Am gasit mufa sub compartitmetul de depozitare din bord. Are 6 pini dar doar 4 sunt conectati. Am facut scurt intre pinul B si D(mi-a fost mai usor in spatele mufei) si in momentul in care am pus contactul martorul "check engine" a inceput sa mearga intermitent. Codul pe care l-am putut identifica (folosind indicatiile de aici:
http://vaxxi.net/log/diagnoza-obd-pe-jimny/) este 13 - ceva legat de senzorul de temperatura a aerului.
Am mai facut si urmatorul test:
Am deconectat acest senzor (se afla in compartimentul filtrului de aer), am pus contactul si am citit codul din nou. Am abservat ca este transmis de 2 ori codul 13 si de 2 ori codul 23 (care chiar asta semnifica-senzor temperatura aer deconect).
Am scos borna minus de la baterie pentru 5 min, am reconectat-o, dupa care am citit din nou codurile.
Se transmitea codul 12, ceea ce inteleg ca inseamna ca e totul ok, nu mai sunt erori in memorie. Mi se pare totusi ciudat ca s-au sters doar prin scoterea bornei, eu stiam ca trebuie transmisa o comanda de stergere a lor, cel putin la masinile mai noi.
Acum caut sa vad cat ar costa un astfel de senzor. Merita unul nou sau e ok si second?