Autor Subiect: Cum scapam de frunzele din canalul de sub parbriz ?  (Citit de 7734 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Cum scapam de frunzele din canalul de sub parbriz ?
« Răspuns #20 : 14.Sep.2014, 03:09:12 p.m. »
Ok, alegerea ta.
Eu am opinat ca daca filtrez mai bine aerul respectiv, nu mai am atatea probleme ulterior.
Partea cea mai neplacuta ce s-ar putea intampla ar fi sa ajunga frunze la ventilator sau sa se infunde filtrul de aer pentru habitaclu.
Probabil ca in 10 sau 15 mii de km nu este o problema grava. Sau poate ca asa se da de lucru celor cu reviziile.

Alegerea este a fiecaruia dintre noi.
Eu vad utilitatea acestui element filtrant, dar nu il pun pentru ca nu s-ar justifica consumul de resurse in acest sens.

Q.e.d.
« Ultima Modificare: 14.Sep.2014, 03:11:01 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bogogica

« Răspuns #21 : 14.Sep.2014, 03:19:25 p.m. »
... sa se infunde filtrul de aer pentru habitaclu. Probabil ca in 10 sau 15 mii de km nu este o problema grava. Sau poate ca asa se da de lucru celor cu reviziile....
pai nu asta este functia lui?!?...sa filtreze? ... si nu de aia de fac reviziile cu suflarea/inlocuirea filtrului?
Celor de la revizie le-am dat de lucru in garantie, ca de, daca eram obligat sa si faca ceva pentru banii aia, nu sa fure filtrul ce mi s-ar fi convenit mie si sa il dea altuia pe bani, doar ca al meu era mai bine ingrijit si nu se vedeu urme de uzura.
....parerea mea.

p.s. chiar tin sa-ti multumesc, si  nu doar tie, ci tuturor celor care vin cu astfel de idei constructive. Multe din ele ajung sa fie puse in practica nu doar de utilizatori ca si mine, dar chiar si de marile corporatii.

Offline NicNic

« Răspuns #22 : 14.Sep.2014, 03:36:22 p.m. »
Trebuie facuta o diferenta intre ce este mai bine si normal pentru masina, si ce e mai potrivit sa faci in conditiile oferite de service-urile din Romania.
Acum, fiecare din Romania stie mai bine cum sa se descurce sau se adapteze la posibilitatile existente.
Eu unul prefer sa imi gasesc un service si un  mecanic de incredere pentru mine.
Platesc ca sa stau confortabil si in siguranta, fara sa ma gandesc ca piesa mea a fost luata pe nedrept sau a fost lasata neverificata.
Aceeasi abordare am avut-o inca de cand aveam Dacii. Si sunt multumit de rezultate, pana acum.
« Ultima Modificare: 14.Sep.2014, 03:38:08 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #23 : 14.Sep.2014, 10:38:12 p.m. »
Ma uimeste ingeniozitatea romanului...
Sa nu uitam ca masina a fost proiectata pe un alt continent si cu o cu totul alta civilizatie. Chiar si in Europa de era proiectata, tot nu si-ar fi batut nimeni capul cu subiectul deschis aici. Masina e o marfa de consum ce nu trebuie sa faca multi pureci pe sosele chiar de se realizeaza motoare fiabile; ramin celelalte componente ce pot pica imediat dupa garantie ce pot asigura salariile muncitorlor. Cu rugina in partile vizibile, se rezolva problema prin tratarea chimica a caroseriei in schimb insa, la partile ascunse chiar nu-si va bate nimeni capul. cind dupa o ploaie torentiala te vei trezi cu virful pantofului umed si cu mochetele imbibate ine cu apa, deja va fi prea tirziu iar remedierea va necesita si munca si bani in plus. Cam greu e sa ajungi sub latura inferioara a parbrizului cu flacara de la un aparat de sudura si sa acoperi gaurile provocate de rugina prin infundarea canalelor de scurgere a apei.

Am deschis subiectul pt prevenirea acestui fenomen si cine doreste sa se uite mai atent, va putea observa un "luft" mult prea mare intre capota (latura cu balamalele) si masca de plastic prin care se asigura circulatia aerului in interiorul masinii. Prin acel luft si prin gaurile practicate pt functionarea balamalelor capotei, usor se poate strecura o frunza destul de mare de castan (nu ma gindesc si la alte soiuri cu frunze si inflorescente mai mici gen tei, salcim, artar etc) infundind canalele de scurgere. Vorbesc de castan pt ca am mereu masina parcata sub un astefel de copac. Iarna incepind cu primul dezghet de parbriz si pina in primavara, ori de cite ori masina va fi pregatita pt cursa, va avea loc si fenomenul de inghet-dezghet in canalul de sub parbriz. Pe unde va fi evacuata apa daca acele canale de evacuare sint infundate ? Apa si gheata va stationa in canalul de sub parbriz pina isi va gasi un loc de scurgere prin corodarea tablei ori pina la evaporarea ei. Subiectul e total neinteresant pt cei ce nu vor tine masina mai mult de 5-6-7 ani.

P.S. Sa spuna cineva sincer, care-si spala des masina, cind s-a uitat atent in acel canal dupa spalare daca a observat sau nu apa neevacuata in special in zona de sub balamale.

@bogogica, nu e vorba de inventivitatea romanului ci faptul de a inbunatati ceva cu care altii nu-si bat capul. In Romania, putini sau o mica parte cistiga banul usor asa ca pentru ei, asemenea deficiente sint trecute cu vederea. E mult mai important un consum de 1L in plus la 100/km decit o prevenire de corodare de tabla.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline narmer

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #24 : 30.Sep.2014, 04:03:38 p.m. »
Pana la urma a reusit cineva sa curete acolo fara sa dea grila de plastic jos? Si la mine e multa mizerie si v-as fi recunoascator daca vine cineva cu o solutie :)

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #25 : 30.Sep.2014, 04:09:40 p.m. »
De unde ști ca e mizerie dacă nu ai demontat acel plastic?

Offline Laurentiu

« Răspuns #26 : 30.Sep.2014, 05:25:45 p.m. »
Pana la urma a reusit cineva sa curete acolo fara sa dea grila de plastic jos?
Pina nu demontezi, nu ai cum sa ajungi sub ea.

De unde ști ca e mizerie dacă nu ai demontat acel plastic?
Se observa PRIN grila.
« Ultima Modificare: 30.Sep.2014, 05:28:24 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #27 : 30.Sep.2014, 05:28:55 p.m. »
Te-ai uitat tu la mașina lui?

Offline Laurentiu

« Răspuns #28 : 30.Sep.2014, 05:30:27 p.m. »
Te-ai uitat tu la mașina lui?
NU; m-am uitat la a mea care e la fel cu a lui.
  • Suzuki SX4

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #29 : 30.Sep.2014, 10:09:40 p.m. »
Pana la urma a reusit cineva sa curete acolo fara sa dea grila de plastic jos? Si la mine e multa mizerie si v-as fi recunoascator daca vine cineva cu o solutie :)

NU; m-am uitat la a mea care e la fel cu a lui.
Pentru mine rămâne un mister cu ți-ai dat tu seama că mașina ta e la fel cu a lui. :)