0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Atunci ai sa fii la fel de incantat ca si mine de DoubleCommander ! Si eu sunt fan TotalCommander pe Windows (atat cel simplu cat si in "distributia" polonezilor de la Total Commander Ultima Prime, un bundle cu pluginuri si utilitare FOSS) desi marturisesc ca, la vremea lor, am preferat DOS Navigator in detrimentul lui NC. Din pacate Ghisler nu a scos (si nu va scoate) TC pentru Linux, asa ca un conational de-al lui a facut DoubleCmd, free . Pomenisem mai demult si de TC pentru Android.Uite un screenshot cu Double Cmd:Cum nu se poate mai adevarat! Doar ca ajunsesem sa-mi trebuiesca un arhivar cu licenta doar ca sa-mi tin ordine in bucatile de hartie rupte de prin caiete, agende, calendare etc .In primul rand n-as zice ca ma pricep prea mult la site-uri (adica... spre deloc! ) asa ca opinia mea trebuie luata cum grano salis. In al doilea rand sunt doua mari categorii de site-uri, cu filosofii total diferite (si in consecinta si cu utilitare total diferite): site-urile statice si cele dinamice. Pentru site-urile statice (adica cele ale caror pagini au continut static, determinat clar la momentul editarii de catre autor) ai optiunile:editare off-line (adica pe compul de acasa) cu un editor HTML; de preferat e unul WYSIWYG, altfel incaruntesti prematur descalcind HTML si CSS...editare on-line cu un website builder; io m-am jucat vreo juma' de ora cu Wix, doar asa, sa vad ce-i aia.Site-urile dinamice (adica cele care afiseaza pagini al caror continut e generat dinamic, la fiecare accesare - cum e si forumul de fata) sunt de fapt aplicatii web, scrise in diverse limbaje de programare dintre care cel mai popular este din pacate unul dintre cele mai toxice limbaje (PHP); din fericire exista alternative (Python, Lua, REBOL/Red, ba chiar C si C++ pentru voinicei).Pentru testare, fie iti instalezi un server pe comp (cu caveat-ul ca tre' sa-l configurezi) fie folosesti un hosting free (de ex. xhost.ro).Pentru ca o aplicatie web presupune cunoasterea in amanunt a diverselor laturi ale site-ului (un limbaj de programare, protocol HTTP, metalimbaj HTML, CSS, instalare/configurare/administrare webserver, CGI, JavaScript, baze de date etc), au fost dezvoltate aplicatii web dedicate, in functie de scopul final al site-ului: forum, portal, CMS, Wiki etc - Joomla, Drupal, SMF, Zim samd.Asa ca ar trebui sa te decizi intai ce gen de site vrei sa builduiesti...
Cat despre Linux, exista Master Commander
Cred ca m-am ramolit de tot, ca nu gasesc decat dld-ul pt Windoze . Sau poate e alt site/soft cu acelasi nume? Pune un link, ca as vrea sa-l incerc.In alta ordine de idei, daca tot am pomenit de PAC Manager pentru sesiuni SSH, o alternativa portabila pe orice sistem de operare (prin simplul fapt ca e un plug-in pentru Firefox) este FireSSH. Si vorbind despre plugin-uri Firefox, la fel de util (de ex. pt. Leutz, ca sa-si uploadeze site-ul pe serverul de hosting ) e fratele lui FireSSH, respectiv FireFTP. Pretty cool stuff!