Autor Subiect: SX 4, 1.9 DDIS nu trage  (Citit de 24183 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: SX 4, 1.9 DDIS nu trage
« Răspuns #10 : 02.Dec.2014, 08:44:29 p.m. »
http://www.reparatii-turbine-auto.ro/Simptome-defectiuni
Citat
Cum se manifesta autovehiculul dumneavoastra, in cazul unei probleme a turbosuflantei:
- lipsa de putere, in special in trepte de viteza superioare
- scoate fum negru, cu atat mai mult cu cat se apasa mai tare pe acceleratie
- suiera, initial la accelerare apoi si in timpul mersului constant.

http://www.turbocenter.ro/servicii/intretinere-turbosuflante
Citat
- Defectiuni ale turbosuflantelor cauzate de problemele de lubrifiere: retinerea uleiului, restrictionarea sau lipsa curgerii uleiului, prezenta corpurilor straine in ulei.
- Defectiuni determinate de patrunderea obiectelor straine in rotoarele compresorului si/sau ale turbinei
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ff_2004_06

« Răspuns #11 : 02.Dec.2014, 10:26:53 p.m. »
...
 oricum colegul cu turbo diesel daca nu face regulat ( cel putin de 2 ori pe luna ) cate un drum lung unde sa mearga la o turatie mai mare , constant , o sa inceapa sa schimbe piese dupa piese la masinuta sau merge la service sa i faca operat***iunea de regenerare ...
...
Fals. Se poate merge foarte bine cu turbo-diesel-ul cu filtru de particule in oras fara sa fie nevoie de drumuri lungi / extraurbane si fara sa schimbe "piese dupa piese". Daca vrei detalii, te rog sa imi spui, dar sunt sigur ca nu e nevoie. :)
Mersul subturat e cel care genereaza probleme, nu mersul in oras. Nu e tot timpul bara la bara si, chiar daca ar fi, asta nu trebuie sa se traduca prin mers subturat. Rugamintea e sa nu mai generam / alimentam astfel de mituri.

Revenind on-topic, desi ce se descrie aici duce cu gandul la turbina, o diagnoza si/sau o verificare intr-un service bun va lamuri dilema.
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline xim

« Răspuns #12 : 03.Dec.2014, 10:37:10 a.m. »
Si de ce benzinarele ar fi, mai ales cele cu 16 valve, care cer putina turatie ? Mai devreme se batea careva cu pumnii-n piept ca el duce benzinara mereu la 1800-2000 de turatii. In curand il vedem cam cu acelasi tip de intrebare pe aici :D

Cand am facut un drive test cu s-cross (benzina 1,6) imi amintesc ca indicatorul de schimbare trepta cam asta imi recomanda  1800-2000, eu avand tendinta de a schimba la 2500, colegii cu S-cross pot sa confirme/infirme.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline BXXENL

« Răspuns #13 : 03.Dec.2014, 10:57:43 a.m. »
Saptama trecuta am mers cu un panda 1.2 69hp care si la deal ma punea sa schimb a 5-a sub 2000 de ture DACA deabia mangaiam pedala pt a mentine viteza (ex vii lansat dar in fata ai un tir, nu faci frana de motor dar nici nu accelerezi suficient cat sa propulsezi masina daca n-ar fi avut inertie).

Eu m-am laudat ca "duc" masina in 1800-2000, de fapt merg constant cu acele turatii daca traficul permite, adica da merg cu 60 cu a 5-a sau orice combinatie...Diferenta face ca eu am benzinare, 1.3-ul are 210.000km si 1.5l aproape jumatate...pe langa subturat merg cu ea si supra turat, si intre turat, si cu orice turatie intre 5-600(cu cat se taraste la relanti in tr 1 si 2) si limitare (enervanta la suza ca da in nas, la smart doar se plafoneaza, nu taie gazul). Promit sa scriu aici prima data daca se strica vreuna. Pana acum am schimbat doar piese de suspensie sau de prin trenul de rulare (un rulment pe smart)... poate ca daca era sa se strice ceva se strica pana acum?

Turatia e doar o cifra, sarcina e importanta. Cine are cap sa inteleaga, se poate bucura de masina fara limitari. Cum sa fie uzura mai mare cand masina se rostogoleste cu 60 la ora la 1500 de ture decat atunci cand  se rostogoleste cu 3000 de ture? AAA, accelerezi ca prostu in trepte superioare si ai sub 2500-3000 de ture? N-ai ungere, detoneaza, uzura mare din cauza cuplului... ajungi ca dupa 10.000km sa se balangane pistoanele in motor.

La diesel e problema de funingine, cenusa, se depune, contamineaza..motoarele astea noi nu tolereaza contaminanti, turbinele cu geometrie variabila nici atat.

Pt colegul cu 1.9 lesinat, diagnoza e pasul 1...dar nu doar o scanare de erori, ci trebuiesc observati parametrii de boost in sarcina...tu mergi cu masina si asistentul cu diagnoza conectata observa comportamentul.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Nick666

« Răspuns #14 : 04.Dec.2014, 07:42:10 a.m. »
Deja a devenit stupid rau mitul asta cu turatiile scazute care dauneaza motorului.
1.5 GLX AC 2009

The following users thanked this post: dragon

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 04.Dec.2014, 08:37:58 a.m. »
Deja a devenit stupid rau mitul asta cu turatiile scazute care dauneaza motorului.
Mitul este realitate in cazul TD-iurilor (http://www.reparatii-turbine-auto.ro/Simptome-defectiuni):
Citat
Cum se manifesta autovehiculul dumneavoastra, in cazul unei probleme a turbosuflantei:

- lipsa de putere, in special in trepte de viteza superioare
- scoate fum negru, cu atat mai mult cu cat se apasa mai tare pe acceleratie
- suiera, initial la accelerare apoi si in timpul mersului constant.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Nick666

« Răspuns #16 : 04.Dec.2014, 10:30:17 a.m. »
Mai sus s-a specificat ca e vorba de sarcina, in special la turbo-diesel. Adicatelea daca apesi tare pedala la ele, da, e indicat sa schimbi la o turatie mai mare. Daca n-apesi pedala, ia uite cum schimba automata la 1500 si cade la 1200 http://youtu.be/dmMZOpxBtVM?t=12m

La benzinare in special aspirate nici macar treaba asta cu sarcina nu mai e valabila, se poate accelera in a4-5a daca ai peste 1500-2000 rpm si daca masina chiar accelereaza si nu scoate zgomotul si vibratia aia specifica urata.
« Ultima Modificare: 04.Dec.2014, 10:42:35 a.m. de Nick666 »
1.5 GLX AC 2009

Offline Laurentiu

« Răspuns #17 : 04.Dec.2014, 12:23:05 p.m. »
Mai sus s-a specificat ca e vorba de sarcina, in special la turbo-diesel.
In mesajul initial, autorul spune:
Am un Sx4 1.9 DDIS cu 73000 km si de cateva zile a apărut un fenomen, nu prea mai trage sau trage foarte greu.
Nu este vorba nici de benzinare supraalimentate si nici de automate. Discutia se poarta in jurul "unui SX-4" 1,9 DDIS cu probleme de "lesin"..
  • Suzuki SX4

Offline Nick666

« Răspuns #18 : 04.Dec.2014, 12:55:27 p.m. »
Si daca are lipsa de putere inseamna neaparat ca are probleme cu turbo ca a condus la turatii mici ? Nici vorba ...
1.5 GLX AC 2009

Offline coby

« Răspuns #19 : 04.Dec.2014, 01:01:58 p.m. »
Anul acesta, singura eroare apăruta a fost de la filtru de particule, masina o conduce o persoana de sex feminin si are un stil cam subturat, având in vedere ca motorul de 1.9 si cutia au un cuplu foarte bun de pe la 1500 rpm. Am insistat sa schimbe stilul si in scurt timp s-a stins martorul din bord. ...
@ Nik 666 cred ca ti s a raspuns la intrebare numa ca tu n ai fost atent la problema ?!
auto si moto