Aoleu, plin de pasiune topicul asta.
Laurentiu, desfa te rog grila si pune poze clare cu zonele incriminate, sa ma ierti da' n-am inteles cu balamale si lufturi despre ce-i vorba.
N-am SX4, da' am vazut ca imparte frecvent arhitectura cu Stiftu'.
Desi n-o sa fie multa lume interesata, zic: personal am (avut) problema la Dacia 1310. Fantele de admisie a aerului sunt imense acolo, intra si vrabii. La capetele cutiei de apa sunt scurgeri simetrice care dau in pasajele de roata fata. Eu, la masina mea, am inchis pasajele de roata cu carenaje de fibra de sticla (nostalgicii si batranii poate stiu la ce ma refer), astfel facand sa se adune frunze si noroi fix in capatul din fata al pragului, jos, intr-o incinta inchisa. Rezolvat-am cu plasa de aluminiu tip "tiunnnnning" fixata pe interiorul grilei cu silicon + demontare periodica (o data la cativa ani) a pasajelor de roata + garaj.
Dar...!!! Laurentiu, desi masina are 26 de ani, si e fabricata-ntr-o era nefasta a uzinei Dacia, NU ARE niciun puncticel de rugina in cutia de apa, adica sub grila, ce sa mai zic de gauri de rugina. Asta ma face sa cred ca esti putin prapastios cand spui ca un Suzuki, cu tratamente anticorozive mult mai elaborate, dupa 6-7 ani va fi svaiter in zona aia.
Deci poze te rog!