Autor Subiect: simering intrare planetara in dierential  (Citit de 8082 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline xim

simering intrare planetara in dierential
« : 16.Aug.2014, 12:39:30 p.m. »
La aproximativ 60.000 ma confrunt si eu cu o scurgere de ulei la diferential in partea dinspre planetara dreapta.
Am fost cu masina la service si la o inspectie vizuala mecanicul a zis ca ar fi vorba de un simering. Tot el a constata ca ar fi si un mic joc intre planetara si diferential. Urmeaza ca in cursul saptamanii viitoare sa merg pentru o interventie.
A mai avut cineva aceasta problema, cam cat costa interventia, este complexa?
Din cate am gasit colegul @rex s-a mai confruntat cu asa ceva, dar interventia lui a fost in alta tara, deci preturile sunt pentru alte salarii.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline rexkrokiDAU

Re: simering intrare planetara in dierential
« Răspuns #1 : 16.Aug.2014, 05:55:18 p.m. »
Nu știu ce sa zic de acel joc de care spui, dar în ceea ce privește simeringul nu e ceva grav, în mod sigur și în România costul manoperei e mai mare decât costul piesei.

Offline xim

« Răspuns #2 : 18.Aug.2014, 03:48:46 p.m. »
Se pare ca acest simering nu se gaseste decat pe original si dureaza 5-6 zile aducerea lui, pret undeva in jur de 40 lei.
Manopera estimata, undeva 1,5-2h adica 150-200 lei.
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline xim

« Răspuns #3 : 19.Aug.2014, 08:03:36 p.m. »
Azi am  verificat nivelul uleiului in diferential sa vad daca pot folosi masina pana vine simeringul.
Lucrurile stau destul de bine, planetara intrand undeva mai sus decat busonul  de completare, nivelul este destul de OK.
Din fericire mecanicii care au facut de data aceasta operatiunea (reprezentanta Fiat din localitate) nu au mai constat jocuri intre planetara si diferential.
Cu aceasta ocazie unul dntre mecanici (mai experimentat) stia ca de obicei cauza distrugerii acestor simeringe este presiunea excesiva ce se acumuleaza in diferential datorita incalzirii uleiului si dilatarii acestuia. Astfel ca, a cautat supapa pe unde se face depresurizarea diferentialului. A gasit-o in persoana unui furtunel cu un fel de dop in capat, care bineinteles era infundat din cauza depunerilor de noroi.
Deci se pare ca aceasta poate fi o cauza a acestui defect.
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 19.Aug.2014, 09:36:50 p.m. »
Citat
acestor simeringe
SIMERÍNG, simerínguri, s.n. (Tehn.) Garnitură (2) elastică de etanșare care se montează pe anumite organe cu ajutorul unui resort spiral în formă de inel. (cf. engl. simmering, germ. Simmering)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline xim

« Răspuns #5 : 19.Aug.2014, 09:46:35 p.m. »
corect, multumim
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 19.Aug.2014, 10:29:35 p.m. »
... furtunel cu un fel de dop in capat, care bineinteles era infundat din cauza depunerilor de noroi.

Daca tot umbli acolo, poate reuseste mecanicul sa prelungeasca furtunul intr-o zona mai greu accesibila noroiului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #7 : 19.Aug.2014, 10:34:37 p.m. »
Interesant, bine de știut. Poți localiza mai exact unde se afla acea supapă?

Offline xim

« Răspuns #8 : 20.Aug.2014, 08:57:59 p.m. »
Privit din spate undeva in partea stanga a diferentialului, in fata acestuia spre cardan.
Am sa incerc sa-i fac o poza, cand voi schimba simeringul.
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline boga81

« Răspuns #9 : 22.Aug.2014, 10:59:18 a.m. »
intrebare de clasa a 2a: la inlocuirea simeringului spate (si la mine tot planetara dreapta e umeda) se schimba si uleiul din diferential? sau se completeaza?
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm