Autor Subiect: Inaltare S-Cross  (Citit de 32501 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline teutzue

Re: Inaltare S-Cross
« Răspuns #70 : 27.Sep.2021, 04:14:50 p.m. »
Auto leveling ul nu are cum sa sa intre in actiune pentru ca senzorii de auto level sunt bazati pe greutatea / presiunea masinii pe spate nu pe inaltare efectiva...

Foarte interesanta situatie, Cristi.

Cresterea garzii la sol este o problema in cazul acesta zic eu. De ce?

Stock: 19 cm (doar ca exemplu)
Inaltat: 19 + 4 cm

Functionalitatea senzorilor de reglaj ale farurilor nu tin cont de inaltimea masinii (ci doar de diferenta de nivel intre fata si spate). Functionalitatea lor e aceeasi, doar pozitia farului e cu +4 cm mai sus. De aici lumina bate mai sus.

Dupa mine ar trebui sa fie reglate farurile sa bata mai jos. Inainte de inaltare, nu orbeai pe nimeni, nu?
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

The following users thanked this post: spiro

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #71 : 27.Sep.2021, 04:23:31 p.m. »
Eu n-am avut situatia asta. Problema ar fi trebuit sa apara daca inaltai doar fata.

Tu esti doar cu sotia in fata si niste bagaje decente in portbagaj: greutate mare pe osia din fata. :D
Cristi are doi copii pe bancheta din spate, portbagajul full pentru 4 persoane, incluzand necesarul de joaca a doi copii: greutate mare pe osia din spate.

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #72 : 27.Sep.2021, 04:58:06 p.m. »
  Au mai fost ceva probleme cu farurile S-Cross-ului, dar nu legate de "inaltare", probabil ca d-aia le-au si reglat sa bata mai sus : https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=8299.0

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline kiko77

« Răspuns #73 : 27.Sep.2021, 08:52:48 p.m. »
Si eu am luat flash uri mai ales balans fata spate dar era vara si nu prea merg noaptea
Acum devenea derajant asa ca am fost la reprezentanta 70 si ceva lei
Surpriza. Fara persoana in masina era la linie
Am mai dat putin in jos
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

Offline cristidav

« Răspuns #74 : 27.Sep.2021, 10:25:40 p.m. »
Am fost la un stand ITP la reglaj. Desi de acolo mi-a spus ca farurile bat cum trebuie, in parametri, am considerat ca e de bun gust sa le cobor. Vedeam eu ca bat in cer, daramite cei de pe contrasens. Si cum mereu ii injur pe cei care ma orbesc cu faza scurta si le bag blitzuri in ochi, evident ca nu puteam s-o las asa. Nedumerirea e cum s-a ajuns aici.

Dupa mine ar trebui sa fie reglate farurile sa bata mai jos. Inainte de inaltare, nu orbeai pe nimeni, nu?
Nu, inca trebuiau putin ridicate dupa parerea mea, asa jos mi se pareau ca bat inainte de inaltarea cu arcurile MAD.

Din spirit civic, hai ca acum nu mai orbesc pe nimeni  :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: enicky, trl

Offline enicky

« Răspuns #75 : 27.Sep.2021, 11:22:18 p.m. »
Am fost la un stand ITP la reglaj. Desi de acolo mi-a spus ca farurile bat cum trebuie, in parametri, am considerat ca e de bun gust sa le cobor....
  Asta  este important, de fapt este ceva normal,  ca inaltarea nu afecteaza pozitia farurilor.

O experienta utila Cristi, cand ii voi schimba arcurile sa urmaresc si aspectul asta ! :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: cristidav

Offline Hoinar

« Răspuns #76 : 02.Oct.2021, 04:47:01 p.m. »
Si eu la fel, am sa urmaresc cum bat farurile cand urc masina pe arcurile MAD. Daca nu uit o sa fac si poze before and after.
Am arcurile, mai lipseste masina  :-))
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline Hoinar

« Răspuns #77 : 15.Nov.2021, 06:41:39 a.m. »
Da, asa este dupa inaltare mai trebuie reglate si farurile mai in jos. Din pacate cu pozele nu am facut nimic, camera mea nu face poze atat de bune in intuneric incat sa se si vada ceva.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: frenzy, trl, spiro

Offline frenzy

« Răspuns #78 : 07.Dec.2021, 09:22:44 p.m. »
Salut, tocmai am montat si eu arcurile MAD. Prima impresie e buna. Ia altfel denivelarile si la frane mai bruste se comporta ok, nu am observat comportament de "barca".  Dar e prea scurt drumul de la reprezentanta pana acasa ca sa-mi pot face o parere. Revin cu impresii dupa primul drum mai lung.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 BoosterJet MT Passion 2019

The following users thanked this post: cristidav

Offline cristidav

« Răspuns #79 : 07.Dec.2021, 09:25:34 p.m. »
Vei fi impresionat din toate punctele de vedere  :good:  (mai putin celfinanciar  :-)) )
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )