Autor Subiect: Cutie de viteze cu probleme  (Citit de 10094 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline piglet

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
Cutie de viteze cu probleme
« : 09.Apr.2009, 05:00:35 p.m. »
Salutare suzukisti,

Acesta e primul meu post aici si din pacate incep cu o problema: de vreo cateva luni, cutia de viteze e foarte rigida, in orice treapta, indiferent de temperatura de afara. Dupa ce merg o perioada mai lunga de timp, parca se mai "da pe brazda" un pic, dar tot greoaie e.
Mecanicii B&S mi-au zis scurt ca trebuie schimbate cablurile transmisiei ca "sunt murdare"(!?) si mi-au si comunicat un pret piperat (nu mai stiu exact, oricum nu putin). Am cerut explicatii suplimentare, dar mecanicul tot n-a fost in stare sa ma lamureasca. Nu mi-a sunat bine chestia asta si am refuzat sa le schimb. Ma voi duce la un alt mecanic sa aud si alta parere, dar intre timp, intreb aici: Mai are cineva problema asta, daca da, cum a remediat-o (eventual fara sa faca un credit de nevoi personale pt. asta:)?
Am 40.000 km fara alte probleme
Ignis 1.5 4x2 2005 rosu

Offline rexkrokiDAU

Re: Cutie de viteze cu probleme
« Răspuns #1 : 09.Apr.2009, 05:24:18 p.m. »
Bine ai venit!

Imi pare rau ca primul post e o problema dar sper sa o rezolvi rapid.

Cand schimbi viteza se aude cumva un zgomot suspect? Intra pur si simplu greu in viteza sau lasa impresia ca agata?

Offline piglet

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 09.Apr.2009, 06:16:31 p.m. »
Bine (ca) v-am gasit!

Cand intra in tr.1 de pe loc (si uneori si marsarier), se aude ca un mic "clic" si se si simte ca si cum ar trece schimbatorul de un mic obstacol. In toate celelalte trepte e la fel, numai ca nu se mai aude asa de pronuntat clicul ala. 
In rest, merge greu schimbatorul, ca si cum s-ar misca prin ceva foarte cleios (probabil tre sa schimb si uleiul)
Ignis 1.5 4x2 2005 rosu

Offline >pexic<

« Răspuns #3 : 09.Apr.2009, 06:21:13 p.m. »
Salut , imi dau si eu cu parerea :

te sfatuiesc sa verifici mai intai acele ghidaje ale schimbatorului de viteze, de cele mai multe ori ele se "decalibreaza' (suruburi slabite, plastic indoit/rupt).

Bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline danker

« Răspuns #4 : 09.Apr.2009, 07:34:25 p.m. »
- Bine ai venit! pacat ca ai inceputa asa, oricum iti trebuie si alta opinie, probabil ca masina nu mai este in garantie, indiferent care este situatiia, mai sunt si alte serviceuri autorizate, sau un mecanic bun..... Sa ne tii la curent cu evolutia problemei tale, pentru a folosi si altora. Mult success!

L.E.
Si la mine uneori cand schimb in  marsarier face un mic click.
« Ultima Modificare: 09.Apr.2009, 08:47:50 p.m. de danker62 »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #5 : 09.Apr.2009, 11:16:59 p.m. »
Treaba cu viteza 1 si marsarier face parte din categoria Toate face la fel! Din cate stiu eu toate au fix-uri cand nu intra bine, daca nu intra in viteza 1 dai un pic inapoi si invers. E posibil sa fie si uleiul daca nu l-ai schimbat pana acum. Eu l-am schimbat la 45.000 km.
Te asteptam la o intalnire sa ne artai care e treaba si sa vezi la noi cum se comporta schimbatorul.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #6 : 10.Apr.2009, 10:08:05 a.m. »
Salut piglet si bine ai venit.

Intrebare: Unde iti tine tie ambreiajul ? Jos sau sus...Daca tine jos atunci ar fi o problema cu schimbatorul ca nu se apasa destul ambreiajul si recomand o marire a cursei ambreiajului..Evident ca si un schimb al uleiului la cutia de viteze.
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline piglet

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 10.Apr.2009, 12:08:29 p.m. »
Ambreiajul incepe sa cupleze cam pe la jumatatea cursei. O sa revin cu noutati dupa ce o vede un mecanic.
Ignis 1.5 4x2 2005 rosu

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
« Răspuns #8 : 16.Apr.2009, 08:27:45 p.m. »
Hmm, din pacate si io am cam aceeasi problema. La mine merge usor schimbatorul doar ca in treapta I agata uneori, alteori merge ca uns. Nu-s ce sa mai zic. o fi oare de la ghidajele alea? Io recunosc ca uleiul nu i l/am schimbat de cand am luat/o si cred ca nici propetara den spania nu a facut acest lucru. De la ambreiaj nu cred ca e ca la mine cupleaza destul de sus. Ce-o fi, ce-o fi? :dknw:

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #9 : 16.Apr.2009, 09:21:41 p.m. »
asa fac Ignis-urile! la treapta 1 si la marsarier.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..