Sambata trecuta am avut prima problema cu Windows 10, la aproape 6 luni de cand am facut trecerea de la 8.1 pe laptop-ul meu Asus. Windows m-a log-at pe un profil temporar al utilizatorului meu deoarece nu putea accesa folder-ul cu datele profilului. Acest folder exista si nu fusese modificat. De atlfel, vineri seara nu avusesem nicio problema iar calculatorul s-a inchis normal. Am restartat de mai multe ori, am oprit conexiunea la internet dar degeaba: aparea user-ul meu, il selectam, introduceam codul PIN si deschidea numai intr-un proful temporar unde nu mai vedeam aplicatiile instalale, iconitele de pe desktop, nu mai aveam setarile facute pt imagine, sunet etc. Si nu puteam salva nimic deoarece totul se stergea la delogare. In rest, totul mergea ok. Daca mergeam la locatia unde sunt instalate aplicatiile, aveam acces la ele si le puteam folosi dar nu mai apareau pe desktop sau in Start.
Am cautat solutii pe internet si cea mai buna mai buna mi s-a parut cea gasita pt aceeasi problema pe Windows 8.1. Am vazut ca multe persoane faceau referire la ea avand problema pe Windows 10. Am urmat pasii descrisi in acea solutie si desi aceasta implica salvarea tuturor fisierelor din folder-ului profilului, stergerea profilului (din registrii si din calculator) si recrearea lui folosind fisierele salvate....aceasta metoda nu a rezolvat problema.
Asa ca, solutia mea a fost ca dupa aceasta incercare esuata sa creez un nou utilizator cu profil de administrator, m-am log-at in acest profil, am sters vechiul utilizator pe care nu ma mai puteam log-a cu toate drepturile (din lista de utilizatori din Control Panel) si la noul profil am pus aceeasi adresa de hotmail pe care o foloseam la vechiul utilizator. O parte din setari si fisierele salvate in One Drive, s-au recuperat astfel iar restul de setari a trebuit sa le refac, de asemenea sa pun la loc continutul Desktop-ului (pe care il salvasem de la incercarea anterioara).
Asa...ca sa stiti la ce sa va asteptati......