Autor Subiect: Just Drive - aplicatie mobile esentiala oricarui sofer  (Citit de 6241 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline JustDrive

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Just Drive - aplicatie mobile esentiala oricarui sofer
« Răspuns #10 : 05.Sep.2014, 07:08:05 p.m. »
hugbear - deja ne documentam in directia asta :) legat de win, nu vreau sa te amagesc, nu cred ca va fi prea curand ... prioritate acum este iOS-ul.

rzapo - lucram deja si la asta, practic sa mearga aplicatia si fara internet, dar o parte din module. Spre exemplu harta nu are cum sa mearga...

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #11 : 05.Sep.2014, 07:11:36 p.m. »
Întrebare de novice în domeniu, ce riscuri exista ca datele salvate de utilizatori sa încapă pe mana cui nu trebuie, în diferite scopuri?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 05.Sep.2014, 07:17:58 p.m. »
Si eu am descarcat aplicatia si am constatat ca cere acces la multe resurse personale ale smartphone: ID, camera, microfon, fotografii, pozitie, etc. La ce i-o trebui?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline coby

« Răspuns #13 : 05.Sep.2014, 11:55:16 p.m. »
Oare la ce ?  :-)) Sa ti pirateze viata ... mai da i acces si la conturi sa vezi ce stie sa faca ..
auto si moto

Offline JustDrive

• Newbie
  • *
« Răspuns #14 : 06.Sep.2014, 02:23:04 a.m. »
reki - de la versiunea 3.0 ne gandim sa cerem si pinurile de la card :) ...  glumesc, nu ma luati in serios sper ... totusi nu cred ca e ceva absurd care se cere. Spune-mi tu ce ti se pare ciudat ca se cere si nu e cazul, si iti spun exact de ce se cere. La nume nu esti obligat sa bagi numele tau real ... gen Vasilica Vasilescu ... poti sa bagi Scooby doo de exemplu. Doar ca pe zona de discutii intre userii cu aceeasi masina (forum) vei scrie ca si Scooby doo. Adresa de mail se completeaza ca sa primesti notificarile legate de chestiile care iti expira si pe mail. Spre exemplu, maine iti pierzi telefonul. Daca poimaine iti expira ITP-ul, primesti notificarea si pe e-mail. La inceput se cerea si VIN-ul, strict ca sa il aiba userul la indemana cand are nevoie de el ... pt o cerere de piese, sau mai stiu eu ce. Am facut un mic studiu, din care a reiesit ca lumea nu prea are chef sa-si introduca VIN-ul (lene, scepticism etc). Astfel am scos obligativitatea prin care trebuia completat VIN-ul. Totusi, daca stai sa te gandesti, foarte multe modele de masini il au in parbriz, deci nu ar avea de ce sa fie vreun secret de stat, doar ca lucram foarte mult la user experience si friendliness, incat tinem cont de absolut orice feedback indifferent de la cine vine. Deci chiar luam in calcul tot ce vine de la voi.

gabineg - vezi ca am vazut pozele alea de la revelion :)))))) iar o sa va rog sa nu ma luati in serios ... bun ...

ID nu stiu sincer exact ce reprezinta dar o sa ma interesez si revin.
Camera ... poti sa faci poze si sa le atasezi in zona de discutii. Daca nu ar fi acces la camera, nu ar merge functia asta.
Legat de microfon ma interesez si revin.
Fotografii - sa le atasezi in zona de discutii.
Pozitie - pt harta interactiva ca sa stie unde sa puna pozitia default cand deschizi harta.

coby - la ce banca ai cont? :)))

Offline JustDrive

• Newbie
  • *
« Răspuns #15 : 08.Sep.2014, 02:32:38 p.m. »
Am revenit cu toate informatiile.

Practic voi explica fiecare liniuta in parte, in ordinea din imagini:

- gaseste conturi pe dispozitiv: pentru logare cu google+ si facebook, acest feature fiind disponibil de la versiunea 2.8 care va fi lansata saptamana asta
- locatia aproximativa si locatia exacta: pentru harta
- citeste, modifica, sterge continutul stocarii USB: pentru salvare si citire date logare pentru login automat
- realizarea de fotografii si videoclipuri: pentru a face poza in forum
- citeste starea si identitatea telefonului: pentru mesaje push (Google Cloud Messaging) - cand va anunta aplicatia de expirarea ITP spre exemplu
- citirea configurarii serviciului Google: pentru mesaje push (Google Cloud Messaging) si Google+
- acces deplin la retea: acces Internet
- controleaza vibrarea: pentru un bug in anumite versiuni android cand se primeste push message si telefonul nu are optiunea de vibrare
- vizualizeaza conexiunile la retea: pentru a verifica daca telefonul este conectat la Internet
- impiedicare intrare telefon in repaus: pentru harta atunci cand este activata optiunea de a urmari deplasarea punctului albastru (butonul dreapta sus cand este albastru)

Daca aveti nelamuriri, sunt aici sa va raspund.

Offline >pexic<

« Răspuns #16 : 08.Sep.2014, 02:47:54 p.m. »
Salut

la o prima citire despre ceea ce face aceasta aplicatie tind sa spun ca e mai degraba o aplicatie din categoria multimedia/social , textul "car management" e clar deplasat caci nu prea are legatura, in aceeasi idee adjectivul "esential" este folosit de o maniera exagerata gen reclamele din ziua de azi de la TV, as sugera ca definitia sa fie mai realista pentru a "targeta" mai bine piata, mult succes in continuare.

bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline bisti

« Răspuns #17 : 08.Sep.2014, 03:07:36 p.m. »
Aplicatia voastra cere acces la VIDEOS - la playerul de fisiere video - de ce ?

Offline JustDrive

• Newbie
  • *
« Răspuns #18 : 08.Sep.2014, 03:46:29 p.m. »
@pexic: are o singura functie de social, adica zona de forum. Dar faptul ca te atentioneaza cand iti expira ITP RCA CASCO ROVINIETA, ai in permanenta acces la istoricul masinii, plus ca poti nota toate cheltuielile cu masina si poti vizualiza niste statistici pe anumite perioade setate de tine ... oricum, eu iti respect parerea, nu incerc sa te contrazic, doar incercam sa arat ca exista sens in "car management".@

@bisti: "Take pictures and videos" se cheama categoria, iar accesul este doar pentru imagini, ca sa le poti uploada pe forumul intre userii cu aceeasi masina.

Offline bisti

« Răspuns #19 : 08.Sep.2014, 05:02:13 p.m. »
Crede-ma ca am instalat-o si imi tine deschisa in spate aplicatia VIDEOS. Care aplicatie este pentru vizualizarea de filme, videoclipuri pe telefon.