Autor Subiect: Cum scapam de frunzele din canalul de sub parbriz ?  (Citit de 7735 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Cum scapam de frunzele din canalul de sub parbriz ?
« Răspuns #10 : 02.Sep.2014, 08:44:26 a.m. »
... da plasticele alea jos si incerca sa le captuseasca cu o plasa de tantari.  :)
Eu am rezolvat problema mult mai usor si mai eficient cu o izolatie de teava din buret negru luat de la Dedeman si lipit pe interiorul capotei astfel incit sa inchid rostul dintre capota si grila de plastic. In exterior nu ramin decit acele gaurele din pozele 2 si 3 ale lui rexkrokiDAU.

P.S. Si acele de brad impreuna cu noroiul (apa si praful) pot forma o "armatura" destul de buna ca sa infunde gaurile de scurgere.

Verificati dupa ce spalati masina sau turnati o galeata cu apa pe parbriz si apoi uitati-va-n colturile capotei unde sint balamalele ei. Veti observa ca apa sta nestingherita in canal.

La benzinariile Mol exista aspirator.
Nu cred ca incape sub grila si nici nu cred ca ai cum sa-l manevrezi pe toata latimea masinii iar ca sa tragi de deasupra, aspiratorul nu are nici putere si nici eficienta chiar de-ar fi de 2000W.
« Ultima Modificare: 02.Sep.2014, 08:48:07 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline laur

« Răspuns #11 : 02.Sep.2014, 11:07:25 a.m. »
Sa turnam din cand in cand putin ulei pe traseul apei, eventual unde frunzele retin umezeala ?
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 02.Sep.2014, 07:05:14 p.m. »
Cine are talent la bricolaj poate da plasticele alea jos si incerca sa le captuseasca cu o plasa de tantari.  :)
Asa ca asta?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #13 : 02.Sep.2014, 08:01:40 p.m. »
Aia vad ca e din aluminiu, eu ma gândeam la ceva de plastic, se mulează și se lipește mai ușor și de preferință de culoare neagra, sa nu iasă în evidenta.
Oricum, eu nu ma chinui cu asa ceva, consider ca nu e necesara o protecție suplimentara în acea zona. :)

Offline NicNic

« Răspuns #14 : 02.Sep.2014, 10:20:23 p.m. »
Cea mai buna solutie este un ciorap de dama, maxim 20 DEN. Eventual si negru mat!

Acelasi ciorap ce era folosit pe post de curea de alternator la Dacia 1300 ....

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 03.Sep.2014, 10:49:06 a.m. »
Cea mai buna solutie este un ciorap de dama, maxim 20 DEN. Eventual si negru mat!
Are vreun sens luarea la misto ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogogica

« Răspuns #16 : 14.Sep.2014, 01:59:05 p.m. »
Ma uimeste ingeniozitatea romanului, dar..... daca erau inutile si cauzatoare de probleme acele gauri, de ce au mai fost proiectate si facute de producator?

Offline NicNic

« Răspuns #17 : 14.Sep.2014, 02:21:12 p.m. »
Are vreun sens luarea la misto ?

Nu e luare la misto. Scuze daca ai impresia asta, nu am vrut sa se inteleaga gresit.   :pardon:

Pur si simplu acea plasa de ciroap este foarte buna ca filtru mecanic pentru impuritatile din aer.
Plus ca este elastica si se poate mula/intinde peste piese cu forme mai complicate.
Iar daca mai este si negru mat, ar fi perfect in ton cu plasticele respective. Nici nu l-ai observa prea usor.

Sper ca m-am exprimat mai clar acum.

Desteapta-te romane!

Offline NicNic

« Răspuns #18 : 14.Sep.2014, 02:28:33 p.m. »
Ma uimeste ingeniozitatea romanului, dar..... daca erau inutile si cauzatoare de probleme acele gauri, de ce au mai fost proiectate si facute de producator?

Acele gauri nu sunt inutile. Aici se discuta despre cum sa blochezi accesul corpurilor straine, nu al aerului.
Daca ar fi fost altfel, se puteau astupa direct cu mastic. Nu cred ca cineva ar vrea sa faca aceasta operatie vreodata.
Cel mai important rol al acelor gauri din grilajul de plastic este de a asigura o circulatie a aerului prin habitaclu, fara sa faca o diferenta de presiune inconfortabila pentru pasageri (mai ales la viteze mari de deplasare).
Apoi, mai asigura si aportul de aer proaspat. Cum ar fi sa stea 5 oameni inchisi ermetic intr-un spatiu de 2 mc? Grilele din fata se continua in mod obligatoriu cu clapetele de refulare a aerului din habitaclu amplasate undeva in portbagaj (in contraaripa spate, parca).
Desteapta-te romane!

Offline bogogica

« Răspuns #19 : 14.Sep.2014, 03:04:13 p.m. »
... pai ..... daca trebuia...... nu puneau ei un stramp de dama ceva peste gauri?....
sau mai realist nu prelungeau chederul deja existent?
Admit ca orice proiect si design este imperfect si trebuie tot timpul perfectionat, dar eu personala am gasit acele gauri de la batrana dacie pana la orice alta masina la care m-am uitat si niciuna nu avea gaurile placate cu plase, site, etc, deci daca niciun inginer de proiectare nu a gasit util pana acum sa o faca nici eu personal nu consider ca trebuie sa o fac.