Hai s-o luam pe calea logica a cauciucurilor

Deci, se da o casuta la munte, cu drum in panta format din pietris (nu bolovani) si pamant, cum sunt majoritatea drumurilor pietruite de munte. Cum am spus si pe jurnalul meu, daca tot schimb cauciucurile de iarna, vreau sa-mi iau ceva cu profil mai agresiv, sa impusc doi iepuri odata.
Ce inseamna "profil agresiv", in contextul in care le voi folosi eu ? Dupa mine, asta inseamna carne mai multa si santuri mai mari intre bucatelele de carne.
Un astfel de cauciuc (varianta 1), dupa parerea mea, prinde mai bine denivelarile in pamant si pietrisul decat un cauciuc cu mai stiu eu ce profile super profi, dar cu santuri mici (varianta 2).
Altfel spus, dupa parere mea, e de preferat un cauciuc in varianta 1:

...in defavoarea unui cauciuc varianta 2:

Daca varianta 1 e de preferat, situatia e "problematica". Mai toate cauciucurile accesibile, cu aceste profile mai agresive, sunt marci lowcost sau midcost (Barum Polaris, de exemplu).
Daca varianta 2 ar fi de preferat (desi ma indoiesc, cu toate testele lor cu tot), iti cumperi un cauciuc high-end si Pa ! Desi nu sunt convins ca e alegerea optima pentru mine, cand vad pe strada profilele ciudate ale marcilor de renume.
Voi ce parere aveti ? Sunt oarecum in impas, intre a alege un cauciuc posibil eficient, dar mid-cost, sau a alege un cauciuc declarat eficient pe zapada dupa teste, dar scump si, dupa parerea mea, ineficient pe drum pietruit+pamant.
Mersi !