Autor Subiect: Swift Sport  (Citit de 109970 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline DarkDac

• Full Member
  • Mesaje postate: 101
  • Gen: Bărbat
Re: Swift Sport
« Răspuns #60 : 12.Aug.2011, 01:07:28 a.m. »
...si eu sunt dezamagit de performantele motorului. Producatorii, ca si alti fani Swift spun ca are agilitate in curbe si asa mai departe, dar sa fim seriosi, cine dracu forteaza in viraje la maximum pe care il poate o masina?????....toti tragem de masina la maximum pe acceleratii in linie dreapta. Nu cred ca are careva chef sa faca vreun derapaj sa culeaga stiuleti de porumb de sub masina. Nu suntem in NFS....sar cu masina in aprozar, apesi tasta "C" si reiei cursa. Se vede clar ca din parteneriatul cu VW nu iasa nimic. VW vroia Suzuki ca marca low cost in Asia pt volume de vanzari si Osamu Suzuki nu a fost de acord, Suzuki a vrut motoare si VW nu a vrut. Cateodata Suzuki se incapataneaza in prostie si nu vor sa investeasca in motoare noi disel sau turbo pe benzina. Dealtfel japonezi au cam ramas in urma la domeniul motoarelor turbo pe benzina iar Suzuki nu are nimic propriu diesel. Acum 5 ani nu concepea nimeni ca BMW o sa renunte la motoarele 6 in linie, acum deja au in lucru motoare cu 3 cilindri pt seria 3 si lucreaza la un M5 diesel. Osamu Suzuki, in senilitatea lui la 80 de ani inca nu vrea sa vada incotro se indreapta lumea. In prezent la Polo si Golf, motoarele TSI reprezita in jur de 5% din vanzari pt ca sunt prea scumpe pt masinile mici dar toate firmele europene recunosc ca asta este viitorul apropiat, hibridele si full electricele o sa fie un moft 20 de ani de acum in colo. Si Suzuki si Subaru renunta treptat la spiritul sportiv si vor sa se orienteze spre volume mari de vanzari, logic de altfel. Am deviat de la subiect dar sunt dezamagit ca firma pe care o ador nu se ridica la pretentiile vremurilor noastre. Ok, Suzuki are vanzari mari in Asia, are 50% cota in India dar eu traiesc in Europa. Pe de alta parte ma gandesc ca cerem prea mult de la un Swift care e in jur de 10 000 EUR sau un Swift Sport care o sa fie vreo 15 000 EUR.

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #61 : 12.Aug.2011, 02:59:18 p.m. »
Florin, nu sunt tocmai de acord cu tine. Cum  se spunea si mai sus, suzuki chiar are cu ce sa se mandreasca daca vine vorba de benzinare...doar ca nu vor! Sunt de acord ca unii acolo se incapataneaza aiurea...dar cred ca se imputeste treaba undeva  pe la marketing.
Eu nu am nimica impotriva faptului ca nu investesc intr-un motor diesel mai nou, economic.Cine vrea o masina mica si economica, trendy sa isi cumpere corsa...serios ca ma bucur ca nu se orienteaza la swift....

Sunt de acord si la faza cu VW.Chiar nu a adus nimica bun...dar ma gandesc altfel ca tine...poate noroc de incapatinarea senililor aia din japonia, ca nu a facut mai multe ravagii grupul VAG in Suzuki. ( imi ajunge deja spoilerul de pe SSS  , motoarele noi de pe swifturi si "politica" noua in ceea ce priveste fiabilitatea componentelor. X-(

....eu mai astept putin pana ce se afla pretul la SSS inainte sa ma pronunt.Oricum, daca va fi sub 20.000 sunt de acord ca nu e scumpa, dar nici "Sport" nu poti sa ii zici cu 136 de cai la 1300 de kg, cat presimt eu ca o sa fie.

Offline DarkDac

• Full Member
« Răspuns #62 : 12.Aug.2011, 09:15:03 p.m. »
Mitsubishi Colt are de vreo 3 ani o varianta de 150 cp
In fine, probabil un SSS mai puternic de 136 cp ar fi mai scump si la pret de 20 000 eur oferta e mai bogata. Marketingul probabil a testat piata si a vazut ca din posesorii de Swift doar 1% sunt fani adevarati...restul soferi speriat care schimba la 2500 rot/min sa nu "sparga" motorul
Citeam recent ca Seat Ibiza TSI are cota de 1% din totalul vanzarilor
Deci...de ce turbo daca nu o cumpara nimeni??????

Offline Radu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #63 : 12.Aug.2011, 11:29:42 p.m. »
Dark uita-te la ce pret se vinde un Mitsu Colt de 150 de cp pe mobile.de fata de un SSS.O masina sportiva stii tu bine ca inseamna mai mult decat CP in brosura.Si tinuta de drum pe viraje conteaza foarte mult. Sa nu uitam ca pe de alta parte diferenta de aceleratie pana la 130/h intre un sss de generatie veche si un ss de 1.3 e de circa 5 secunde ceea ce este foarte mult, mai ales intr-o depasire. ;).In plus lumea spera la un tsi de circa 160 de cai :D. Sa vedem cine isi permite  azi cu usurinta a repara sau schimba o turbina si/sau  compresor care au sansa sa se defecteze mai  usor in conditiile unei exploatari mai virile tipice oarecum unui motor aspirat. Azi nu mai gasesti o masina noua  un motor aspirat cu puterea maxima la 6900 rpm sub 20000 E cu exceptia Renault Clio Sport si el mai nou condamnat la cura turbo. 136cp la un motor aspirat  de 1,6 l, nevoit a indeplini normele actuale stricte de poluare nu e asa rau. Sa vedem totusi cum vor arata la acest model  celelalte ingrediente necesare unui sofat mai agitat si nu in ultimul rand pretul!

Offline DarkDac

• Full Member
« Răspuns #64 : 13.Aug.2011, 02:19:41 a.m. »
Eu habar nu aveam ca exista Suzuki Swift pana acum cativa ani cand am vazut un articol micut in care spuneau ca au scos ungurii o serie limitata de SSS cu 4 usi. Asa mi s-a pus pata de mi-am luat si eu SS 1.3 . Asa ca daca SSS-ul asta al nou ar fi si in varianta cu 4 usi as face pe dracu in patru si mi-as lua unul, mai ales ca e in 6 trepte si poate sunt ceva mai scurte ca la actualul SSS.

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #65 : 13.Aug.2011, 12:22:05 p.m. »
La actualul SSS sunt prea scurte treptele, la 90-92 km/h in a 5-a ai 3000 rpm.....aproximativ, in comparatie cu SS de 1.3 care la aceeasi turatie si treapta de viteza are 110-112km/h

Offline Trixi

• Sr. Member
« Răspuns #66 : 16.Aug.2011, 02:04:55 p.m. »
eee....nu imi place mie sa fiu carcotasa...dar ai vrut sa zici treapta a 2-a, nu?

Offline BXXENL

« Răspuns #67 : 16.Aug.2011, 02:13:51 p.m. »
Pai ar prinde v max in a 2-a daca ar avea doar 3000rpm la 90 la ora. Clar e vorba de a 5-a. Cutia e etajata asa scurt ca sa nu simti ca n-ai destul cuplu si putere.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Trixi

• Sr. Member
« Răspuns #68 : 16.Aug.2011, 05:28:00 p.m. »
ai dreptate.nu am bagat de seama 3000 rpm-ul ala.
eu folosesc treapta a 2-a pana la 100. intr-adevar, asta inseamna ca trag pana in 6500. banuiesc ca si Darkdac la asta s-a gandit cand zicea de trepte mai scurte.

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #69 : 17.Aug.2011, 10:28:27 p.m. »
Voi vorbiti de swift-urile normale, cu motoare de 1.3... la sss nu ajungi la 100 km/h in a 2-a, de aia ziceam ca sunt deja scurte treptele...le-au facut asa sa favorizeze reprizele.