Autor Subiect: Inaltare S-Cross  (Citit de 32510 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Inaltare S-Cross
« Răspuns #110 : 19.Sep.2022, 08:55:43 a.m. »
Mecanicul de la Tunari unde se rectifica planetare a mers cu masina,ieri,ca am fost si acolo si mi-a zis ca nu sunt stricate planetarele........Pe scurt  mi-a recomandat sa le dau jos pana nu e prea tarziu sa nu apuce sa uzeze prematur tripodele(partea de la cutie).
Mai rar asa mecanic, caruia sa-i pese de banii tai.
Omul merita tot respectul.

Din vibratiile alea se pot strica si rulmentii din cutie, si acolo e si mai dureros daca se sparg pentru ca provoaca uzura pinioanelor.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline naenick

« Răspuns #111 : 19.Sep.2022, 10:18:04 a.m. »
De  ce oare nu am studiat eu subiectul cu planetarele astea care nu au bile mari la tripode si au rulmenti cu ace...nu inteleg.In general sunt atent si sap bune,documentat,inainte de o operatiune d'asta,cu toate ca aveam schema explodata a intregii masini,detaliata,unde se vede tripoda pe desen.Mi-a scapat pur si simplu.Nemtoaicele ceva mai vechi,gen Skoda octavia 1,au tripodele cu bile mari de rulment,care practic nu au cum sa se strice sau sa faca vibratii pentru ca se invarte capul in unghiuri mari,o aveam inaltata cu 2.5 cm ,20 de ani a mers asa si am vandut-o cu inaltatoarele pe ea fara probleme cu planetarele originale.Asta e...alti bani la mecanic,operatiunea inversa,alta geometrie.

• Suzuki sx4 s-cross

Offline NicNic

« Răspuns #112 : 19.Sep.2022, 10:27:10 a.m. »
Acum depinde cat vrei de la masina asta, sa mergi pe bolovani, off-road.
Pentru ca ar fi tot felul d ealte solutii, artizanale le-as zice eu. Sincer, nu cred ca merita sa modifici prea mult garda la sol.

Eu am avut experienta similara cu un Forester. Inaltat aproape 45 mm, a inceput sa imi distruga bieletele antiruliu foarte repede. Aceste bielete nu mai aveau un unghi de 90 grade la pivotul lor, asa ca la denivelari se rasuceau prea mult iar pivotul bieletei ajungea la unghiuri foarte stranse, fortand limita cinematica constructiva.
Plus alte elemente de suspensie care nu mai erau in limitele cinematice gandite de constructor.
Mi s-a spus ca pot pune bascule modificate, sa schimb prinderea pe caroserie a pieselor de suspensie, sa cobor ansamblul cutie-motor, etc... povesti de mecanici pasionati sa testeze pe banii altora.

La final m-am multumit cu o inaltare mai mica , de doar 20 mm si sunt linistit.

Omul cat traieste, invata.

:)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #113 : 19.Sep.2022, 10:32:24 a.m. »
Si uite asa se duce naibii si moda montarii arcurilor MAD (care se pare ca nu se preteaza la orice masina).
Dar e doar o impresie personala, nu vreau sa ofensez pe nimeni.  :pardon:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline naenick

« Răspuns #114 : 19.Sep.2022, 10:40:28 a.m. »
Bune ca nu am dat multi bani pe arcuri,le-am luat de la cineva care si-a cumparat S-crosul SH 2017 si arcurile au fost bonus.Cel dinainte nu apucase sa le monteze.
  • Suzuki sx4 s-cross

Offline enicky

« Răspuns #115 : 19.Sep.2022, 11:31:42 a.m. »
Si uite asa se duce naibii si moda montarii arcurilor MAD (care se pare ca nu se preteaza la orice masina).
   Vorba aia : "cu o floare nu se face primavara" !

Adica aici vorbim de modelul 2014, ale noastre sunt noua generatie, dupa 2015, deci posibil sa se fi schimbat ceva la noul model si d-asta la cele noi nu sunt probleme.
   Ca sa nu mai zic ca 2WD e mai usoara  deci poate fi mai ridicata decat 4WD.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline frenzy

« Răspuns #116 : 19.Sep.2022, 12:05:11 p.m. »
Si eu am arcurile montate de aproape un an de zile, pe un S-Cross din 2019. Nici o vibratie, nici la viteza mica, nici la 160-170.

Pe de alta parte, am masurat garda la sol intr-o parcare, cu masina descarcata, rotile umflate corespunzator. Pe fata am 16cm pana la scutul metalic, pe spate cam 18.5-19cm pana la scutul metalic. Admitand ca scuturile mai reduc cu vreo 2cm garda la sol, rezulta ca pe puntea fata nu exista modificari fata de specificatii, iar puntea spate e mai inalta cu 2-3cm la gol, dar cu 1-2 persoane si bagaje se apropie de specificatiile "de fabrica".

Cu arcurile originale, daca pui 1-2 persoane pe bancheta din spate + ceva bagaje, masina pare ca se taraie cu fundul de asfalt, mai ales ca nu stiu cum au reusit cei de la Suzuki sa monteze diferentialul ala atat de jos, cum n'am mai vazut la absolut nici o alta marca de masina, de la cele mai scumpe pana la cele mai ieftine care ofereau tractiune integrala.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 BoosterJet MT Passion 2019

The following users thanked this post: cristidav, sorinf

Offline Hoinar

« Răspuns #117 : 19.Sep.2022, 12:09:47 p.m. »
Referitor la masurare: pe fata sub scutul motor in puctul cel mai jos, am 19 cm, iar in spate, sub scutul de la diferential, am 20 cm. Asta la ultima masurare de acum cateva luni.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline naenick

« Răspuns #118 : 19.Sep.2022, 12:31:34 p.m. »
Corect....alte cutii de viteze si alte pozitii ale orificiilor capetelor de planetare interioare si unde mai pui ca unele planetarele lungi dupa 2015 de pe dreapta au doua ,,amortizoare'' din cauciuc rotunde pe bratul metalic(bara de planetara) montate la distanta unul de celalat care gandesc ca au rolul de amortizare a  vibratiilor.La mine e un singur amortizor pe mijlocul barei.
  • Suzuki sx4 s-cross

Offline enicky

« Răspuns #119 : 19.Sep.2022, 01:17:31 p.m. »
Referitor la masurare: pe fata sub scutul motor in puctul cel mai jos, am 19 cm, iar in spate, sub scutul de la diferential, am 20 cm.
  Poate te-a mai "ajutat" si gumele cele noi ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip