Autor Subiect: Upgrade faruri stock  (Citit de 33634 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Upgrade faruri stock
« Răspuns #90 : 09.Nov.2015, 11:32:21 a.m. »
Am scos becul, conform cu explicatia data de @migabi  :good:. Cred ca initial am ramas cu impresii eronate din cauza intunericului. Azi m-am dus cu lanterna si-am studiat mai in detaliu problema.

Pe bec zice Osram Bilux ... etcetc si cica e made in Germany. O sa ma duc sa caut o pereche similara. Ma gandesc sa le schimb pe ambele de pe fata, ca sa fie treaba oabla; si becul vechi care inca merge il tin de rezerva.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Leutz

« Răspuns #91 : 11.Nov.2015, 05:03:37 a.m. »
Intre timp am schimbat becurile. Din pacate n-am gasit Osram in magazinele fizice; erau doar online si dura ceva timp pana sa le primesc.
Trebuia sa le schimb repede ca sa nu ajung in situatia de a da explicatii suplimentare  :baston:, asa ca am luat din magazin unele care se cheama Philips PowerVision +60%. Made in Poland cica.

N-am remarcat nici o diferenta fata de cele vechi in privinta luminozitatii. Sper sa tina.

Offline cristidav

« Răspuns #92 : 11.Nov.2015, 09:45:41 a.m. »
Eu mi-am pus din LIDL Ultimate Speed, o marca comercializata de ei, cica xenon like. Nu sunt mai tari, nici mai slabe, insa au o lumina (nu albastra/alba) mai rece si mai placuta. Nu m-as mai intoarce la becurile cacanii :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #93 : 12.Apr.2016, 09:50:50 p.m. »
Ca sa dai farul jos este obligatoriu sa dai bara jos ??
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Leutz

« Răspuns #94 : 13.Apr.2016, 06:56:44 a.m. »
Nu, din cate-am remarcat  :dknw:.
Farul se tine in niste suruburi in partea de sus (care se vad din prima cand deschizi capota) si un mechanism de tip "click" in partea de jos, catre centrul masinii. Nu-mi aduc aminte sa mai fie si altceva; dar posibil sa ma insel.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #95 : 13.Apr.2016, 07:13:34 a.m. »
Am vazut in fotografii ca are si unul lateral sub aripa???
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Leutz

« Răspuns #96 : 13.Apr.2016, 07:31:15 a.m. »
O sa ma uit; m-ai facut curios.

Amintirile mele sunt relative recente, de cand am lovit cangurul. Farul din dreapta a fost proiectat in afara din cauza socului, dar nu a iiesit complet. Practic a facut de-click din prinderea dinspre jos si centrul masinii, dar a ramas prins in suruburile din partea de sus. Farul are in partea de sus niste cleme din plastic, in care se prind aceste suruburi. Clemele alea s-au indoit, deci farul era iesit din partea de jos si batea aiurea catre in sus, inca prins in suruburile de sus.

Pozitia in care era farul n-ar fi posibila daca ar mai fi si un alt surub prin alta parte.

Apoi, cand l-am pus la loc, imi aduc aminte ca am desfacut si suruburile de sus, iar farul a iesit liber. Apoi am facut click-in in partea cu click-ul si am pus suruburile de sus la loc.

Ma mai uit o data in seraa asta. Posibil sa fi uitat ce-am facut. Imbatranesc ... si sunt si stressat pe deasupra ...  :notlst:

Offline shpeedy

« Răspuns #97 : 02.Nov.2016, 11:17:22 a.m. »
Mi-am plasat o comanda de piese la epiesa.ro (nu neaparat sa le schimb, sa fie) - placute de frana ATE pentru ambele masini si un set de becuri Bosch Plus90 H4. Poate mai sunt si altii interesati de aceste becuri, care sunt la un pret foarte bun (52RON pentru set de 2 becuri), in conditiile in care urmatorul cel mai bun pret gasit de mine e pe la 85RON. O sa revin cu impresii, cand o sa le schimb.

Pe motiv de bec dr. ars, week-end-ul proaspat trecut mi-am schimbat becurile cu cele Bosch Plus90 luate - acum vad - in urma cu 1an jumate. Prima impresie e ca lumineaza mai bine, iar lumina e mai alba fata de ce aveam.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline boga81

« Răspuns #98 : 10.Nov.2018, 09:20:33 a.m. »
Ceva interesant. Data viitoare le incerc pe cele Philips Vision. Acum am Osram Silverstar 2.0 si sunt foaaarte multumit. Acopera ft bine drumul, au putere, lumina e omogena. Mult peste cele Osram stock.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #99 : 12.Nov.2018, 05:13:13 p.m. »
Poate reusesti sa o scanezi sa putem citi articolul. Sau poate sursa articolului e si pe net. ceva in articol si de H11?

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT