Autor Subiect: Miros puternic a incins la franare brusca sau acceleratie puternica?!  (Citit de 10804 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Miros puternic a incins la franare brusca sau acceleratie puternica?!
« Răspuns #10 : 10.Apr.2009, 01:14:13 a.m. »
@Laurentiu:

1. ... discurile se mai si deformeaza atunci cand sunt incinse si tii piciorul pe frana *sa zicem ca ai oprit la semafor sau masina e in rampa.
2. Iti dai seama ca ti s-au deformat daca franeaza cu smucituri.
1. Nu stiu daca deformatia are loc in exemplul descris de tine. In acel moment, are loc o racire lenta. Deformarea (si craparea discurilor) are loc la o racire fortata - trecere printr-o balta cu discurile incinse.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Mako

« Răspuns #11 : 10.Apr.2009, 01:36:12 p.m. »
Mai intai multam pt info-uri...Am mai "testat" masina si 80% mirosul vine cand franez f. brusc...dar nu cu scartait de roti,chiar deloc.Cand o turez la 4000 iar miroase suspect.Foarte ciudat #:-S .Am folosit in proportie de 40%frana de motor pe munte, restul am coborat apasand usor frana rezultand totusi acel miros la oprire.Nu era roata incinsa, am pipait pe disc peste tot, calda serios dar nu fierbinte.Nu am ESP...E 1.6 GS fara ESP.
Am mai incercat odata sa urc o bordua ff inalta si am acc tare,compensand cu ambreiajul si am simtit iar mirosul.Nu a urcat.Nu cuplasem 4x4Lock, era pe Auto.Am cuplat 4x4Lock si s-a simtit imediat, a urcat lejer bordura fara sa acc tare si fara miros... :dknw:

Nu trage nici stanga si nici dreapta, in oras merge perfect de fapt nu se simte nimic dubios.Ciudat...cred ca o sa dau o raita la service pt un test intr-o zi...

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 10.Apr.2009, 03:04:41 p.m. »
@Laurentiu

Se pare ca ai probleme cu discul de ambreaj. Mirosul placutelor incinse se aseamana cu mirosul garniturilor de frictiune ale discului de ambreaj.

Fa un test (pt tine ca sa nu iei teapa la service):
- iesi cu masina la o sosea dreapta si unde poti sa-i dai treapta a 5-a de viteza;
- opreste radioul din masina;
- adu motorul in 2000-2500 rpm si accelereaza brusc (apesi pedala pina la podea).
Din acest moment trebuie sa urmaresti "la ureche" turatia masinii si vizual viteza de deplasare.
Daca motorul se tureaza iar masina incepe sa ia viteza lent, discul de ambreaj patineaza pe placa de presiune- se inlocuieste discul de ambreaj).
Daca motorul se tureaza si masina isi ia viteza in mod normal (are acel "zvic") totul e OK cu ambreajul si trebuie urmarit sistemul de frinare.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline BXXENL

« Răspuns #13 : 10.Apr.2009, 04:13:45 p.m. »
@Laurentiu:

1. ... discurile se mai si deformeaza atunci cand sunt incinse si tii piciorul pe frana *sa zicem ca ai oprit la semafor sau masina e in rampa.
1. Nu stiu daca deformatia are loc in exemplul descris de tine. In acel moment, are loc o racire lenta. Deformarea (si craparea discurilor) are loc la o racire fortata - trecere printr-o balta cu discurile incinse.

In momentul ala, in locul unde palcuta atinge discul, racirea este mult mai lenta decat pe restul discului. Intradevar, daca le ai incinse si le racesti fortat se duc mult mai repede.

Cand cobori si folosesti frana de picior EVITA sa mai faci asa, adica sa franezi usor! Atunci discul se incinge cel mai mult per efect de franare. Franeaza ceva mai viguros, apoi lasa masina sa coboare pe frana de motor.

Desi problema ta pare intradevar de la ambreiaj. Fie nu il dozezi corespunzator, fie e o problema mecanica.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 11.Apr.2009, 09:40:22 a.m. »
@Laurentiu:

Din cauza unei erori de copiere a mesajului, am ramas dator cu o explicatie la pct. 2. "Frinarea cu smuncituri are loc cind:
- intra in functie ABSul;
- placute de frina imbibate cu apa, ulei, vaselina;
- probleme de semiblocare a etrierilor.

P.S. Orice disc de frina, din constructie, are o anumita "bataie" (mica ce-i drept dar eficienta) care indeparteaza placutele de pe disc dupa incetarea actiunii pe pedala de frina."

@BXXENEL, apui ca "in locul unde palcuta atinge discul, racirea este mult mai lenta decat pe restul discului." De ce sa luam ca parti separate si sa nu luam ansamblul cu totul daca participa la aceeasi actiune ?
Caldura acumulata de intreg ansamblu, se disipa uniform in toata masa lui Iar timpul de racire cit stai la semafor, este infim in raport cu cantitatea de caldura acumulata de frine.
In plus de asta, cind astepti la semafor sau cind stai in rampa, apasarea pe pedala de frina nu este puternica. Se apasa frina doar cit sa nu se deplaseze masina.

P.S. Multumesc lui Cristi pt ajutorul acordat in timpul INTERDICTIEI de a posta pe forum in locul meu: "Din pacate Laurentiu, acestui utilizator i-a fost retras dreptul de a scrie mesaje. Limbaj obscen".
« Ultima Modificare: 11.Apr.2009, 09:47:08 a.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Leutz

« Răspuns #15 : 11.Apr.2009, 11:00:18 a.m. »
La accelerari puternice se intampla destul de des sa cupleze si spatele, chiar daca afara sunt conditii ideale (asfalt bun, uscat ... etc) si nu-ti dai seama de asta.
Cand se-ntampla chestia asta, mirosul de ambrieaj apare imediat (si e normal, zic eu). Ca sa vezi daca-i doar asta mergi un timp pe 2WD.
- Daca mirosul dispare complet, e de la ambreiaj datorita sistemului i-AWD.
- Daca ramane la franare, e de la frane.
- Daca ramane la accelerari ... atunci ambreiajul e defect SAU stilul de condus e un pic prea violent.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline costy68

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #16 : 22.Apr.2009, 10:59:51 p.m. »
......................................

In afara de ce a zis mako vrei sa zici ceva in plus?
« Ultima Modificare: 22.Apr.2009, 11:20:02 p.m. de hugbear »

Offline hugbear

« Răspuns #17 : 22.Apr.2009, 11:20:17 p.m. »
Bine ai venit! Daca nu te descurci cu functiile de editare, da P.M. unui moderator (sau raspunde la P.M.-ul meu...)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline costy68

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #18 : 23.Apr.2009, 02:50:15 p.m. »
Mirosul nu vine de la placutele de frana ci de la ambreiaj.Mirosul vine din partea stanga deoarece cutia de viteze respectiv ambreiajul se afla pe partea stinga a motorului.Aceiasi problema am patit-o si eu.Masina avea aproape 1500 km si am fost la pescuit pe malul marii,am cuplat pentru prima data  de cand o cumparasem 4x4 si am mers pe nisip nu foarte moale aproape 2 km cand am simtit un miros in masina.M-am dat jos imediat si am simtit cum mirosul venea de la roata stanga fata, dar roata era rece,am ridicat capota si ,,SURPRIZA”din ambreiaj iesea fum la greu.Va dau cuvantul meu acelasi drum i-l facusem cu un CIELO din 95 de zeci de ori cativa ani si nu am avut nici o problema am schimbat ambreiajul dupa 11 ani.Am ramas total dezamagit,halal masina 4x4,nu am mai folosit de atunci nicioata 4x4 si nu am mai mers pe nisip.Surpriza a fost si mai mare cand am fost dupa cateva zile la service in Constanta,acolo mai erau inca doua sx4 cu ambreiajele bulite,am cerut si eu o explicatie si mi-au spus ca au ambreiaje ECOLOGICE adica fara AZBEST si PULBERE DE BRONZ .Dupa ce au verificat-o bineinteles masina nu are nimic,am mai fost de vreo 5 ori si numai promisiuni si ,,va sunam noi”ultima solutie a ramas sa dam cutia jos si inca aproape jumate din ce este pe sub capota solutie pe care nu prea o agreez,si daca ambreiajul este bulit i-l schimba ei in garantie,daca nu platesc eu manopera aprox.5mil.Probabil or sa mi-l schimbe cind o sa ajung cu ea pe platforma.
Intre timp mi-au mai aparut doua probleme:
-in viteza a 3-a tremura schimbatorul cind accelerez ,citeodata si in a 5-a
-cind merg in aglomeratie in oras cu a 2-a sau a 3-a si turatia este de 1500-2000 rot/min cind accelerez se aude un huruit care dupa ce creste turatia dispare.La service mi-au spus ca este subturata si este normal sa se auda la versiunile 4x4,eu unul nu sunt convins.

Va rog spuneti-mi si mie daca la voi se aude acest huruit in conditiile pe care le-am expus eu.

Offline miocrl

« Răspuns #19 : 23.Apr.2009, 02:54:38 p.m. »
salut costi, huruit am avut si eu pana m-am obisnuit sa o tin mai turata un pic
« Ultima Modificare: 23.Apr.2009, 02:59:24 p.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara