Autor Subiect: SX 4, 1.9 DDIS nu trage  (Citit de 24178 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: SX 4, 1.9 DDIS nu trage
« Răspuns #50 : 11.Dec.2014, 10:55:02 a.m. »
Pentru cel cu "benzinarele", vezi ca e un topic aici de cel putin 35 de pagini cu cei care au probleme cu "martor engine " de la combustibil si plâng pe capete si merg cu el aprins cu miile de km ceea ce nu mi se pare safe caci nu mai știi daca mai apare si altceva  pe motor in varianta asta.

Nu cred ca-i nevoie sa ne 'indarjim' acuma intr-un versus benzina<>motorina. Fiecare e cu bune si cu rele, depinde destul de mult de preferintele fiecaruia si de modul de utilizare a masinii.

Am avut si una, si alta si pot spune ca - la cei 15-17,000km/an pe care ii faceam pana sa-mi iau a doua masina in familie - mie personal mi se potriveste mai bine benzina...

Iar referitor la 'check-engine error' la benzinare, nu e chiar atat de des intalnita incat sa zicem ca motorul e unul cu probleme. Pe motiv de calitate a combustibilului, cred ca mai usor faci sa se aprinda martorul la un diesel common-rail de ultima generatie, decat la un benzinar de-al nostru. Iar daca intr-adevar e de la calitatea benzinei, martorul respectiv se si stinge, daca nu ma-nseala memoria. Cat priveste alte erori din spatele 'check engine', se pot obtine usor cu un smartphone si o interfata OBD...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline coby

« Răspuns #51 : 11.Dec.2014, 02:58:15 p.m. »
Pentru cel cu "benzinarele", vezi ca e un topic aici de cel putin 35 de pagini cu cei care au probleme cu "martor engine " de la combustibil si plâng pe capete si merg cu el aprins cu miile de km ceea ce nu mi se pare safe caci nu mai știi daca mai apare si altceva  pe motor in varianta asta.
Fara nici o suparare dar cand discutam despre orice motor utilizat de " soferi " , problemele apar in ambele cazuri ( benzina / diesel ) ; cand am afirmat " traiasca benzinarele " a fost cu referire la mediu urban , in speta .
Altceva m a deranjat : un nepriceputeanu vine si face pe atotstiutorul si repeta posturile cum ca problema dvs nu e de la filtru de particule , iar la sfarsit cand s a dovedit ca nu are dreptate , tace ca p ... in cucuruz ! Mai da si exemple cu , cutii de viteze DSG si alte ineptii care n au loc in discutia de fata ; poate vi se pare ca s incisiv , dar la fel ca si persoana de care vorbesc ,  m am saturat de specimene ca el ( ii gasesti pe toate forumurile cu aceleasi idei proaste ) .
In continuare , sper sa rezolvati problema definitiv .
P.S. is mare fan , benzina !
auto si moto

Offline miocrl

« Răspuns #52 : 11.Dec.2014, 04:58:54 p.m. »
acel om nu te-a atacat. tu de ce esti roman frate?

@moderatori: va rog sa sterget postul meu sambata ce urmeaza

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #53 : 11.Dec.2014, 05:05:46 p.m. »
Sâmbătă e zi nelucrătoare :D

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #54 : 11.Dec.2014, 05:28:58 p.m. »
@coby a initiat un topic despre problemele motoarelor termice in War zone. Bravo lui! I-am zis ca deschide Cutia Pandorei, dar nu mi-am inchipuit ca batalia se va muta in topicul colegului @Minea Cristian.
Care, la randul domniei sale, ar putea sa-si duca masina la un service de Doamne ajuta, ca sa-i puna un diagnostic corect. Sambata service-urile lucreaza...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Minea Cristian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
« Răspuns #55 : 11.Dec.2014, 11:40:26 p.m. »
Buna seara, astazi a fost prima zi plină de mers cu ea doar in oras cu un regim de mers intre 2000-3000 rpm,dupa care ma declar nemulțumit, mai este si altceva. Din păcate dealerul Suzuki din Cta nu îmi exprima deloc încredere asta a fost motivului pentru care am ajuns intr-un alt service, muuuult mai evoluat decat primii. Dezavantajul in cazul asta , nu știau masina, problemele modelului, etc. Următorul pas, curățat EGR, apoi Bucuresti scrie pe ea, nu Vitan, nu inca ... Parca asa se numește oborul de masini ... Va atașez niste poze făcute inainte de curățare , una este cu filtrul pe ieșire si una de pe intrare. Din păcate nu am dupa curățare , m-au invitat doar sa ridic masina.

Offline Minea Cristian

• Newbie
  • *
« Răspuns #56 : 11.Dec.2014, 11:42:20 p.m. »
Poza cu ieșirea din DPF

Offline Minea Cristian

• Newbie
  • *
« Răspuns #57 : 11.Dec.2014, 11:47:51 p.m. »
Din păcate nu am reusit sa dimensioneze bine pozele, mai incerc aici

Offline Minea Cristian

• Newbie
  • *
« Răspuns #58 : 11.Dec.2014, 11:57:04 p.m. »
Si cu cea din ieșire

Offline supersgx

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #59 : 12.Dec.2014, 10:28:45 a.m. »
Fals. Se poate merge foarte bine cu turbo-diesel-ul cu filtru de particule in oras fara sa fie nevoie de drumuri lungi / extraurbane si fara sa schimbe "piese dupa piese". Daca vrei detalii, te rog sa imi spui, dar sunt sigur ca nu e nevoie. :)
Mersul subturat e cel care genereaza probleme, nu mersul in oras. Nu e tot timpul bara la bara si, chiar daca ar fi, asta nu trebuie sa se traduca prin mers subturat. Rugamintea e sa nu mai generam / alimentam astfel de mituri.

Ai dreptate.Motorul trabuie sa mearga rotund si sa traga.Nu urmaresc niciodata turometrul,dar dupa discutia aprinsa pe aici am monitorizat putin turometrul si am facut niste probe:
-treapta   I min   850rpm (la turatia asta urca cam orice panta fara sa atigi acceleratia sau ambreajul si fara semne ca nu poate)
-treapta  II min 1200rpm
-treapta III min 1500rpm
-treapta IV min 1500rpm
-treapta  V min 1500rpm
-treapta VI min 1500rpm (la 140Km/h are 2500rpm)

Masina astazi iese din garantie (3 ani) si are 73000Km din care 60% in oras.Niciodata nu am avut martori aprinsi pe bord.
Cum are alt motor 2.0ddis poate au mai remediat ceva.Fata de 1.9ddis au schimbat cuplul max la 1500rpm si puterea max la 3500.

SX4  2.0 DDIS