Autor Subiect: Consum S-Cross  (Citit de 109213 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Silfax

Re: Consum S-Cross
« Răspuns #10 : 23.Iun.2014, 11:18:40 a.m. »
Stati ca nu ati auzit tot. Ieri am avut de atins mai multe puncte din oras si fiind intrigat de sistemul de asistenta la schimbat viteze, am zis sa hai sa fac dupa cum imi cere el si sa vad ce iese. Asadar am resetat CB, am demarat si am stat geana pe indicatorul de consum instant si pe cel de schimbare a vitezelor. Mentionez ca am parcurs distanta de 7km pe un traseu neaglomerat, dar cu opriri la semafoare si intrat intr-o parcare de mall cu tot tacamul ce-l impune. Traseul a fost destul de plat, singurele "denivelari" fiind o pasarela strabatuta in ambele sensuri si coborare/urcare de la -1 parcare mall.
Ce am observat a fost ca mi se cerea schimbarea treptei de viteza intre 1500 si 1700 rot/min . Asadar la un moment dat am ajuns sa dau a 5-a la 60-65km/h. Cert este ca la finalul deplasarii, CB'ul a afisat 5,8%, iar daca este sa adaug si eroarea constatata fata de consumul real, se ajunge la 6-6,1%. Repet, testul este facut in conditiile unui trafic de Duminica, cu demaraje lente, fara a depasi cu mult 2000 rot/min. Oricum, pot spune ca asemenea teste, fie ele si subiective, fac bine la psihicul oricarui sofer :D...
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline shpeedy

« Răspuns #11 : 23.Iun.2014, 11:23:34 a.m. »
Ce am observat a fost ca mi se cerea schimbarea treptei de viteza intre 1500 si 1700 rot/min .

Nu e cam putin ?! :-/
Arderile sunt eficiente la un asemenea regim de mers ?!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Silfax

« Răspuns #12 : 23.Iun.2014, 03:09:29 p.m. »
Daca e sa ma intrebi pe mine, regimul asta de mers n-o sa-l am niciodata in trafic. Am vaga impresie ca este facut sa ia ochii la concurenta si sa fie subiect de dezbatere pe forumuri  ;). Totusi am observat ca la demaraje, daca schimbi in paliere joase de turatie, urci parca rapid in viteza. Deci cuplul optim e cam pe acolo, cu toate ca abia pe la 4000 de ture il atingi pe cel maxim. Oricum ar fi, este cert ca acest motor este mai economic decat cel vechi de pe SX4.

Offline bogogica

« Răspuns #13 : 23.Iun.2014, 03:21:16 p.m. »
... Oricum ar fi, este cert ca acest motor este mai economic decat cel vechi de pe SX4.

Motorul este acelasi, nici cutia nu cred ca este diferita. Catalizatorul este altul, si evident maparea computerului.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #14 : 23.Iun.2014, 03:46:30 p.m. »
Este acelasi cu facelift-ul, dar nu cu cel pe care l-a avut @Silfax la primul sau SX4, pe care-l am si eu...

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: db500

Offline migabi

« Răspuns #15 : 23.Iun.2014, 06:48:29 p.m. »
Amortizoarele sunt la fel de tari?
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Silfax

« Răspuns #16 : 24.Iun.2014, 07:45:46 a.m. »
Da, sunt ceva mai ferme decat la SX4. Pot spune ca pe trasee virajate, comportamentul rivalizeaza cu cel al unei berline.

Offline Silfax

« Răspuns #17 : 14.Aug.2014, 12:29:42 a.m. »
Uite ca am facut si prima parte a unei ture pana in Grecia, cu cei 4 membrii ai familiei + bagaje, de nu mai aveai unde arunca un ac. AC pe tot parcursul calatoriei si condus fara retinere. La momentul actual pe CB arata 6,7%. Structura consumului, pe parcursul deplasarii a aratat astfel : - la iesirea din Ro 6,3% - la iesirea de la Bulgari 6,5%. Dupa ce am vazut autostrada sub roti, i-am dat regulamentar 130km/h (pe gps, pe bord arata 140), pe lungi portiuni, urcand consumul la 6,6%. Azi am prestat niste drumuri locale prin muntii din insula, unde rareori puteai da a 3-a si am vazut consumul urcat la 6,7%. Daca e sa ma raportez la cei +0.2 diferenta fata de real, la momentul actual am deci un consum de 6,9%. Ca si comparatie, anul trecut, cu SX4 - 1500cc, am avut 8,3% pe CB. Pentru mine cel putin, diferenta aceasta este mai mult decat ok.

Offline sfichiu

« Răspuns #18 : 14.Aug.2014, 06:21:46 a.m. »
Foarte bun consum! :good:
  • VITARA S ,Matiz

Offline Silfax

« Răspuns #19 : 19.Aug.2014, 11:02:47 a.m. »
Am terminat parcursul de 3400km Romania - Grecia si retur. Din acestia cam 1100km autostrada, 80km forestier, restul intrand in categoria de drumuri nationale, express, etc. 4 membri + bagaje, AC tot parcursul. Recunosc ca am tras de masina, fara menajamente cu privire la consum , astfel incat pe final pe CB am avut 6,7%, deci un ~ 6,9 - 7 pe real. Cred ca as fi putut scoate lejer un 6.5%, daca nu alergam toata autostrada "Egnatia Odos" si la dus si la intors cu 130km/h. Acum imi este clar faptul ca atat maparea, cat si rapoartele de viteza la masina asta, sunt facute pentru un consum cat mai scazut.