Autor Subiect: Cum scapam de frunzele din canalul de sub parbriz ?  (Citit de 7736 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Cum scapam de frunzele din canalul de sub parbriz ?
« : 01.Sep.2014, 07:01:20 p.m. »
Vine toamna; vin ploile (mai tirziu gheata si zapada) si apa impreuna cu frunzele cazute de prin copaci isi gasesc locul sub grila de sub parbriz infundind scurgerile si lasind rugina sa ia locul vopselei si tablei  originale.

S-a gindit cineva cum putem rezolva problema asta ? Cind rugina va minca definitiv tabla si va crea gauri, va fi mult mai dificil de a repara fundul canalului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

Re: Cum scapam de frunzele din canalul de sub parbriz ?
« Răspuns #1 : 01.Sep.2014, 08:00:31 p.m. »
Eu de fiecare data când ridic capota sa verific nivelul lichidelor curat și acele locuri.

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 01.Sep.2014, 09:01:26 p.m. »
...curat și acele locuri.
Nu cred ca ajungi prea lesne sub grila de sub parbriz. Demontezi mereu bratele stergatoarelor ? Scoti mereu plasticele pentru a ajunge la rulmentii telescoapelor ? Nu cred ca faci mereu asta de cite ori verifici nevelul lichidelor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 01.Sep.2014, 09:02:22 p.m. »
Nu.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #4 : 01.Sep.2014, 09:22:21 p.m. »
Ca tot eram lângă mașină, m-am uitat mai exact. Nu prea au cum să intre acolo prea multe frunze, eventual ace de brad. Găurile sunt mici și puțin oblice.
Din câte îmi aduc aminte atunci când am schimbat telescoapele pe fata nu am găsit frunze sub acel plastic.

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 01.Sep.2014, 09:32:16 p.m. »
Nu prea au cum să intre acolo prea multe frunze, eventual ace de brad. Găurile sunt mici și puțin oblice.
Cred ca uiti de gaurile mari de la balamalele capotei. Pe acolo intra si frunze intregi de castan. In general frunzele intra pe toata latimea masinii printre capota de tabla si margina de plastic. Distanta dintre cele doua e de aproximativ 1-1,5 cm. Unde mai pui daca se mai isca si o furtuna. Intra frunzisul buluc.

Stau intr-un cartier cu multa vegetatie asa ca stiu ce spun. Urmaresc "fenomenul" de o bucata buna de timp.
  • Suzuki SX4

Offline cristidav

« Răspuns #6 : 01.Sep.2014, 10:22:27 p.m. »
La marginile parbrizului, unde intra frunze mari, si eu ridic capota sa mai curat din cand in cand, insa sub grila aia nu stiu cum s-ar putea intra. SI eu parchez mereu sub pomi si incerc sa curat mai mereu.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #7 : 01.Sep.2014, 10:58:00 p.m. »
Cred ca uiti de gaurile mari de la balamalele capotei. Pe acolo intra si frunze intregi de castan. In general frunzele intra pe toata latimea masinii printre capota de tabla si margina de plastic. Distanta dintre cele doua e de aproximativ 1-1,5 cm. Unde mai pui daca se mai isca si o furtuna. Intra frunzisul buluc.

Stau intr-un cartier cu multa vegetatie asa ca stiu ce spun. Urmaresc "fenomenul" de o bucata buna de timp.

Nu uit de locul unde sunt balamalele, doar ca acolo se strang frunzele in locul prevazut pentru scurgerea apei. Acele locuri am zis ca le curat de fiecare data cand ridic capota. Pe acolo, cel putin asa am vazut eu, nu au cum sa intre spre interior sub acel plastic ce ascunde mecanismul stergatoarelor.

Pe latimea capotei, pe acel plastic exista un fel de cheder ce etanseaza zona cand capota e inchisa.

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #8 : 01.Sep.2014, 11:20:03 p.m. »

La benzinariile Mol exista aspirator. Nu l-am folosit niciodata ca sa scot frunzele, dar poate ca ar merge.
Grow up.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #9 : 01.Sep.2014, 11:26:07 p.m. »
Cine are talent la bricolaj poate da plasticele alea jos si incerca sa le captuseasca cu o plasa de tantari.  :)