Vad ca nu se mai incumeta nimeni sa scrie p-aici. Bag sama ca s-a facut frig acasa si lumea a uitat deja de peste si kaiace
Cum pe la antipozi tocmai vine vara, ma bag eu in seama cu urmatoarele:
Acu' ... desi din poze reiese ca sunt pescar iscusit, cu o captura care a crescut frumos
... un peste mic, apoi unul mai mare ... si mai mare si tot asa, in realitate lucrurile stau un pic diferit.
Se face ca ieri am iesit la un picnic impreuna cu nationalitatile conlocuitoare, respectiv un sandwich si-un pahar de vorba pe malul lacului. Doar ca de data asta am luat si undita si vre-o cateva rame scoase din gradina, fara intentia de a prinde ceva (am mai fost de cateva ori si n-am prins nimic, asa ca eram departe de a spera ceva
). Deci zis si facut, dimineata pregatit sandwich-ul, pus kayakul pe masina, undita si ... catre lac.
Dupa vre-o 2 ore de stat pe malul garlei, timp in care i-am tinut si pe ceilalti cu ochii cascati in balta, am zis ... bai, da-o naibii ca oricum nu prind nimic. Deja oamenii ma injurau de rupeau, asa ca ne-am retras sub niste copaci la taifas, iar eu am aruncat undita intr-o baltoaca - un gen de ghioalca separata de lacul mare printr-un canal mic - cu gandul s-o las acolo pana la plecare, ca oricum nu prind nimic.
Si din vorba-n vorba
... peste vre-o un sfert de ora trec intamplator pe langa undita si ... pluta lipsa, undita cazuta de la locul ei.
Trag repede ... si reusesc cu ceva eforturi sa aduc pana aproape de mal o bucata frumusica ... da' pana sa ma misc, a scapat. Zic bai ... nebunie maxima
, lacu' are peste ... si culmea, trage; si culmea ... e si maricel. Repede rama noua ... si lansez.
Clientu' urmator ... m-a spart; m-am luptat cu el cateva minute in care aproape ca mi-a faramat undita (o chinezarie de 3 lei) si ... in final a disparut cu tot cu carlig si cu o bucata din nailon ... asta e. Schimbam strategia.
Am pus niste carlige mai mici, ca sa limitez activitatea la clienti corespunzatori cu potentele mele si ale unditei, am reparat undita ... si da-i bicepsi, dupa cum se vede in poze. Dupa asta n-am mai ratat nici unul, dar nici n-au mai fost asa mari ca primii doi. Partea proasta e ca n-am putut sa iau acasa decat ciortanii, ailalti care par a fi bibani fiind nevoit sa-i arunc inapoi, intrucat sunt printre speciile protejate.
N-am stat prea mult la pescuit, pentru ca mi-a fost jena. Se aduna deja destul de mult peste si n-am vrut sa par fomist
. Asa ca am continuat cu activitatile ... colaterale:
De remarcat
- in primele poze un copacel dragut: mai multe tipuri de cires si prun altoite pe o tultina de visin. Foarte reusit aspectul
- in ultima poza ...
un salut calduros de la poporul prieten (chinez) catre Suzuki-Club.ro In final, dupa toata aventura ... lucrurile s-au terminat
- dureros pentru crapusteni - care au fost beliti, transati si serviti prajiti, cu mujdei lipovenesc, mamaliga si vin alb sec
- delicios pentru mine si popoarele ... aferente, prezente la eveniment
Deci ... daca nici acum nu v-am convins definitiv si irefutabil ca pe langa un 4x4 merg si un kayak, o bicicleta si-o undita ... si respectiv o gasca de oameni de viata ... atunci chiar renunt definitiv la a mai posta legat de subiect
Cu respect,
Leutz
P.S. Mujdeiul "a la Macin"
i-a atins rau de tot pe malaezieni. Daca mai fac de doua-trei ori si le dau sa manance ... cred ca-mi gasesc piata de desfacere in Malaezia