Autor Subiect: Anvelope iarnă  (Citit de 7937 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Anvelope iarnă
« Răspuns #30 : 24.Ian.2020, 08:23:08 a.m. »
In noul talon nu mai sunt precizate dimensiunile anvelopelor. Doar in CIV.
Așadar, doar cei de la RAR ar putea sa te prindă (nu la ITP, pe care-l vei face vara) la un control inopinant.
Dar s-ar putea ca in CIV sa fie trecuta si dimensiunea pe 15. Mai mult ca sigur o are, daca dealer-ul vinde roti de iarnă de 15.
« Ultima Modificare: 24.Ian.2020, 09:06:11 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: Bobi

Offline shpeedy

« Răspuns #31 : 24.Ian.2020, 09:12:59 a.m. »
De obicei, sunt trecute in CIV (si astfel permise) cel putin doua dimensiuni de roti - in cazul Swift mai mult ca sigur ca exista trecute si unele pe 15.

Referitor la marci de anvelope, pe de-o parte atentie la Nokian-uri unde sunt facute - inteleg ca unele tipuri de WR D3/4 sunt facute in Rusia si utilizatorii nu sunt prea multumiti. Pe de alta parte, Yokohama este una din marcile japoneze cu traditie in fabricarea anvelopelor - eu sunt multumit de ale mele Geolandare pe care le folosesc intr-o varietate de situatie (bineinteles cu atentia cuvenita utilizarii unor AT-uri).

Si referitor la ITP, din ce stiu ti se cere CIV-ul...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Bobi

« Răspuns #32 : 24.Ian.2020, 10:16:37 a.m. »
E totusi diferenta foarte mare intre indicii de consum si aderenta. Yokohama are F iar Nokian C la consum, la aderenta Nokian e singura anvelopa din lume cu indice A, pe langa zgomot de numai 68dB.
Ma gandesc totusi ca minim 4 ani o sa am gumele astea si nu as merge pe ceva cu consum imens si aderenta precara.
Acum ca am citit si ce ai scris despre Nokian, ca sunt si fake-uri, nu am stiut, o sa caut pe net sa vad ce si cum.

Offline shpeedy

« Răspuns #33 : 24.Ian.2020, 10:26:52 a.m. »
Sa clarificam cateva aspecte:
1. Referitor la consum, diferenta intre clasele A si G este de 3-4% (https://www.national.co.uk/information/complete-guide-to-tyre-labelling) - nu litri/100km, ci variatie a consumului aferent aceleeasi masini. Pentru mine personal, singura diferenta relevanta intre anvelope (cu review-uri asemanatoare) este clasificarea cu privire la distanta de franare pe ud - ma pastrez intre A si C in alegerile mele.
2. Nu am spus despre Nokian-uri ca ar fi fake-uri, am spus doar ca cele produse - oficial - in Rusia nu au review-uri prea bune de la unii utilizatori; poate controlul de calitate e mai pe chill/relax sau standardele de calitate sunt mai joase...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Bobi

« Răspuns #34 : 24.Ian.2020, 12:00:38 p.m. »
Ca sa nu gresesc cu Nokian-ul (cu toate ca nu am gasit nimic de rau despre ele) am gasit Bridgestone Blizzak LM005 175/65 R15 88T, ce e dubios ca in specificatii are 70dB zgomot, dar in teste da mai bine ca Nokian-ul cu ai sai 68dB.
Test Nokian
Test Bridgestone

Offline ntire2000

« Răspuns #35 : 24.Ian.2020, 01:48:15 p.m. »
Eu am avut Nokian cam 10 ani din cei 12 în care am utilizat un Ignis II.
Nu pot sa ma declar decât supermultumit de ele.
Iarna aveam o aderenta fantastica cu ele, mai ales pe jantele de 15 cu care am upgradat masina.
Ideea e sa alegi o marca care îti ofera siguranta maxima, ca 1 l de benzina în minus la 100 de km nu te ajuta cu nimic daca esti pe un pat de spital.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #36 : 24.Ian.2020, 11:07:51 p.m. »
Pe Swiftul din dotare sunt anvelope de iarnă Nokian produse în Rusia. Sunt ok, nimic de reproșat.

Offline Bobi

« Răspuns #37 : 25.Ian.2020, 10:21:21 a.m. »
Pana la urma am comandat Bridgestone Blizzak LM 005 175/65 R15 88T XL pentru ca sunt anvelope nou aparute (2019) si nu risc sa iau ceva cu DOT invechit.

Offline enicky

« Răspuns #38 : 25.Ian.2020, 03:25:35 p.m. »
 Bridgestone Blizzak LM 005 175/65 R15 88T XL(daca mai sunt amatori)
  Clasa de aderenta A
  Clasa de consum  C
  Decibeli             70
  Viteza max       190
Cam astea conteaza !  Ai ales foarte bine, arata destul de agresiv suprafata de contact, un produs care probabil nu-l are nimeni pe forum, deci te-ai descurcat.... :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Bobi

« Răspuns #39 : 27.Ian.2020, 02:25:44 p.m. »
Mi-au sosit senzorii, am ramas placut surprins ca nu am platit vama + tva, cu toate ca pachetul vine din China.
M-am uitat mai bine si e trecut tara de provenienta Suedia, de aceea am scapat de vama, (sa-i multumesc chinezului ca s-a descurcat) asa ca senzorii adusi acasa de postas m-au costat toti doar 167 lei.
L-am desfacut cu masca pe figura si cu manusi sanitare, sa nu cumva sa ma infectez cu virusul coronavirus.