Autor Subiect: Revizia de 1an sau 15000KM  (Citit de 83760 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline coby

Re: Revizia de 1an sau 15000KM
« Răspuns #30 : 12.Sep.2014, 11:53:03 p.m. »
Ultima data cand am facut revizia la ei a fost la 45000 ( ca era inca in garantie ) , insa i am atentionat ca mai mult de o ora - daca lucreaza si nu freaca menta - nu au cum sa depaseasca ; la Cluj nu te lasa " cica " sa stai in atelier cat timp ei lucreaza dar n au avut cu cine " povestii " , asa ca daca privesti strict , mai mult de o ora nu le trebuie sa schimbe toate filtrele , uleiul de motor si uleiul de diferential . In fine , depinde de ce pretentii ai si mai ales daca nu te lasi calcat in picioare . Daca intre timp " mecanicul " lucreaza si la alta masina - e de inteles dar atunci pretul manoperei se imparte cu proprietarul celeilalte masini - totul e sa ti spui pct de vedere si sa i pui sa ti argumenteze cu proba vizuala ( adica sa te lase sa stai si sa i cronometrezi ) - daca nu , atunci platesti in plus ...
Referitor la diesel 1,6 e mare minune ca intra 6 L - la un motor de 3200 cc tot diesel intra exact 8,1 L - mi se pare cam mica diferenta de ulei , poate asa e ?!
auto si moto

Offline syyca

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross 1.6 DDIS AllGrip Elegance Top
    • IASI
« Răspuns #31 : 13.Sep.2014, 07:27:45 p.m. »
Explic de ce sunt multumit !!!!
Toate rotile au fost date jos si verificate placutele de frana si curatate discurile
Sa facut un update de soft care va spun sincer ca a durat aprox. 20 min
Verificat toate suruburile de la pivoti si de la directie punandu-se cheia pe ele
Tot timpul am stat langa mecanic (uleiul a fost turnat in fata mea -original Suzuki- , a intrat 5.5l iar jumatatea de bidon am luat-o eu )
Mecanicul nu a stat deloc si nici nu a fumat in tot acest timp

SX4 S-Cross 1.6 DDIS AllGrip Elegance Top

Offline coby

« Răspuns #32 : 13.Sep.2014, 07:36:09 p.m. »
ok
spune mi cum ti au " curatat " discurile ? ( n am mai auzit pana acum :) )
auto si moto

Offline syyca

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross 1.6 DDIS AllGrip Elegance Top
    • IASI
« Răspuns #33 : 13.Sep.2014, 07:40:31 p.m. »
Prima data suflate cu aer dupa care date cu spray de curatare discuri frana !!!!
Si eu am fost un pic uimit deoarece la celelalte masini (VW) pe care le-am avut si am beneficiat de garantie nu am vazut aceasta operatie
SX4 S-Cross 1.6 DDIS AllGrip Elegance Top

Offline Laurentiu

« Răspuns #34 : 13.Sep.2014, 07:54:17 p.m. »
cum ti au " curatat " discurile ? ( n am mai auzit pana acum :) )
Se "spala" discurile cu un degresant (shpray, benzina, diluant etc; depinde ce are la indemina fiecare mecanic care se respecta).
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline boga81

« Răspuns #35 : 13.Sep.2014, 09:29:46 p.m. »
La mine in plus au si luat la perie butucul rotii
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline NicNic

« Răspuns #36 : 13.Sep.2014, 09:39:53 p.m. »
La mine in plus au si luat la perie butucul rotii

Banuiesc ca te referi la cota pe care se centreaza janta. Au facut foarte bine pentru ca de multe ori se cam "impaneaza"  acolo si nu mai poti da roata jos. E mult mai usor sa previi.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline boga81

« Răspuns #37 : 13.Sep.2014, 10:00:57 p.m. »
Exact. La dacia/renault/ford nu a facut nimeni niciodata. Mi-a placut asta
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline coby

« Răspuns #38 : 13.Sep.2014, 11:27:36 p.m. »
Am tot auzit dar eram sceptic ( stiu ca discurile nu trebuie sa fie " unse " cu ceva ca nu si mai fac treaba ) , o sa incerc si eu acuma :) - sper ca asta sa fie bun : http://www.pieseauto.ro/diverse/spray-curatat-disc-frana-500-ml-7679656.html , doar dau pe disc si se evapora sau trebuie sters ?
auto si moto

Offline NicNic

« Răspuns #39 : 14.Sep.2014, 06:40:01 a.m. »
@coby:  Este bun spray-ul indicat de tine. Pentru curatare ar fi bine sa stergi intai cu o carpa uscata, grosul. Apoi poti da cu spray direct pe disc (incearca sa eviti sa ajunga si pe placuta), dupa care stergi din nou cu o carpa uscata si foarte curata. Dupa ce pleci iar cu masina, atentie la primele frane: este indicat sa le incerci de cateva ori, de la 20-30 km/h, cu o franare brusca, undeva, fara alte masini prin preajma.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!