Ieri, frustrati si/sau plictisiti si/sau toropoti de caldura (dupa caz
), impreuna cu copiloata am zis sa sarbatorim Craciunul lipovenesc si/sau ... Sfantul Ion romanesc (dupa caz
) si-am iesit cu cortul si cu sculele pe malul garlei din vecinatate.
Am dat la rama si porumb dulce, cu o lanseta la fund si 2 undite la pluta, intentionand sa prind ceva crap si ... poate ceva biban.
Pana la urma miscarea a fost slaba si fundul apei prost de tot, am pierdut timpul reparand unditele agatate. La lanseta n-a tras absolut nimic, iar la pluta s-au agatat doi crapi, dar i-am scapat (aproximativ) pe-amandoi.
Unul maricel m-a trezit din somn pe la 2 noaptea plescaind bezmetic. Pan' la urma am reusit sa ies buimac din cort si ... l-am adus la mal cu ceva dumnezei. Malul insa, era un pic inalt de la apa si abrupt ... si eu nauc fiind si afara intuneric bezna, n-am dibuit chipcelul. Asa ca am incercat sa-l ridic in carlig pana sus, dar l-am pierdut pe parcurs.
Al doilea a venit dimineata pe la 7. Asta era mai mare ... s-a simtit vartos in undita; si dupa ce m-am incordat cu el un pic, a rupt nailonul si-a plecat cu tot cu carlige si pluta
.
Pana la urma am scos un vobler si m-am pus sa ma joc cu el ... si am prins in juma de ora bibanii din poze. Dupa care am strans acareturile si-am venit acasa. Unde am facut o saramura mica, cu mamaliga.
Si pentru ca se vorbea mai sus de Boboteaza, iata o imagine de generic prinsa acum cateva zile. Cred ca era chiar ajunul Bobotezei. Se vede cum cei doi dau intens ... la copca
.