Autor Subiect: Senzori presiune anvelope  (Citit de 87229 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Re: Senzori presiune anvelope
« Răspuns #140 : 27.Sep.2018, 09:31:10 a.m. »
Abia astept sa pun rotile de iarna, fara senzori, macar simulatorul lui @kellogs nu da erori
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: kellogs

Offline ...

« Răspuns #141 : 27.Sep.2018, 09:52:18 a.m. »
Refa presiunea, asa am facut si eu. Chiar daca azi-dimineata a fost +1 grad la mine in cartier, se incalzeste iar zilele urmatoare si e enervant afisajul galben.

Offline kellogs

« Răspuns #142 : 27.Sep.2018, 11:30:00 a.m. »
Bordul mi s-a îngălbenit complet, si-asa merg de-o luna cu "Change oil" pe bord. Si de ce la -17 nu am avut nicio avertizare cu aceleași roti ?

Poate pentru ca era alta presiune ? Poate ai mai umblat si pe la modul TPMS (confort / eco / load)

Abia astept sa pun rotile de iarna, fara senzori, macar simulatorul lui @kellogs nu da erori

eh, cred ca un pic m'am grabit cand am zis despre invatare - care se pare ca trebuie facuta in fiecare iarna. Masina asta nu retine doua randuri de ID-uri ca toate celelalte. Oarecum logic din moment ce ii invata singura, nefiind necesara programarea lor in service.

Refa presiunea, asa am facut si eu. Chiar daca azi-dimineata a fost +1 grad la mine in cartier, se incalzeste iar zilele urmatoare si e enervant afisajul galben.

Nu cred ca ajunge asa sus presiunea ca sa tipe TPMS-ul. Posibil sa o simti la gropi totusi daca refaci acum presiunea si vin mai incolo caldurile.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline f.cristi

« Răspuns #143 : 27.Sep.2018, 11:33:12 a.m. »
Nu am umblat la absolut nimic. Setările sunt aceleași de cand am luat masina.

Offline steph

« Răspuns #144 : 27.Sep.2018, 06:15:12 p.m. »
Pe parcursul unui an presiunea se mai pierde.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline enicky

« Răspuns #145 : 27.Sep.2018, 06:28:18 p.m. »
Citat
Masina asta nu retine doua randuri de ID-uri ca toate celelalte.
  N-as zice : cand am pus prima data rotile de iarna pe parcursul a un km, i-a citit si de atunci, cand le-am pus pe masina n-a mai "zis" nimic. Deci i-a "recunoscut".
   Iar d-acum si pana cand vor fi temperaturi constant sub 100 tot vor exista situatii de avertismante, nu trebuie sa ne miram. Sau bagam argon si nu mai avem probleme !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline steph

« Răspuns #146 : 27.Sep.2018, 06:31:52 p.m. »
Azot. Si oricum tot placebo e.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14536
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #147 : 27.Sep.2018, 06:39:38 p.m. »
Nu vad de ca azotul n-ar respecta legea gazului ideal pxV=nxRmxT. Aerul are Rm= 28,96kg/kmol, pe când azotul are 28.
Deci, presiunea este liniară cu temperatura in ambele cazuri, aproape in același mod.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #148 : 27.Sep.2018, 06:56:13 p.m. »
Fiți mulțumiți că recunoaște singură senzorii, Outback-ul meu trebuie învățat la fiecare schimb cu seria și poziția senzorilor. 

Offline enicky

« Răspuns #149 : 27.Sep.2018, 07:14:38 p.m. »
Scuze, azot, asa este, cand am vrut sa rectific n-a mai mers ! :pardon:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip