Autor Subiect: Senzori presiune  (Citit de 12746 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline catalin_tl

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Tulcea
Re: Senzori presiune
« Răspuns #40 : 12.Mai.2018, 03:25:20 p.m. »
Buna ziua. Am intrat in posesia masinii pe data de 04.05.2018 cu ajutorul deosebit acordat de dl. J.I. si dl. SRP de la SC IRMEX SA Braila  :clap:. Este vorba de un S-Cross 1.4 BoosterJet AllGrip - cool white pearl - grad de echipare Passion.
Am rulat aprox. 500 km cu primul rezervor, cam 400km extraurban si 100 km urban, avand inca o rezerva indicata de parcurs de 90 km. Sambata am iesit sa ma "falesc", dar ghinion, dupa nici 2-3 km parcursi in oras mi-a aparut "Low tyre pressure", semnalizandu-mi roata fata stanga. Curios, presiunea indicata initial in aceasta roata era 2,4, in timp ce pe fata dreapta era 2,3. M-am intors din drum, am oprit la o vulcanizare auto si am refacut cu precizie presiunea in toate rotile. Am bagat 2,6 cu 2,8 (conform indicatiilor de pe stalpul stanga al masinii pentru modul 'Eco'), masina fiind incarcata. Eroarea nu s-a stins. Am continuat sa rulez prin oras, apoi am oprit intr-o parcare. Am intrat destul de greu in menu-ul CB-ului pentru ca eroarea afisata imi bloca parca accesul si am constatat ca in toate rotile imi arata '---' ! Am plecat destul de catranit din loc, insa dupa cam 5 km eroarea din bord a disparut de la sine si nu a mai aparut.
V-ati mai confruntat cu asa ceva ? Exista in setarile CB posibilitatea resetarii sau verificarii erorilor de acest gen ? Daca eroarea va aparea din nou, ce trebuie facut ? Masina este in garantie..
  • S-Cross 1.4 AllGrip

Offline Catalln

« Răspuns #41 : 12.Mai.2018, 03:48:14 p.m. »
@catalin_tl dupa ce a disparut semnalizarea din bord ai mai intrat sa vezib ce iti indica TPMS ul?
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline catalin_tl

• Newbie
  • *
    • Tulcea
« Răspuns #42 : 12.Mai.2018, 04:07:25 p.m. »
Da. Am intrat imediat in menu TPMS si erau indicate valorile corespunzatoare presiunii de la vulcanizare. Nu inteleg ce s-a intamplat si tocmai de aceea ma ingrijoreaza.
  • S-Cross 1.4 AllGrip

Offline ...

« Răspuns #43 : 12.Mai.2018, 04:11:27 p.m. »
Și eu am pățit ceva similar când era mașina nouă, stai liniștit, nu cred că va mai apărea eroarea, dacă anvelopele rămân  umflate corect.

Offline ManuP

« Răspuns #44 : 12.Mai.2018, 04:39:58 p.m. »
Intra in CB si seteaza TPMS-ul pe modul confort. O sa-ti dea alarma daca scade presiunea sub 2.1-2.2 parca...
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline catalin_tl

• Newbie
  • *
    • Tulcea
« Răspuns #45 : 12.Mai.2018, 04:41:23 p.m. »
Multumesc mult pentru raspuns. Este adevarat, dupa ce am ridicat masina (la Tulcea nu avem reprezentanta Suzuki), nu m-am gandit sa verific presiunea in roti. Este posibil sa fi fost mai mica decat normal de la inceput. Ma sperie gandul ca am mai avut pe mana un Ford Fiesta Ecoboost ST Line cu acelasi simptom. Singura solutie a fost inlocuirea masinii. Multumesc inca o data. Acum, ca am intrat in club, am sa va tin la curent. Weekend placut tuturor !
  • S-Cross 1.4 AllGrip

Offline steph

« Răspuns #46 : 12.Mai.2018, 07:04:17 p.m. »
Nu cred ca e o eroare. Daca TPMS era setat pe ECO si tu avea 2.3 - 2.4 e normal sa te avertizeze. D`aia la 2.8 a tacut. Liniutele le-ai vazut pentru ca dureaza putin pana senzorul citeste presiunea. Se activeaza doar in mers.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline berila_mz

« Răspuns #47 : 13.Mai.2018, 05:33:09 a.m. »
Eroarea senzorilor de presiune se sterge dupa cativa kilometri condusi la viteze de peste 50-60 km/h. Nu te "agita" degeaba, e normal comportamentul senzorilor si a masinii in astfel de cazuri.
  • Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit

Offline Nyk76

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Iasi
« Răspuns #48 : 14.Nov.2021, 12:42:23 p.m. »
Salut ...incearca sa faci presiunea la Rompetrol...eu acolo o fac mereu si sunt multumit...👍
  • Suzuky S,-cross 4×4 2018

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #49 : 14.Nov.2021, 03:15:49 p.m. »
 In 3 ani jumate, cred ca a descoperit suficient de multe despre senzorii de presiune! Ne uitam si la data postarii sau... ;-)
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle