Autor Subiect: Swift Sport  (Citit de 109967 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ff_2004_06

Re: Swift Sport
« Răspuns #100 : 29.Ian.2014, 10:26:20 p.m. »
Nu am mers cu nici una din masinile mentionate de tine, dar pot sa iti spun ca, avand in vedere ca drumurile pe care vei folosi masina sunt "mai rele" (nu inteleg exact ce inseamna asta), iti recomand sa te orientezi catre altceva. SSS-ul este masina pentru drumuri bune si foarte bune, iti vei chinui coloana, rinichii etc. si masina pe drumuri proaste si nici nu te vei putea bucura de ea asa cum trebuie.
Suspensia este reglata sportiv (eu vin de pe o "barca" din punctul asta de vedere), iar pe rotile de 17" ai foarte putina "carne".
Inteleg lipsa de timp dar, daca totusi intamplator ai drum prin Iasi, da un semn si mergem la un test drive, vei vedea cat de dura e suspensia si cu rotile de iarna de 15" (tabla).
Eu am luat SSS-ul in calcul doar dupa ce o buna parte din drumul parcurs zilnic (5-6 km) a fost asfaltat cu simt de raspundere. E posibil ca in urmatorii 1-2 ani sa fie stricata portiunea de drum de care vorbesc (ca la noi, intai faci drumul ca in palma si apoi te apuci de spart sa tragi tevi...), caz in care pun la vanzare SSS-ul chiar daca imi place masinuta. :)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline Dude

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #101 : 29.Ian.2014, 11:33:29 p.m. »
Iti multumesc pentru explicatia detaliata si invitatie. Cu siguranta daca voi avea drum in Iasi, dau un semn pentru plimbare.
Dupa cum mai spuneam, am avut 6 ani o masina cu suspensie sport si 17" (e adevarat, 225/45 ofera cam 1cm in plus, cam 10% daca-mi aduc aminte bine) si nu am suferit. Nu cred si sper in acelasi timp ca suspensia de pe SSS sa fie mai dura decat ce am avut pe golf, sunt obisnuit cu garda la sol mica si sa o protejez cum trebuie, singurul lucru care imi da de gandit este guma putina din "balon" sa-i spun, chestie ce poate inrautati confortului, mai ales pe drumuri asa-si-asa.
Despre drumuri, cu riscul de a va plictisi, detaliez un pic
Am 45km pana la munca, 90km naveta zilnica. Din acesti 90km, 80 ii am pe drum national f bun (DN1B, Buzau Ploiesti) si aprox 10 (+/-) pe un drum judetean.
Pentru oras (BZ), nu imi fac griji prea mari, daca sunt zone mai rele, fie le evit, fie stiu capcanele. In plus, deosebitii de edili au bani multi de cheltuit pe reabilitarea a 200+ de strazi, reabilitari de care culmea s-au si apucat deci situatia nu se poate decat imbunatati (Doamne-ajuta!)

Concluzia mea este una singura, trebuie sa ma plimb cu un SSS pentru a simti exact si pentru a vedea daca (,) compromisul este prea mare sau nu

Multumesc inca o data pt opinii

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Offline ff_2004_06

« Răspuns #102 : 30.Ian.2014, 03:42:17 p.m. »
Cu placere.
Cam drept si extra-urban drumul. :) Cu SSS-ul te distrezi pe serpentine si drumuri virajate.
Reminder: la 120 km/h ai 4000 de ture in viteza a 5-a (ultima). :)
Insa daca si in oras gasesti drumurile decente, atunci poti merge cu incredere pe SSS.

Offline Dude

• Newbie
  • *
« Răspuns #103 : 30.Ian.2014, 04:25:06 p.m. »
Nu, nu... :) Nu caut distractia in drum spre munca, cei care fac naveta stiu ca, dupa o perioada, nu iti mai arde de alergat masina, o pui pe CC la 105kmh si te intorci la facturile de platit si listele de cumparaturi din Carrefour.
Doza de fun o gasesc relativ usor si aproape, pe Buzau - Siriu - Brasov (Valea Buzaului) unde ai cam 30-40 km ge-ni-ali pe care scrie mare VTM :)
Drumul e spre f bun cu exceptia a cativa kilometri aproape de limita de judet cu Covasna, destul de sigur,  tiruri (teoretic) deloc, politie (teoreric) f putina care vaneaza tirurile alea deloc.
Il recomand cu mare placere.

Confortul pe care il caut este pt folosirea de zi-cu-zi, cand merg pe Valea Buzaului sau pe Cheia (preferabil sambata dimineata pana in 10), confortul si consumul sunt ultimele pe lista.

Offline Muttley

« Răspuns #104 : 31.Ian.2014, 10:22:13 a.m. »
Fabia RS? Polo TDI? Daca poti trece peste "problema" motorului, desigur... :D
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline Dude

• Newbie
  • *
« Răspuns #105 : 04.Feb.2014, 07:04:24 a.m. »
He he... Prima ar fi ca imi cam ies din buget dar sunt si f rare (Fabia nu am vazut  iar polo era parca doar unul pe 9n3
De adus, Fabia ar fi Eur3 varianta in buget cu taxa cca 2000 :)) iar 1.8T-ul de pe Polo nu e chiar cel mai fiabil motor al grupului.

Sunt de acord, obrazul subtire cu cheltuiala se tine sau vrei distractie, scoate banul :)) dar chiar nu vreau sa depasesc prea mult bugetul chiar pt o masina corecta

Uitandu-ma pe geam, ar trebui sa ma orientez spre SX4/Sedici mai degraba

Offline Dude

• Newbie
  • *
« Răspuns #106 : 12.Feb.2014, 02:52:31 p.m. »
Cum ma simt dator cu un raspuns date fiind informatiile gasite aici, pot spune ca nu am rezolvat nimic :))
Am vazut una din masinile SSS aflate la vanzare pe un site de maaare afluenta, ma incanta ca fusese masina dealerului, istoric service si revizii insa ce am descoperit mi-a lasat un gust amar: usile fusesera chituite prost iar acum, probabil de la spalari, era zburata reparatia cu totul, lasand in urma exfolieri (ca sa fiu dragut) de minim o palma dar cel mai grav mi s-a parut starea interiorului.... Nu m-am gandit niciodata ca o masina in care s-au mers 50k km poate arata asa: fetele de usi groaznice, bordul intr-o stare jalnica, ambele scaune fata arse cu tigarea in min 2 locuri/scaun...
Pacat, mare pacat...

Pentru alti posibil interesati, este vorba de exemplarul argintiu de la Nissan Badsi, parte cu grupul B&S...

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Offline ff_2004_06

« Răspuns #107 : 12.Feb.2014, 05:00:06 p.m. »
Acum e si mai clar de ce e de atat timp la vanzare (desi acum nu am mai gasit-o), multumim de detalii.
Nu stiu de ce te-a incantat faptul ca e masina de la dealer, tot masina de serviciu (si test drive) e, deci slabe sanse sa fie ok.  ;)
Vad doar una la Arad acum, spor la cautari, test drive-uri, verificari etc.

Offline Muttley

« Răspuns #108 : 12.Feb.2014, 05:29:59 p.m. »
... exemplarul argintiu de la Nissan Badsi...

Trebuia sa-ntrebi aici, te scuteai d-un drum. Am fost sa vad aia pentru un prieten, e muci-muci  :-))
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline Dude

• Newbie
  • *
« Răspuns #109 : 12.Feb.2014, 05:33:17 p.m. »
Personal am sperat sa fi fost ceva gen masina vreunui sef(uleț) / ruda de patron, nu pare masina pt contabila sa mearga la banca iar de test iese din discutie, fiind pe Badsi si nu pe B&S. In fine, imi pare rau pt masina cum imi pare rau de orice masina adusa in starea asta.

Cea de la Arad arata bine in poze insa am semne de intrebare dat fiind ca am gasit-o si pe un site german, la fel de celebru :D, avand ca locatie Berlin... pe de alta parte, niciun samsar care se respecta nu s-ar "incarca" cu o masina de nişă sa-i spun, destul de greu vandabila...

Mai caut...

LE: @DanSSS, nu a fost deranj, eram cu treaba in zona oricum
Insa pacat de masina :(
« Ultima Modificare: 12.Feb.2014, 05:35:29 p.m. de Dude »