Autor Subiect: Topicul pescarilor suzukisti  (Citit de 26872 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sanduraveica

Re: Topicul pescarilor suzukisti
« Răspuns #110 : 23.Ian.2011, 09:25:31 p.m. »
@shoricelu, eu zic ca e crap ofiter (regal cum i se mai spune), fara solzi sau cu un singur rind de solzi.
[/quote]
Aici in zona, noi ii spunem salonta la tipul asta de crap.
  • Ignis

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • Gen: Bărbat
  • No cat should stay in my way!
« Răspuns #111 : 23.Ian.2011, 09:57:29 p.m. »
eu ziceam de ala din mana lui dreapta. adica in partea stanga a pozei. In partea dreapta recunosc un crap oglinda.  :inteligent:

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!

Offline sanduraveica

« Răspuns #112 : 23.Ian.2011, 10:23:34 p.m. »
    Scuze de confuzie, atunci celalalt nu poate fi decat  un ditamai carasu' sau corcitura dupa cum zici. :-?
  • Ignis

Offline Jonah

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
« Răspuns #113 : 23.Ian.2011, 10:57:32 p.m. »
:) Cu gindul la avat am scris amur.
Frumoase piese. Eu n-am reusit sa iau asa ceva pe Prut. Le-ai luat la vetrica ?

nu .l-am luat la oscilanta ! si cateodata la pilkere!  B-)

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
« Răspuns #114 : 25.Ian.2011, 07:01:52 a.m. »
Ce frumuseti >:D< Domnu' Jonah ma faci sa caut prin arhiva pozele cu somotei si cegute (astea de dinainte de prohibitie). In ce priveste poza mea de mai sus, eu stiu ca cel din mana mea dreapta este un crap romanesc. Eventual ma pot interesa sa vad cum a fost obtinut:D

Offline Jonah

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
« Răspuns #115 : 25.Ian.2011, 10:12:26 a.m. »
Ce frumuseti >:D< Domnu' Jonah ma faci sa caut prin arhiva pozele cu somotei si cegute (astea de dinainte de prohibitie). In ce priveste poza mea de mai sus, eu stiu ca cel din mana mea dreapta este un crap romanesc. Eventual ma pot interesa sa vad cum a fost obtinut:D

multumesc! pestele care il tii in dreapta e crap romanesc  1000000% . :D

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • Gen: Bărbat
  • No cat should stay in my way!
« Răspuns #116 : 25.Ian.2011, 10:29:20 a.m. »
Asa e cand nu ma uit bine dupa mustacioara.... m-a derutat gura... dar asa e, e crap romanesc.  :">

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!

Offline Leutz

« Răspuns #117 : 04.Feb.2011, 03:00:54 p.m. »
Duminica asta vreau sa ma duc la peste pe un rau dintr-asta mai repejor ... oarecum de munte. Problema e ca nu prea am experienta cu asa ceva.
In principiu toata viata am pescuit pe ape line (lacuri, canale de irigatii, Dunare etc.). Cel mai mult imi place la pluta, dar ocazional am mai umblat si cu lanseta, pripon + setci, napatci etc.

Raul despre care vorbesc nu e chiar un suvoi de-ala de munte ci e mai marisor. Sunt portiuni unde se sparge pe pietre, altele mai line unde apa e mai adanca (chiar 2-3, 3+ metri). Totusi apa e foarte curata, pentru ca e zona pietroasa; si curge cu viteza destul de mare chiar si in zonele mai adanci si mai line. Din ce-am gasit pe net vad ca e peste destul de mare, insa sculele si momelile cu care se duce lumea deja imi cam depasesc priceperea; pricepere care se limiteaza la facut rapid o undita banala ... orice nailon, pluta din ce-o pica, 2 carlige de care-or fi, o foita de plumb, un bat, o rama, o bucata de paine ... etc.

Vad ca deja la ape de genul asta sculele tre' sa fie agere ... si la fel si pescarul => conteaza inclusiv culoarea nailonului, a carligelor, forma ... tipurile de momeala, tipul de "pescuit" ... Si-s, la naiba, atatia termeni ca habar n-am ce explica astia pe site-uri. Daca sunt care merg la peste in conditii de-astea ... povestiti-mi si mie pe romaneste cam ce-ar trebui sa am in vedere.

In principiu ma gandeam la 3 chestiuni. Am 3 undite (toate de tip lanseta, cu mulineta). Una e f. mica (si nasoala) si o sa o pun cu pluta, in stilul cu care sunt obisnuit. A doua am cumparat-o acum 2 zile si este dintr-aia agera, cu varf foarte fin. Asta o s-o pun cu greutate si s-o fixez pe mal. A treia e mai lunga si mai batoasa … si ma gandeam sa-i pun o lingurita si sa vad daca merge.
Alte sfaturi ??
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Laurentiu

« Răspuns #118 : 04.Feb.2011, 04:54:21 p.m. »
Am 3 undite (toate de tip lanseta, cu mulineta).
1. Una e f. mica (si nasoala) si o sa o pun cu pluta, in stilul cu care sunt obisnuit.
2. A doua am cumparat-o acum 2 zile si este dintr-aia agera, cu varf foarte fin. Asta o s-o pun cu greutate si s-o fixez pe mal.
3. A treia e mai lunga si mai batoasa … si ma gandeam sa-i pun o lingurita si sa vad daca merge.
1. Pui pluta pe ea dar o pui fixa si nu culisanta (sheffield). Daca e curentul mare, iti trebuie o pluta ce tine greutati mari, altfel firul va ajunge aproape de mal.

2+3. Eu zic ca la lanseta agera sa-i pui lingurita, twister, flying fishing etc iar cealalta mai batoasa, s-o pui la stationar pe mal cu virful ridicat la 70-90 grade; drept greutate, ii pui plumb turnat in lingurita (pt a nu se roti in apa din cauza curentului).

Cauta un loc unde curentul este mai linistit (o dolie) iar in calea curentului, daca este posibil sa pui o creanga groasa de copac (perpendicular pe curent). Vei pescui in aval de creanga unde curentul va fi simtitor mai diminuat.
Pt nadire in apa curgatoare, folosesti un ciorap de dama in care poti pune nada si ciorapul legat de creanga de copac - nada se va mentine adunata in loc iar mirosul va circula in zona atragind pestii. Daca apa este foarte curata, greu se pot prinde pestii.
« Ultima Modificare: 04.Feb.2011, 04:57:31 p.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Leutz

« Răspuns #119 : 15.Feb.2011, 03:51:05 p.m. »
Deci fusei si la peste ... Ce sa zic, e grele tare ... Poveste lunga si complicata, care se intinde pe durata a aproape o saptamana.

M-am dus deci sambata la un magazinas de articole pescuit, le-am zis tipilor unde vreau sa merg si mi-au recomandat momeala: un gen de rame si un gen de raci f. mici (aici le zice Yabbies), plus o lingurita care cica ar fi fost buna pentru zona respectiva. Si ... zis si facut.
Duminica: dimineata m-am prezentat pe malul garlei ... si-am incercat toate variantele posibile, pana mi-a venit acru. N-a tras nici macar o data. Imi venea sa-mi dau palme. Am plecat acasa vai de capu' meu. Noroc ca mai era inca un tip (localnic) langa mine (noi doi singurii tampiti la 4 dimineata pe balta) care si el tot asa a patit si-am zis ca nu-i vina mea ... n-a fost ziua buna de peste. M-am dus acasa, m-am odihnit ... si spre seara, cu momeala de dimineata absolut intacta m-am dus pe un lac, undeva langa casa. Am zis ca-i pacat sa arunc atata momeala, mai ales ca dadusem si-o gramada de bani pe ea. Ce sa zic ??? Aceeasi poveste. Nici macar o miscare, sa vad ca exista ceva viu in apa. NIMIC. Am inghitit in sec si-am plecat catranit acasa. In schimb ... ceva, ceva tot am 'pescuit'. La rau un chipcel chiar de buna calitate pe care il uitase probabil cineva iar pe lac un cutit de pescuit model deosebit. Cu ambele acumulate mi-am scos pretul momelilor si al unei undite  :D
Luni: intrat pe net pentru o sesiune intensiva de studiul pescuitului in zona Canberra. De la A la Z: momeli naturale, artificiale, stiluri de pescuit, specii de pesti si 'apucaturile' lor ... M-am dus la magazin direct si ferm hotarat sa nu ma las pana nu prind ceva la momeala artificiala. Am cumparat conform cu ce citisem pe net o gramada device-uri de-astea ciudate: spoon, crankbait, spinner ... Seara am fost pe lac … cu acelasi rezultat. Nici o miscare.
Marti: frustrare maxima. In continuare am zis ca nu cedez pana nu prind un peste local, la momeala artificiala, asa cum prinde toata lumea in zona. Am continuat sa citesc la greu si sa vizionez capturile localnicilor, am dat fuga la magazine si-am mai cumparat niste chestii. Seara m-am dus la un alt rau, undeva langa servici. Si da-i si da-i si mulineaza. NIMIC. De data asta dat si cu feromoni si cu fel de fel de nade sa atrag pestele … nimic.
Miercuri: nu m-am mai dus la peste, dar am renuntat la fineturi si sfaturile “profesionistilor”, am renuntat la mult-trambitatele momeli si stiluri de pescuit si: m-am pus si mi-am scos rame din gradina, am luat o conserva de boabe de porumb de-ala dulce, mi-am pus la loc in undite carligele de forma si marime clasica pe care le folosesc de obicei si am zis ca joi mai fac o incercare, dupa care daca nu prind nu ma mai duc niciodtaa la peste.
Joi: dimineata m-am prezentat la raul cel rapid unde fusesem prima data, doar cu instrumentele clasice: 2 lansete normale (la greutate) si momeala mai sus amintita. Rezultatul: in 2 ore am scos 6 crapi totalizand putin peste 7 kilograme. Plus inca vreo 2-3 pe care i-am scapat. Am scos primul crap la rama, dupa care restul la boabe de porumb dulce. Astfel incat in timp util am ajuns acasa, curtat transat indivizii, apoi ajuns in timp util la munci.

Morala: sa fie sanatosi australienii … cu instrumentele si tehnicile lor de mare actualitate si viitor. Ofer gratuit lectii de pescuit batranesc made in Romania  :D

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019