Autor Subiect: Swift Sport  (Citit de 109968 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Swift Sport
« Răspuns #80 : 23.Aug.2011, 06:51:10 p.m. »
eu schimb destul de des la 6700 rot/min (turatia maxima la 1.3), altfel cum as putea sa depasesc pe unul care accelereaza cand eu m-am bagat in depasire???????

Ce rost are sa-l turezi pana la 6700 rpm cand datele pentru motorul M13A sunt parca urmatoarele: 68 kW (91.2 hp) @5,800 rpm si 116 N·m (86 lb·ft) @4,200 rpm?

Swift-ul meu are 98 000 km, nu i-am facut niciodata revizie si merge bine mersi

Nu cred ca nu i-ai schimbat niciodata uleiul. Sau tu ce intelegi prin revizie?

Fara limitator, motoarele de swift ajung la 8000 rot/min iar cel de SSS chiar si mai mult

De unde ai aceasta informatie?

Offline roberto

« Răspuns #81 : 23.Aug.2011, 09:29:56 p.m. »
pai eu depasirile numai asa le fac
am 80...dau a II-a
am 120, dau a III-a

Am verificat vineri. Cu treapta I ajunge la 7200rot/min la 60km/h iar cu a 2-a la 110. Dar niciodata n-am schimbat asa sus pt ca nu are rost.

O simpla comparatie intre cele doua afirmatii iti va oferi raspunsul.  :D Tinand cont ca Andrei are SSS, deci motor de 1.6..................no comment.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #82 : 23.Aug.2011, 09:47:15 p.m. »
Mie mi se pare inutil ca la 80 sa dai a 2-a intr-o depasire. Pai in 2 sec trebuie sa dai a 3-a..si nu cred ca e foarte ok ca intr-o depasire la limita tu sa stai sa schimbi treptele. Eu la 80 intr-o depasire cu a 3-a ma descurc de minune..
Acum,ca vorbim de depasiri,reprize si alte alea,ne-om iubi noi masinile si o-m fi noi multumiti de ele,dar pana la urma nu sunt niste rachete... Unii se entuziasmeaza prea tare. :D
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #83 : 23.Aug.2011, 10:22:55 p.m. »
exista un raspuns oarecum rational Andrei...
chiar nu imi aduc aminte cum e la SSS, dar la noi, daca nu tragi de treapta pana in 6500, oricat de bine ti-ai cunoaste masina nu prea poti sa ii dai superioara atat de rapid incat turatia sa nu scada sub 4000....( sub acest prag nu mai ai cuplu si te vei taraii in loc sa accelerezi)

si ai cuvantul meu ca deseori si pt 2-3 metri merita sa ii dai inferioara  :-)) )propria experienta : serpentine, dupa curba panta fff abrupta, eu mergeam lejer pe banda de depasire in panta cand apare ditamai camionul p banda mea.stii cu ce viteza am gasit a 2-a pentru aia 3 metri sa intru in fata masinii din dreapta???? =))

Offline BXXENL

« Răspuns #84 : 23.Aug.2011, 10:48:45 p.m. »
Daca la 4000 ai cuplu maxim, la 3800 ai tot cam atat. Cuplul creste cam la fel de brusc precum scade.  Dar asa e, pt putere maxima in depasiri, e bine sa o duci cat mai aproape de limitare, pt ca la 6700 tot ai mai multa putere decat ai la 4000 chiar daca e in scadere, atunci cand schimbi pici pe o turatie mai mare unde iar ai putere mai mare. Deci stai mai mult in banda de putere. Nu stiu cat de bine suporta motorul regimul asta, dar pana la 200.000 tot ar trebui sa ajungi daca ii dai ulei bun.  Si eu retrogradez deseori pt mai multa siguranta in depasiri, dar prefer oricum sa imi iau o marja de siguranta asa ca rareori ajung la turatii peste 5500.
  • SX4 1.5
Alex

Offline DarkDac

• Full Member
  • Mesaje postate: 101
« Răspuns #85 : 24.Aug.2011, 08:14:19 p.m. »
Mie mi se pare inutil ca la 80 sa dai a 2-a intr-o depasire. Pai in 2 sec trebuie sa dai a 3-a..si nu cred ca e foarte ok ca intr-o depasire la limita tu sa stai sa schimbi treptele. Eu la 80 intr-o depasire cu a 3-a ma descurc de minune..
Acum,ca vorbim de depasiri,reprize si alte alea,ne-om iubi noi masinile si o-m fi noi multumiti de ele,dar pana la urma nu sunt niste rachete... Unii se entuziasmeaza prea tare. :D

Pai cu SSS te cred ca te descurci de la 80 la ora cu a III-a
De multe ori cu SS nu e suficient sa-i dai a III-a la 80 nu pentru ca vrei neaparat sa faci o depasire la limita ci pur si simplu observi ca intri sa depasesti pe unul care merge constant (de regula tineri) iar cand vrei sa-l depasesti accelereaza. Atunci dau a II-a, pe urma a III...etc.
Am condus un Mondeo si niciodata intr-o depasire nu a accelerat cel depasit (mondeo 1.8 benzina care e mai slab in demaraje ca SS), cu Swiftul.....din 5 depasiri unul se incapataneaza sa accelereze

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #86 : 24.Aug.2011, 08:29:09 p.m. »
Swift-ul meu are 98 000 km, nu i-am facut niciodata revizie si merge bine mersi

Nu cred ca nu i-ai schimbat niciodata uleiul. Sau tu ce intelegi prin revizie?

Fara limitator, motoarele de swift ajung la 8000 rot/min iar cel de SSS chiar si mai mult

De unde ai aceasta informatie?

Nu ai raspuns la intrebarile de mai sus.

Offline DarkDac

• Full Member
  • Mesaje postate: 101
« Răspuns #87 : 25.Aug.2011, 05:23:25 p.m. »
nu i-am facut niciodata revizie, am cumparat-o second hand si avea la bord 29 000 km
Am schimbat doar uleiul la un atelier de schimb ulei; eu prin revizie inteleg sa ti se greseze balamale, sa se verifice rulmenti, pivoti si ce ti-or mai face aia la service
La turatia de 8000 rot/min am citit, cred, pe niste forumuri unde spuneau ca fara limitatorul de turatie motorul de 1.3 are capacitatea sa ajunga pe la vreo 8000 rot/min (adica 1300 rot/min in plus) si am vazut si ceva filme pe youtube cu baieti care au facut tunning.
Sunt tuneri, stiu de unii prin Japonia care modifica limitatorul lui 1.3 pana la 7200 rot/min, inca o dovada ca motorul are capacitate sa urce mai sus de atat.
Pe de alta parte, pe un grafic aratat tot de ei, dupa 6500 rot pe min, curba de putere scade destul de brusc.

multumit?

Sa revenim iar la SSS, subiectul topicului, sper sa faca si o varianta in 4 usi, macar de-o fi serie limitata

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #88 : 26.Aug.2011, 12:32:11 a.m. »
Apropo de cutia de pe Swift,in seara asta am vazut ca intr-a 4 la rosu (7200rot/min) nu atinge decat 180; deci viteza maxima o atinge intr-a 5-a. Nu stiu daca la fel e si la Swiftul de 1,3/1,5.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #89 : 26.Aug.2011, 10:38:38 a.m. »
swiftul 1.3/1.5 fabricat de Ungaria este limitat la 175, deci daca nu esti pe un drum drept de mai mult km, pe panta in jos si cu vant din spate..... :-))

a mea e limitata la 190...si iti zic sincer ca nu imi aduc aminte de turatii exacte/viteze...insa in drum catre casa din Germania eram fff grabita sa ajung dimineata la munca si i-am cam dat tot ce s-a putut...am tinut 180-190...reusit sa dau si peste cap ceasul in Germania, dar si de aia imi aduc aminte clar, ca pe la 5000 de ture in a 4-a daca ii dau a 5-a masina ma surprinde cu o frana de motor!