Nu sunt mecanic, dar ce spune amicul tau mi se pare normal.
O panta de 35-40 este monstruos de mare ... ca s-o lasi doar in viteza. Pur si simplu se misca in virtutea gravitatiei (transmisie inversa, de la roti - cutie - motor).
N-ai incercat niciodata ? ... asa in viata de zi cu zi. Daca o lasi numai in viteza si o impingi mai cu simt de raspundere o sa vezi ca se misca ... exact asa cum zicea amicul tau, ritmic ... dupa dintii rotilelor din cutie, respectiv miscare pistoane.
Din cate stiu eu lasatul in viteza nu tine loc de frana de mana. E doar un plus, un element care se adauga la frana de mana ... asa, just in case.
Pe teren plat e ok, tine loc de frana ca nu se duce la vale ... dar se poate misca fara probleme la nevoie. De exemplu, daca o lasi parcata pe unde nu trebuie si stii ca s-ar putea sa vina unii si sa aiba nevoie sa ti-o dea la o parte, e bine s-o lasi doar in viteza ca sa poata s-o dea mai incolo 2-3 metri (eviti in felul asta bata in parbriz sau cutitul in cauciucuri
).
L.E. Sorry. A postat miocrl pana sa postez eu si n-am bagat de seama. Practic am zis aproximativ acelasi lucru.