Autor Subiect: Cauciucuri cu veleitati off road  (Citit de 25306 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline adir

Cauciucuri cu veleitati off road
« : 12.Iul.2014, 02:09:27 p.m. »
Se da una bucata SX4 care dorea sa urce un deal ceva mai accentuat. Cu iarba.

Pus 4x4 lock, ESP off, intra traction control/ABS si omoara motorul. Nici o sansa de abordare a pantei, cauciucurile aluneca de parca ar fi gheata. Dupa ce moare motorul, masina aluneca spre vale si numai frana de mana o mai salveaza.
Cauciucurile curente sunt de vara 205/60/R16, cele originale cu care a venit masina (Brigestone Turanza). Cam catre sfarsitul vietii.

In aceeasi situatie, un Duster cu cauciucuri noi (dar de iarna!!!!) a urcat fara probleme.

Problema este ca ar fi cam necesar sa urc acel deal (detalii: trebuie sa urc un deltaplan la decolare). Nu prea am alternative, este foarte dificil sa gasesti in zona asta locuri bune de zbor pentru incepatori.
Deoarece veriga slaba pare a fi la cauciucuri, am cautat pe net cauciucuri cu veleitati off road pe dimensiunea pentru SX4. Am gasit exact zero bucati care s-ar potrivi.

Sunt atat de disperat incat am inceput sa ma gandesc sa-mi vand masina si sa-mi iau alta care sa se potriveasca la cauciucuri off road! Cu redactor, daca tot as schimba-o. Un mic impediment ar fi ca nu-mi permit o asa schimbare, in rest ideea mi se pare extraordinara :(

Lasand hazul de necaz de o parte, stie cineva niste cauciucuri care sa imi permita sa abordez o asemenea panta cu SX4-ul?
Multe din atributele din reclamele tipice nu ma intereseaza. Pot sa aiba 140 dB. N-au decat sa ofere confort zero sau chiar negativ. Nu ma intereseaza daca au timpul de viata scurtat la jumatate. Nici de prostia cu consumul mic de carburant nu imi pasa. Masina poate sa consume si cu 2L in plus la 100 km. Pot sa fie mai scumpe, doar sa nu coste cat masina aia cu reductor de care vorbeam...

Vreau doar sa nu diminueze cu mult siguranta pe sosea (cele de iarna o fac, am experimentat franarea cu ele cand e cald si e groaznica) si sa poata sa urce acel deal. E chiar asa de mult ce pretind, de nu exista nici o oferta pe piata?

Doar pentru tot felul de dimensiuni de camioane, TIRuri si TABuri si ceva nave interstelare.  X-(

« Ultima Modificare: 12.Iul.2014, 02:13:08 p.m. de adir »
  • SX4

Offline boga81

Re: Cauciucuri cu veleitati off road
« Răspuns #1 : 12.Iul.2014, 04:07:00 p.m. »
Incearca alta dimensiune. Eu am acum 215/60/16 si sunt multe variante de suv
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline hugbear

« Răspuns #2 : 12.Iul.2014, 04:15:19 p.m. »
Gumele care merg pe Duster merg si pe SX4 (janta Duster-ului e cu 0.5 inch mai lata).
Va trebui sa mergi fie pe guma mai lata (215) fie pe janta mai mica (15").
205/65 R16 e cu doar 3% mai mare http://www.anvelopejantepromotii.ro/produse.php?cat=teren&l=205&h=65&d=16
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #3 : 12.Iul.2014, 06:57:36 p.m. »
Gumele astea vin pe Jimny si nu prea te ajuta. Sunt H/T-uri.
Go Terios!!!:)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Go Terios!!!:)

Offline adir

« Răspuns #5 : 12.Iul.2014, 11:23:42 p.m. »
Nu stiu cat de buna e ideea cu schimbatul dimensiunii. Daca am un accident, nu s-ar putea sa am probleme cu asigurarea (casco)?

Plus eventualele amende date de niste Garcea zelosi...
  • SX4

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 12.Iul.2014, 11:56:35 p.m. »
Nu stiu cat de buna e ideea cu schimbatul dimensiunii.
SX4 are pt cauciucuri doua dimensiuni LEGALE: 205/60/16 si 195/65/15.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline migabi

« Răspuns #7 : 13.Iul.2014, 12:20:39 a.m. »
In situatia data cat de mult ajuta 4x4? Eu as urca pe "auto" si nu pus pe lock ca sa am tractiune maxima pe fata unde e aderenta mai buna.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline adir

« Răspuns #8 : 13.Iul.2014, 12:25:27 a.m. »
Mda, doar doua dimensiuni LEGALE. Si cum legislatia noastra te lasa fara talon daca esti prins, ma abtin de la schimbare. Mai ales ca si la asigurare te ard daca esti cu cauciucuri neconforme.

Mai ramane recomandarea lui lucianer, care nu mi se pare chiar ok. Indicele de viteza nu se potriveste cu ce e in talon, plus ca... matador. Mi-e frica sa nu fie chiar mai proaste decat niste cauciucuri de iarna pe sosea (vara).

4x4 cat de mult ajuta la urcat o panta? Enorm. Pe panta aia ai sansa zero sa urci numai cu tractiune fata.
  • SX4

Offline hugbear

« Răspuns #9 : 13.Iul.2014, 12:26:35 a.m. »
@migabi: In functie de incarcare si de unghiul rampei, in urcare greutatea se distribuie mai mult pe puntea spate decat pe fata.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon