Autor Subiect: Anvelope iarnă  (Citit de 7934 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nolfys

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Anvelope iarnă
« : 18.Oct.2014, 02:18:40 p.m. »
Ma puteti ajuta cu o clarificare : e vreo problema daca anvelopele de iarna sunt 175 65 r 15 T (in loc d H) cum este cred indicat?

Online bisti

Re: Anvelope iarnă
« Răspuns #1 : 18.Oct.2014, 02:47:13 p.m. »
Ultimul este indicele de viteza. Daca tu crezi ca vei alerga vreodata iarna cu 210 kmph ...

http://www.anvelopeweb.ro/help/viteza

Offline teutzue

« Răspuns #2 : 18.Oct.2014, 02:49:20 p.m. »
Din cate stiu literele "T" sau "H" reprezintă indicele de viteza. Nu cred ca e vreo problema. 

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline nolfys

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 18.Oct.2014, 03:42:04 p.m. »
multumesc de clarificari....

Eu o luasem alfabetic, dar am inteles ce si cum acum.

Vazusem in carte 175 65 r15 84 h si am luat cu T :D, sa  vroiam sa stiu dc e vreo problema .

toate cele bune

Offline nolfys

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 18.Oct.2014, 05:13:13 p.m. »
inca o intrebare , credeti ca indicile de viteaza ar avea vreun impact dpdv casco, rar etc?

Online bisti

« Răspuns #5 : 18.Oct.2014, 05:51:17 p.m. »
nu se uita nimeni la indicele de viteza. doar la dimensiuni.

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 18.Oct.2014, 09:11:31 p.m. »
nu se uita nimeni la indicele de viteza.
In caz de explozie, e posibil sa se uite cei de la asigurari daca se lasa cu pagube materiale; daca se lasa cu accident cu victime e posibil sa se uite mai multi la acest indice.

Cred ca la Swift, indicele de viteza este "T" si nu "H" dar te poti lamuri din Cartea de Identitate a masinii.
« Ultima Modificare: 18.Oct.2014, 09:15:26 p.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Online bisti

« Răspuns #7 : 19.Oct.2014, 02:29:44 p.m. »
Daca viteza de constructie nu depaseste indicele de viteza de ce s-ar uita la asa ceva?

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 19.Oct.2014, 05:49:41 p.m. »
Daca viteza de constructie nu depaseste indicele de viteza...
Indicele de viteza nu trebuie sa fie mai mic decit viteza maxima a masinii inscrisa in cartea ei de identitate.
Un indice de viteza mai mic decit viteza maxima a masinii inscrisa in cartea ei de identitate, in caz de explozie si soldat cu accident cu pagube materiale si/sau victime omenesti, e sigur ca va provoca probleme proprietarului si soferului pe tot parcursul anchetei (asigurator, pol. circulatie, insp. RAR, procuror etc).
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline nolfys

• Newbie
  • *
« Răspuns #9 : 26.Oct.2014, 03:06:38 p.m. »
helo.

In primu rand multumesc pentru suport.
In cartea albastra a masini sunt cu H.

Am verificat acolo unde am montat caucicurile - ei spun ca e ok.
Am verificat la suzuki mi-au spus ca nu e nici o problema daca indicile de viteza e T.

In cartea masinii, este trecut la sectiunea anvelope: ca trebuie respectat dimensiunea, greutatea si indicile de viteza.
La sectiunea anvelope de iarna:
"-Nu rulati cu o viteza > decat cea trecute pe anvelope.
-asigurativa ca sunt anvelope de aceasi structura , dimensiune si indice de greutate ca cele echipate din fabrica
-viteza maxima permisa cu anvelope de iarna este in general mai mica decat cea cu anvelope montate din fabrica"

Am ridicat intrebarea pe forum ca atunci/dupa achizitie , nimeni nu a reusit sa ma lamureasca ce si cum(am sunat la cei de unde am achizitionat m-au trimis la un service de roti, am sunat acolo ei erau dornici sa vanda etc, am verificat la un amic ce detine un service multi marca incluzand si reparatii pe casco etc care a zis ca nu e nici o pb)

Mulumesc inca o data tuturor pentru suport