Am cam o luna de cand am constatat , in parcare la carrefour, ca dupa manevre multiple, consecutive si in ritm mai alert, de schimbare a directiei in cautarea unui loc de parcare, volanul se intareste foarte tare, fiind pus in situatia neplacuta de aproape a lovi alt autoturism. Am fost la service, s-a invartit de volan la masina mea, si la cea de drive test, asezate pe aceeasi suprafata. Rezultatul: la cea de drive test se intareste un pic mai mult.
Vin ei si zic, aveti in manual un paragraf care scrie ca poate intra in protectie acel electromotor. Zic eu, unde e ca nu-i ? Surpriza: in manualul meu, editie 2012 nu este paragraful, dar in manualul unei masini din showroom, editie 2013, el exista. Le-am spus ca nu mi se pare normal ca orice utilizator de sx4 sa nu beneficieze gratuit de acel paragraf, si mi-au dat manualul 2013, cel 2012 lasandu-l la ei. Concluzia: daca tragi tare de volan stanga-dreapta el se intareste destul de tare atunci cand masina sta pe loc sau ruleaza cu viteza 1.
Daca vreti, scanez paragraful respectiv.