Autor Subiect: SX 4, 1.9 DDIS nu trage  (Citit de 24185 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ff_2004_06

Re: SX 4, 1.9 DDIS nu trage
« Răspuns #40 : 11.Dec.2014, 01:13:38 a.m. »
... tot mai mult cred ca dieselul nu e pentru oras...
Mersul subturat nu e pentru oras/TD-uri, asta ar trebui sa fie concluzia, nu "traiasca benzinarele!". No offence, dar trageti concluziile gresite si poate sunt oameni care iau de bun ce scrieti.  :-O
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline Nick666

« Răspuns #41 : 11.Dec.2014, 07:31:24 a.m. »
Mersul subturat nu e pentru oras/TD-uri, asta ar trebui sa fie concluzia, nu "traiasca benzinarele!". No offence, dar trageti concluziile gresite si poate sunt oameni care iau de bun ce scrieti.  :-O
Mersul subturat nu e pentru niciun motor ...depinde ce intelegi prin subturat , nu e sinonim pt turatie mica . Cat de mica sa fie ?  :cof:
1.5 GLX AC 2009

Offline coby

« Răspuns #42 : 11.Dec.2014, 08:29:54 a.m. »
Mersul subturat nu e pentru niciun motor ...depinde ce intelegi prin subturat , nu e sinonim pt turatie mica . Cat de mica sa fie ?  :cof:
Interesant ar fi sa ne zici ce inseamna pt tine subturat ?!
P.S. La motoarele pe benzina si " carbelitor " mersul subturat NU dauneaza in nici un fel motorului / subansamblelor acestuia , as putea spune ca e benefic de a dreptul !
Astept scuzele tale in continuare ...
auto si moto

Offline shpeedy

« Răspuns #43 : 11.Dec.2014, 08:54:37 a.m. »
Observ (si nu cred ca sunt singurul) un regres al gradului de civilizatie cel putin pe topicul de fata.
Chiar atat de importante sa fie chestiile discutate, incat sa necesite aceasta coborare in hrubele limbajului/atitudinii vis-a-vis de colegii de forum ?!  :-/

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #44 : 11.Dec.2014, 09:05:28 a.m. »
...depinde ce intelegi prin subturat , nu e sinonim pt turatie mica . Cat de mica sa fie ?  :cof:
Oricum, sub turratia de ralanti nu poate fi.
Pt TD, motor subturat, este o functionare la o turatie sub limita minima de actionare a turbinei.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline fireburn

« Răspuns #45 : 11.Dec.2014, 09:52:20 a.m. »
TSI-urile am inteles ca nu au probleme daca merg la turatie mica (fara sa intre turbina).
Pentru TDI-uri e chiar asa nociv ?

@Minea, succes cu masina. Sa ne tii la curent cu masinuta dupa mersul pe autostrada. Cu siguranta acolo poate face mult mai bine procedeul de curatare DPF, decat in oras.

Offline shpeedy

« Răspuns #46 : 11.Dec.2014, 09:59:49 a.m. »
Din ce stiu, orice motor - diesel sau benzina - supra-alimentat cu turbina, va functiona ca un aspirat in exploatarea sub turatia la care intra turbina (variaza de la model la model de motor la cat intra)...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Minea Cristian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
« Răspuns #47 : 11.Dec.2014, 10:17:35 a.m. »
Multumesc pt suportul vostru, ma așteptam un "pic" la mai putine jigniri si cereri de scuze. Aici ne-am întâlnit sa ne spunem problemele, opiniile si experientele. diferenta dintre benzina si motorina in opinia mea este ca rezultatul produs in urma arderii este mai curat la benzina decat la motorina daca analizam procesul la supraalimentate. Daca comparam o aspirata( benzina evident ) cu un supraalimentat ( doar diesel ) daca nu oferi un regim de funcționare optim ( turatie  a motorului la care randamentul turbinelor este optim ) pt diesel rezulta depuneri de funingine si carbon in EGR, T/C, DPF, supape, etc. Parte proasta este ca este o masina foarte confortabila, bine legată si are tot ce ai nevoie pentru oras, înaltă suficient, nu foarte mare, 4x4 doar pentru a ieși dintr-un impas de oras.

Offline Minea Cristian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
« Răspuns #48 : 11.Dec.2014, 10:22:11 a.m. »
Pentru cel cu "benzinarele", vezi ca e un topic aici de cel putin 35 de pagini cu cei care au probleme cu "martor engine " de la combustibil si plâng pe capete si merg cu el aprins cu miile de km ceea ce nu mi se pare safe caci nu mai știi daca mai apare si altceva  pe motor in varianta asta.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #49 : 11.Dec.2014, 10:47:29 a.m. »
Acolo e o problema de soft...