Autor Subiect: Topicul pescarilor suzukisti  (Citit de 26874 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Topicul pescarilor suzukisti
« Răspuns #90 : 25.Oct.2010, 05:06:02 a.m. »
Da. Asa e. Fug de crap ca dracu' de tamaie.
In general lumea consuma peste oceanic, mai putin peste de apa dulce, pe motiv ca miroase a balta ... etc. Iar dintre toate speciile de apa dulce crapul li se pare cel mai nasol lucru posibil: ca pute ingrozitor, ca are gust nasol ... etc (Lucruri care nu sunt chiar neadevarate. Crapul e intr-adevar ... porcul apelor  >:), iar carnea nu e din categoria carnurilor albe, ci similara ca proprietati cu cea de porc.). P-aici a fost adus la un moment dat, accidental sau nu ... si s-a inmultit in nestire punand in pericol speciile bastinase si ecosistemul in general. Deci exista si o doza de "ura" care-i face sa stea departe, ... pe langa "insusirile" mai sus amintite ale crapului.

Oricum, eu am gatit de trei ori pana acum din cel prins ... si degustarile s-au terminat cu aplauze. Dup-aia m-au luat la intrebari ... dom'le ... esti sigur c-ai prins crap, esti sigur ca cunosti soiurile de peste? nu se poate ... etc. Ce sa le zic: "dom'le, inainte sa dati cu paru', uitati-va daca nu cumva lucrurile sunt doar in your brains. Si in plus, poate nu-i chiar in totalitate vina pestelui ci faptul ca nu stiti sa-l preparati. Deci ... invatati sa gatiti  :baston:"

ON TOPIC:
Ieri am fost la peste din nou. Si ... m-am dus bou si m-am intors vaca  :(. M-am dus fix in acelasi loc, in acelasi moment al zilei, cu aceeasi undita, aceeasi momeala si ... am stat toata ziua fara sa traga nici macar o singura data. Am zis ca innebunesc.
Cred ca a fost din cauza vremii. Sambata noaptea a plouat destul de tare, iar ieri toata ziua a fost foarte inchis ... si un gen de ceva ciudat in aer (presiune ... poate).
Ideea e ca pestele e acolo. Ghioalca respectiva e un cerc cu diametrul de vreo 50 de metri in care nu da nimeni la peste niciodata (din motivele mai sus amintite). In plus, pe tot parcursul zilei a tot sarit pestele in jurul meu ... o frumusete, nu alta. Numai la carlig nu veneau. Imi venea sa sar dupa ei si sa-i iau la fugareala  :(

Pentru pescarii mai cu experienta ... care-o fi explicatia??
Ca data trecuta numa' juma de ora am stat si trageau aproape si la carligu' gol. Nici vorba de vre-o momeala deosebita sau de vre-un mestesug aparte in aranjarea garligului.
Oricum, ieri am adus de toate. Momeala ... sa fie pentru toti: rame, mazare, cubulete de sunca si imbucatura. Plus un pripon sanatos cu carlige mari, pentru monstruletii pe care i-am vazut sarind din apa. N-a vrut la nimic. NICI O MISCARE.
« Ultima Modificare: 25.Oct.2010, 05:08:40 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Laurentiu

« Răspuns #91 : 25.Oct.2010, 07:24:59 p.m. »
Pentru pescarii mai cu experienta ... care-o fi explicatia??
Ca data trecuta numa' juma de ora am stat si trageau aproape si la carligu' gol.
Cel putin 3 zile presiunea atmosferica trebuie sa fie aceeasi (constanta).

Cit priveste prepararea hranei (a pestelui) este la fel ca si cu prepararea carnii de oaie. :)
Mai degraba mi se pare ca somnul sa fie porcul apelor decit crapul. Somnul peste 5-6 kg, daca nu stii sa-l prepari, vei minca peste cu gust de mil.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Leutz

« Răspuns #92 : 31.Oct.2010, 01:25:38 p.m. »
Deci ... dragii mosului, mi-am luat revansa.
Ieri dimineata am fost din nou la peste si m-am razbunat pe ratarea de ultima data.

Spre fericirea mea, am prins pe fratele mai mare al crapustenilor de la (pen)ultima aventura. Sper ca la urmatoarea sa-l prind si pe "ta-su" si pe viitor, de ce nu ..... si pe tac-su' mare  :D
Da. Deci chiar a fost o partida buna. Crapul cel mare si inca unul mai mititel mi-au asigurat "cantitatea" in timp ce o mana de bibani mici si fasneti mi-au asigurat distractia pescuitului si ... saramura de asta seara  :D

Ca de obicei, natiunile conlocuitoare au participat la ospat si mi-am primit palauzele cuvenite  >:)
Crapii au fost transati corespunzator si s-au transformat intr-o prajeala buna, cu mujdei, mamaliga si usturoi;
iar bibanii au luat calea saramurii  :D, tot cu mamaliga si asezonati cu branza de oaie sarata si un vin alb  :cheers: Saramura mai ales, desi putina ... a primit 5 stele cu felicitari. Cred ca in curand o sa se mute in Romania toti tovarasii de arme de p-aici  :D

« Ultima Modificare: 01.Nov.2010, 03:19:48 a.m. de Leutz »

Offline hugbear

« Răspuns #93 : 31.Oct.2010, 02:04:59 p.m. »
Patenteaza mamaliga si fa un ban "on the side"!  =)) Fir intins!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #94 : 31.Oct.2010, 02:29:46 p.m. »
Vin si te ajut si io...si de ce nu un restaurant cu specific ROMANESC in AU? B-)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Leutz

« Răspuns #95 : 31.Oct.2010, 02:55:12 p.m. »
Patenteaza mamaliga si fa un ban "on the side"!  =)) Fir intins!

Vesti proaste in privinta asta. Exista de toate pe piata. Nici unul ca produs romanesc sau .. de origine romaneasca.
Mamaliga exista, se cheama "polenta" si e cunoscuta ca produs italian.
Si varza murata si foile de vita la saramura exista. Vin la borcane mari si chiar se numesc foi pentru "sarma". Astea pentru sarma spun ceva de Grecia, din ce mi-amintesc de pe borcane.
Evident toate sunt Australian made, de catre Australian proudly owned companies.

Asta e ... intotdeauna e altii mai destepti si mai rapizi.
« Ultima Modificare: 31.Oct.2010, 02:56:51 p.m. de Leutz »

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #96 : 31.Oct.2010, 05:36:32 p.m. »
Pe "maestrie" nu se poate pune "patent" este?  :->
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Laurentiu

« Răspuns #97 : 16.Ian.2011, 11:33:08 a.m. »
In fiecare duminica se pot urmari doua emisiuni de pescuit:
- Antena 2 ora 10:00;
- TVR 2 ora 11:00.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
« Răspuns #98 : 23.Ian.2011, 02:09:14 p.m. »
Mare bucurie, mare. Citeam io pe forum, citeam si ma intrebam "Da' pescari nu e?". Si inainte sa propun ceva de genu zic sa caut ca poate e si io nu stiu. Si am gasit :prty:

Mai acusica caut pe celalalt calculator pozele cu capturi de la Prut si nu numai. Fir întins va doresc si c.... in traista cum se mai spune :">

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
« Răspuns #99 : 23.Ian.2011, 02:46:46 p.m. »
Dupa cum am promis: Locatie, din ce imi amintesc, iazul de la Movilei, la vreo 30 de km de Iasi.

Crapii sunt agatati pe lanseta nevestii dar cum eu i-am scos din balta mi+am permis sa ma pozez cu ei :D

Astia sunt pestii de la Prut din 2010. Foarte slab dar nici nu am fost de prea multe ori.