Autor Subiect: Timp reparatie si livrare piese  (Citit de 12200 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gala_suzuki

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Timp reparatie si livrare piese
« : 16.Iun.2014, 08:46:07 p.m. »
Luna asta am avut un mare ghinion si a trebuit sa apelez la un service specializat pentru reparatii tinichigerie.

Am ales Auto Cobalcescu de pe Splai (sper ca sunt buni), cu manopera si pesele din buzunarul meu din ce in ce mai gol.

Dupa ce initial au zis ca mai mult de 5 zile nu dureaza toata reparatia, acum zic ca nu stiu cand o sa ajunga piesele, poate dura pana la 2 saptamani.

Piesele au fost platite in avans, ca altfel nu vroiau sa faca comanda.

Ma intereseaza sa stiu de la cei care au avut de-a face cu serviceurile pentru suzuki, in cat timp l-i s-a rezolvat problema, sau cat a durat venirea pieselor.

Offline coby

Re: Timp reparatie si livrare piese
« Răspuns #1 : 17.Iun.2014, 12:35:17 a.m. »
Tinichigerie ? Ce piese ai comandat ?
auto si moto

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 17.Iun.2014, 10:04:44 a.m. »
Piesele au fost platite in avans, ca altfel nu vroiau sa faca comanda.
Asta e politica tuturor service-urilor. Platesti achizitionarea pieselor in avans ca sa te prinda de nas cu lucrarea (piese + manopera) iar ei sa nu aiba piese pe stoc care sa le "incurce" magazia (inexistenta). Sint piese si elemente  ce poat ajunge la destinatie in 2-3 saptamini. Cred ca in minim o luna de zile iti poti lua masina din statie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanb

« Răspuns #3 : 17.Iun.2014, 12:55:39 p.m. »
la Autonet se practica la fel, pentru piesele scumpe sau mai putin uzuale. trebuie sa le aduca din Ungaria, de unde daca au noroc vin in 5 zile deci cam intr-o saptamana poate fi facuta reparatia.
Poate ca unele repere nu sunt in stoc nici in Ungaria si atunci trebuie sa astepte mai mult.
Si cu cat astepti tu, cu cat asteapta aia, poate inca vreo 2-3 care sunt pe lant... tot la 1 luna poti risca sa ajungi.
Sau poti avea noroc sa iti trebuiasca o piesa din stoc.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline gala_suzuki

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #4 : 17.Iun.2014, 03:37:21 p.m. »
Tinichigerie ? Ce piese ai comandat ?

Bara fata si aripa stanga fata.

Asta e politica tuturor service-urilor. Platesti achizitionarea pieselor in avans ca sa te prinda de nas cu lucrarea (piese + manopera) iar ei sa nu aiba piese pe stoc care sa le "incurce" magazia (inexistenta). Sint piese si elemente  ce poat ajunge la destinatie in 2-3 saptamini. Cred ca in minim o luna de zile iti poti lua masina din statie.

N-am lasat masina in statie. Masina e la mine, ma stapanesc sa nu o folosesc cat timp e lovita.

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 17.Iun.2014, 07:08:09 p.m. »
Bara fata ...
Ti-as propune sa iei o bara fata OEM (originala). Cele A.M. sint rigide si crapa repede la cea mai mica indoitura sau lovire.

P.S. Daca bara fata nu e pocnita prea tare, e bine s-o dai la cineva priceput sa ti-o repare. Va fi mult mai utila si buna decit una noua A.M.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline gala_suzuki

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #6 : 17.Iun.2014, 07:28:55 p.m. »
Toata partea stanga fata e sifonata. Initial ma gandeam si eu ca se poate repara bara, dar nu are cum la cat de indoita si rupta e.

Am comandat originale, after market cred ca veneau mai repede.

Offline gala_suzuki

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #7 : 26.Iun.2014, 10:33:56 p.m. »
Update:

Dupa doua saptamani de la comanda si plata in AVANS a pieselor, a venit doar aripa stanga fata.

Bara minune mai intarzie minim 7 zile !

Foarte nemultumit.

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 27.Iun.2014, 09:13:38 a.m. »
Dupa doua saptamani de la comanda si plata in AVANS a pieselor, a venit doar aripa stanga fata.
Acelasi lucru l-am patit si eu. Tablaria a ajuns mult mai devreme decit plasticaraia.
  • Suzuki SX4

Offline gala_suzuki

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #9 : 30.Iun.2014, 06:23:23 p.m. »
Fiind nemultumit de timpul de livrare am incercat sa obtin niste raspunsuri si lamuriri de la suzuki Romania.

Am pus urmatoarele intrebari:
1) De ce dureaza atat de mult pentru livrarea unor piese?
2) Exista posibilitatea de comanda directa a pieselor de la dumneavoastra, fara intermediari?
3) Exista posibilitatea de a primi piesele gata vopsite?
4) Exista un catalog in care sa pot cauta si eu codul piesei/reperului ?

Si am primit raspunsurile:
1) piesele originale Suzuki care nu sunt in stocurile dealerilor sunt livrate zilnic din depozitele centrale. Astfel timpul de asteptare pentru o comanda este intre 2-4 zile lucratoare. In cazul dumneavoastra reperele cerute au fost livrabile in conditiile anterior mentionate.
2) singura posibilitate de comanda este cea prin dealerii autorizati. Lista dealerilor o regasiti pe www.suzuki.ro . Biroul de reprezentanta nu presteaza activitati comerciale
3) in anumite situatii doar barele si capacele de oglinda pot fi livrate vopsite dar trebuie sa cereti acest lucru
4) programul de identificare de piese este accesibil doar cu platirea licentei de utilizare

Si, spre surpriza mea, am primit un telefon de la service, chiar inainte sa citesc email-ul. Se pare ca masina mea o sa fie gata pana la sfarsitul saptamanii acesteia :D .

Deci, pentru cine cauta bara pentru suzuki si nu gaseste, sa ceara dealer-ului sa o aduca gata vopsita, ca sa nu mai plateasca si vopsitoria.