Autor Subiect: Upgrade faruri stock  (Citit de 33631 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline migabi

Re: Upgrade faruri stock
« Răspuns #60 : 16.Ian.2015, 01:41:20 p.m. »
Becurile stock sunt halogen si nu cred ca trec de 3700k nici unul si iti poti pune ceva mai de brand, eventual HIR daca ai de unde. Si asta e singura solutie legala.
Alternativ iti poti pune proiectoare cu halogen (eu nu am gasit) sau proiectoare cu hid-uri (25-35w) cu o temperatura pana in 4300k sa nu atragi atentia.

Am observat ca sunt unele pejo-uri cu bixenon de 25w din fabrica care nu au spalatoare si reglare si am descoperit ca limita inferioara pt spalatoare este la 2000 lumeni. Poate cineva sa confirme (fara citate de prin bloguri :-j ) ?
SX4 SE m16a awd 2011

Offline shpeedy

« Răspuns #61 : 16.Ian.2015, 01:44:11 p.m. »
@mako: un sistem xenon 'de fabrica' presupune urmatoarele: bec xenon 4300K, lupa, mecanism self-leveling si stropitoare de faruri. Cum nu s-a montat un asemenea sistem pe SX4, nu prea ai cum sa gasesti ceva omologat RAR. Chiar pentru cazul in care iti pui lupe in faruri, tot vei fi la mana autoritatilor...

@migabi: e o diferenta intre Lumen si Kelvin... Esti sigur ca respectivul xenon de pe Peugeot nu este unul after-market? Sau poate ca nu sunt xenoane, ci led-uri...
« Ultima Modificare: 16.Ian.2015, 01:53:39 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Mako

« Răspuns #62 : 16.Ian.2015, 02:17:30 p.m. »
inteleg,multumesc pt raspunsuri...trista treaba, HIR nu prea se gaseste, doar "afara"...
Recomanda cineva un kit xenon care se potriveste pe sx4? In cazul in care montez cu lupa se aduc modificari majore la cutia farului, banuiesc ca trebuie dezlipit plasticul de far pt a putea monta lupa...am gasit asa ceva dar nu stiu cat de bun este:
http://gamamag.ro/products/Lupe-H4-cu-angel-eyes-albastru.html#reviews

Offline BXXENL

« Răspuns #63 : 16.Ian.2015, 03:50:07 p.m. »
Nu va fi niciodata legal HID pe SX4-urile noastre, nici daca integrezi un sistem omologat de pe alta masina, cu toate componentele sale. Din cauza ca legea nu lasa loc interpretarilor, daca nu conceput si testat din fabrica nu e legal.

Becuri halogen mai albe nu gasesti de firma, pt ca firmele nu fac magarii. Singurul mod de a avea lumina mai alba, e sa scoti din ea galbenul sau rosul...adica sa pui un filtru sa treaca numai lumina albastruie, rece. Ceea ce inseamna ca diminuezi mult luminozitatea efectiva a becului, evident cu consecinte dramatice pe drum.. Le poti recunoaste usor, sticla e colorata albastru.

Ce te faci ca pt ochiul uman, lumina de 6500K PARE mai intensa decat cea de 2700K, desi nu este. De aia ne incanta xenoanele si luminile albe, dar de aia alea galbene sunt mai odihnitoare, nu te orbesc.

Daca tot vrei sa ai culoarea acelor becuri inferioare, iti recomand xenon de 15w ce se poate monta in soclu w5w, cablat ca lumina de zi. Ziua ai becuri frumoase si luminoase, si noaptea folosesti faza scurta standard, care nu e asa frumoasa dar e a naibii de utila.
  • SX4 1.5
Alex

Offline migabi

« Răspuns #64 : 16.Ian.2015, 04:10:57 p.m. »
@shpeedy : Stiu care este diferenta dintre lumen si temperatura de culoare..
Vad ca Hella zice ca pt halogen H1 temperatura de culoare tipica e 3200k .. probabil ca H4 e tot pe acolo (http://www.hella.com/hella-za/assets/media_global/HASA_Bulbs_Catalogue_2012_LRes.pdf)

Am vazut intr-un articol respectivul pejo si se mentiona ca e o noua generatie bixenon cu soclu DS??? de 25w care nu necesita spalatoare.

@mako : Angel-eye ala, cam striga "Opreste-ma!". Albastrul e destul de ilegal (daca nu ai masina de politie/spp) cat sa ramai fara talon.

@BXXENL : acum imi explic de ce "vedeam" xenoane pe pozitii si la numere..
SX4 SE m16a awd 2011

Offline shpeedy

« Răspuns #65 : 16.Ian.2015, 04:27:14 p.m. »
Am vazut intr-un articol respectivul pejo si se mentiona ca e o noua generatie bixenon cu soclu DS??? de 25w care nu necesita spalatoare.

Ma' bad, ma' bad...  :pardon:

Ramane totusi o cerinta nesatisfacuta - lupele... Stiu ca exista set-uri de faruri 'made-in-china' cu lupe integrate, dar am inteles ca nu toate sunt de calitate.

LE: o oferta in RO
« Ultima Modificare: 16.Ian.2015, 04:29:46 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Mako

« Răspuns #66 : 16.Ian.2015, 05:47:49 p.m. »
@migabi: acel angel-eye blue este tare insa logic ca nu l-as fi cumparat pe blue  :baston: ...as fi luat tot pe white-cold  :) insa nu stiu daca se pot monta acele "lupe"  :D pe sx4 fara complicatii...

@BXXENL: xenon de 15w ce se poate monta in soclu w5w? pai este H4 pe headlight la sx4  :-/ cum w5w? sorry dar stiu doar H4 si T10 cum arata, in rest sunt cam bata cu tipurile de socluri  :D

@shpeedy: interesante becurile led H4 montate pe logan insa scumpe...550ron (:|

Offline migabi

« Răspuns #67 : 16.Ian.2015, 05:57:53 p.m. »
Am urmarit blogul cu tutoriale pt logan si stiu de ledul ala H4.
Am fost foarte tentat sa cumpar o pereche dar :
- nu sunt omologate pt inlocuire H4 fiindca "filamentul" nu are forma corecta si nici nu am instalatie sa reglez asa ceva; e ca si cum mi-as pune xenon in reflectorul de halogen si nu as vrea sa-i orbesc pe cei de pe contrasens(desi am momente in care as vrea)
- alta problema ar fi faptul ca nu emit in IR si nu curata farul iarna de zapada; am fost cu un focus cu problema asta
- performanta lor depinde de temperatura
- ventilator pt racire? pe bune?!

Interesant al doilea link cu xenoane..

Lupele made-in-china au nevoie de niste ingineri in spate. Pur si simplu nu te incurca cu ele.

Mai este ceva legat de leduri pe care a observat-o un coleg: ledurile tin 100 de ani dar sursa de pe ele tine 5 zile.
« Ultima Modificare: 16.Ian.2015, 06:01:54 p.m. de migabi »
SX4 SE m16a awd 2011

Offline BXXENL

« Răspuns #68 : 16.Ian.2015, 06:00:46 p.m. »
T10 sunt w5w, becurile de pozitie. Kit Xenon CANBUS 15W - P21W (1156, BA15S), T10 (W5W), T20 (W21W) Google ca sa nu dau eu link sa para reclama.

El e uzual folosit pt marsarier sau stop de ceata, dar eu n-am pitici cu astea.
« Ultima Modificare: 16.Ian.2015, 06:03:01 p.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #69 : 16.Ian.2015, 07:10:12 p.m. »
sa nu dau eu link sa para reclama.
Atit timp cit pe cei interesati ii ajuta, nu vad de ce sa nu distribui un link. Reclamele se vad de la o posta cind sint facute cu interes.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!