Autor Subiect: Windows 10  (Citit de 29897 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Christian 1

• Vizitator
Re: Windows 10
« Răspuns #130 : 28.Nov.2020, 06:52:24 p.m. »
Procesor: Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30GHz   3.30 GHz
Ram: 8.00 GB (7.89 GB usable)
System type: 64-bit operating system, x64-based processor
Astea sunt la mine.
Folosesc un alt program(Iobit) ce l-am setat sa opreasca la pormirea Windows-ului orice program ce-l am instalat pe pc.
Calculatorul e un Fujitsu, un desktop mai mic ca dimensiuni ce are in el montat un SDD, din cate stiu, nu HDD.

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #131 : 28.Nov.2020, 06:54:26 p.m. »
@teutzue, daca te referi la extensii, am urmatoarele:
AdBlock Plus, Meddlemonkey si Tampermonkey.

Offline bisti

« Răspuns #132 : 28.Nov.2020, 07:01:13 p.m. »
E din cauza Google Chrome. E un URIAS consumator de resurse, in principal procesor.
La mine, pe un i7, in standby (fara browser deschis) procesorul sta in 4-5%. Daca deschid ORICE pagina in Chrome - urca la 40%.

Procesorul tau e un dual-core si e limitat ca si performante.
Foloseste un alt browser, Firefox, Opera.

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #133 : 28.Nov.2020, 07:06:52 p.m. »
Am incercat in trecut, sa folosesc alte browser-e dar, facea la fel. Si sincer, nu mi-au placut acestea.
Fac o completare, fenomenul se intampla pe toate paginile uzuale. Si e neregulat, face doar uneori, atat cu net de pe sarma, cat si cu net prin hot spot de Orange sau alta retea.

Online Catalln

« Răspuns #134 : 28.Nov.2020, 07:27:15 p.m. »
Paranteza: Configurația hard e ok (asemănătoare cu a mea) face fata la utilizare normala, nu ar trebui sa fie probleme de genul.

O resetare la setarile inițiale ale lu Chrome ar fi o soluție.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline saureign

« Răspuns #135 : 28.Nov.2020, 08:30:54 p.m. »
verifica daca e setat pt best performance, la fel virtual memory - daca e pus ok
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #136 : 28.Nov.2020, 09:32:23 p.m. »
Paranteza: Configurația hard e ok (asemănătoare cu a mea) face fata la utilizare normala, nu ar trebui sa fie probleme de genul.

O resetare la setarile inițiale ale lu Chrome ar fi o soluție.
Nu am facut asta, desi l-am reinstalat de vreo 2-3 luni din nou. Am sters si cookies.

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #137 : 28.Nov.2020, 09:34:35 p.m. »
verifica daca e setat pt best performance, la fel virtual memory - daca e pus ok
Sincer, nu stiu cum pot face asta, poate ma ajuti.  :good:

Offline toma

« Răspuns #138 : 28.Nov.2020, 09:50:37 p.m. »
Revin pe topic, cu o intrebare pentru cei din domeniul calculatoarelor(domeniu la care nu stiu mare lucru): am momente cand sunt pe Chrome si merge foarte greu, ca si cum l-ar retine ceva la incarcarea paginii. Intreb si eu: este nevoie de un antivirus, inafara celui ce-l are Windows-ul 10 incorporat sau nu? Am mai intrebat si unii au spus da, altii, nu. Ce altceva ar putea fi de bai?
Cei ce sunteti in domeniu, ce ma sfatuiti?
Multamn fain, anticipat. :)

Daca ai Windows10 ai si Edge (inlocuitorul lui IE de la Microsoft). Foloseste-l cateva zile. Daca merge brici inseamna ca problema e doar de la Chrome. Si incerci sa o rezolvi pe asta. Daca ai probleme si cu alt browser atunci investigatiile merg in alta directie.

Nu este de ajuns Defender-ul incorporat in Windows. De fapt, in momentul de fata nu mai este de ajuns doar antivirusul. Dar pentru un utilizator "casnic", macar atat sa aiba pus. Dintre cele care ofera versiuni gratuite iti recomand: Bitdefender,  Sophos sau Kaspersky Security Cloud in ordinea asta.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #139 : 28.Nov.2020, 10:00:00 p.m. »
Toma, o sa il incerc si pe asta(Edge), si daca vad ca face la fel am sa instalez(chiar daca uzul e "casnic"), un antivirus suplimentar. Nu e vorba de gratuitate, caci sunt dispus sa platesc licenta.
Am sa vad si cum se face verificarea setarii de best performance si am sa trag o concluzie.
Cred ca ordinea corecta ar fi: verificare setare performanta, browser si apoi antivirus suplimentar. Corect?