Autor Subiect: Va fi scos din productie SX4 ?  (Citit de 10421 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogogica

Re: Va fi scos din productie SX4 ?
« Răspuns #10 : 03.Iul.2014, 10:24:56 p.m. »
... este cea mai fiabila din cate masini am avut pe mana, ...
Eu nu pot spune ca am avut prea multe pe mana, dar clar nu este cea mai fiabila.
Ca sa nu lungesc cu postari ulterioare, dau un exemplu:
SX4 - 4 ani, ~55.000
- vopseaua "acuarela"
- talba ... moale rau, celofan
- ambreiaj ...praf
- discuri si placute frana...mamaligi
- amortizoare ... seringi
- caseta directie...clopotel
- faruri...lumanari (chiar si cu Philips Night Vision + bla-bla)
- etc....

.....exceptand dotarile "secolului" (gen ABS, clima, usi cu inchidere electrica, etc) alte masini "posedate" si care NU m-au dezamagit in titlurile de mai sus:
- Oltcit (20+ ani vechime, detinut timp de ~6 ani) - l-am dat ca si voucer, mergant pe propriile "puteri" pana la Remat
- Fiat Uno (20+ ani vechime, detinut timp de ~7 ani) - instraintat altui proprietar. La "ietatea" lui a inceput sa cedeze in fata ruginii tabla si nu am vrut sa ma implic.
- Chevrolet Aveo (3+ ani vechime, detinut timp de ~3 ani) - dauna totala in trafic.

deci partea cu fiabilitatea, din punctul meu de vedere..0,1
PS. a costat ~15.000 Euro. Cat toate masinile de mai sus la un loc; si da este versunea "Matura" a lui SX4.

Offline Silfax

« Răspuns #11 : 03.Iul.2014, 11:22:41 p.m. »
@bogogica
Nu pot decat sa imi para rau ca masina asta ti-a lasat o asemenea impresie. Si mai ales nu imi dau seama pe unde ai alergat-o, ca la 55.000km sa sufere la toate capitolele mentionate de tine. Eu am vandut in Iunie al meu SX4 dupa 5 ani si 56.000km, doar cu caseta de directie schimbata pe garantie ca si defect in tot acest rastimp. Dar daca tu spui ca Fiat Uno si Olcit, ca si fiabilitate sunt peste SX4, atunci clar este o problema pe undeva si nu vreau sa dezvolt ideea, nu de alta dar am detinut in '91 un Olcit, iar mai apoi un Fiat Punto si deci ma pot pronunta spunand ca mi-au mancat viata ambele masini.
Si ca sa inchei cu o parere obiectiva si ceva mai generala decat a mea, poti arunca un ochi aici pentru a afla si parerea altora despre aceasta masina.

Mentionez ca cele scrise mai sus s-au bazat pe ceea ce am condus ca si masina personala sau de servici pana la ora actuala:

Dacia 1310, Super Nova, Solenza, Logan; Olcit Club 11 RM; ARO 10; Fiat Supermirafiori 132, Punto; WV Golf II, III , Bora; Crysler Cayene; Jeep Cherokee Ltd; Opel Corsa, Vectra; Renault Megane II; Citroen Picasso; Skoda Octavia I, II

• S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #12 : 03.Iul.2014, 11:51:18 p.m. »
Fiecare are propriile asteptari ce se muleaza pe experienta anterioara avuta cu alte masini atunci cand evalueaza fiabilitatea SX4, in stransa legatura cu problemele avute cu acesta si a numarului de km parcursi. Eu dupa peste 235.000 km in 6 ani cu aceasta masina pot sa spun ca din punctul meu de vedere SX4 este o masina fiabila. :)

Offline coby

« Răspuns #13 : 04.Iul.2014, 12:28:23 a.m. »
@bogogica : o fi masina ta una dintr un lot prost ?
 A lu' sotia ( sx4 ) are 75 k km in 3 ani luata de noua  si merge brici , toate functioneaza pe ea - e drept ca suspensia e un pic ciudata pt gustul meu si noi am schimbat telescoapele pe garantie si in afara de consumabile deocamdata nu i se reproseaza nimic ; iar la banii astia 15 k euro nu gasesti nimic nou ,  interesant , cu 4x4 si atatea dotari cum este versiunea GS . Vreau sa spun ca masina asta a vazut toate tipurile de drumuri , dar daca ai grija de ea si ea are grija de tine ( sa nu ti sparga buzunarul pe piese ) .
Pana acuma este fiabila , foarte fiabila as spune .
Frane super ok : schimbat discuri si placute fata la 60 k .
Nu stiu ce vopsea ai avut / ai pe masina dar pe a noastra sta perfect dupa spalari repetate la jet ( sunlight green sau asa ceva )
Ambreiajul , are ceva tacanit la pedala din cand in cand dar nu patineaza si nu se tureaza motorul in gol
Caseta de directie e foarte precisa - n am auzit nimic suspect pana acuma
Farurile cu halogen bat super ok si proiectoarele la fel - pe ceata
Referitor la " impresiile " cu tabla subtire - uita te la noile modele mai mari ( ex ix35 , ix55 ) si te va umfla rasul !
Singura chestie de care ne am putea plange e ca ne am plctisit de ea ( mofturi ) dar este o masina f buna care si face treaba cu brio ( buna pentru femei :) - parerea mea binenteles ) .
auto si moto

Offline BXXENL

« Răspuns #14 : 04.Iul.2014, 09:23:12 a.m. »
Cealalta masina nu se mai fabrica din 2006, si deabia au inceput sa apara piese multe si ieftine pt ea, mai ales repere ce inainte nu se gaseau decat pe original sau ansamble cumplete cum ar fi bucse de la bascule sau puntea spate, sau bieleta directie nu doar caseta cu totul.

Daca iese anul asta sx4 din productie, 10 ani tot vor mai fi piese pe toate drumurile pt ele, garantat, apoi stocuri, apoi sh-uri...te apuca linistit sfarsitul lumii sau noua ordine mondiala cu fundu in sx4.

• SX4 1.5
Alex

Offline mihail

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #15 : 04.Iul.2014, 10:02:38 a.m. »
@Silfax

Multumesc pentru informatie. Sfarsitul toamnei este fix perioada in care mi-am programat achizitionarea noii masini. Daca va fi sa fie un SX 4, in sensul in care masina va mai fie in productie, cu atat mai bine. Daca nu, voi alege altceva tot de la Suzuki. Asa cu am spus, simplitatea si fiabilitatea modelelor acestei marci, ma atrag foarte tare.

Offline Silfax

« Răspuns #16 : 04.Iul.2014, 12:04:11 p.m. »
Ambreiajul , are ceva tacanit la pedala din cand in cand ....

Daca stau bine si ma gandesc si la mine a avut un tacanit, la volan si pedale, din cand in cand, cu precadere in weekend'uri... :D

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #17 : 04.Iul.2014, 12:51:33 p.m. »
Sa-ntelegem ca S-Cross nu-l are? Este o imbunatarire evidenta a noii generatii fata de cea precedenta!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Silfax

« Răspuns #18 : 04.Iul.2014, 02:59:47 p.m. »
Ba uite ca-l are, de aceea cred ca pana la urma @bogogica are dreptate... e din vina marcii  B-) !

Offline NicNic

« Răspuns #19 : 04.Iul.2014, 04:29:54 p.m. »
Clar e vina marcii!   :-))
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!