Da. Asa e. Fug de crap ca dracu' de tamaie.
In general lumea consuma peste oceanic, mai putin peste de apa dulce, pe motiv ca miroase a balta ... etc. Iar dintre toate speciile de apa dulce crapul li se pare cel mai nasol lucru posibil: ca pute ingrozitor, ca are gust nasol ... etc (Lucruri care nu sunt chiar neadevarate. Crapul e intr-adevar ... porcul apelor
, iar carnea nu e din categoria carnurilor albe, ci similara ca proprietati cu cea de porc.). P-aici a fost adus la un moment dat, accidental sau nu ... si s-a inmultit in nestire punand in pericol speciile bastinase si ecosistemul in general. Deci exista si o doza de "ura" care-i face sa stea departe, ... pe langa "insusirile" mai sus amintite ale crapului.
Oricum, eu am gatit de trei ori pana acum din cel prins ... si degustarile s-au terminat cu aplauze. Dup-aia m-au luat la intrebari ... dom'le ... esti sigur c-ai prins crap, esti sigur ca cunosti soiurile de peste? nu se poate ... etc. Ce sa le zic: "dom'le, inainte sa dati cu paru', uitati-va daca nu cumva lucrurile sunt doar
in your brains. Si in plus, poate nu-i chiar in totalitate vina pestelui ci faptul ca nu stiti sa-l preparati. Deci ... invatati sa gatiti
"
ON TOPIC:
Ieri am fost la peste din nou. Si ... m-am dus bou si m-am intors vaca
. M-am dus fix in acelasi loc, in acelasi moment al zilei, cu aceeasi undita, aceeasi momeala si ... am stat toata ziua fara sa traga nici macar o singura data. Am zis ca innebunesc.
Cred ca a fost din cauza vremii. Sambata noaptea a plouat destul de tare, iar ieri toata ziua a fost foarte inchis ... si un gen de ceva ciudat in aer (presiune ... poate).
Ideea e ca pestele e acolo. Ghioalca respectiva e un cerc cu diametrul de vreo 50 de metri in care nu da nimeni la peste niciodata (din motivele mai sus amintite). In plus, pe tot parcursul zilei a tot sarit pestele in jurul meu ... o frumusete, nu alta. Numai la carlig nu veneau. Imi venea sa sar dupa ei si sa-i iau la fugareala
Pentru pescarii mai cu experienta ... care-o fi explicatia??
Ca data trecuta numa' juma de ora am stat si trageau aproape si la carligu' gol. Nici vorba de vre-o momeala deosebita sau de vre-un mestesug aparte in aranjarea garligului.
Oricum, ieri am adus de toate. Momeala ... sa fie pentru toti: rame, mazare, cubulete de sunca si imbucatura. Plus un pripon sanatos cu carlige mari, pentru monstruletii pe care i-am vazut sarind din apa. N-a vrut la nimic. NICI O MISCARE.