Autor Subiect: Aplicatii care v-au dat pe spate  (Citit de 19795 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Aplicatii care v-au dat pe spate
« : 06.Iun.2014, 07:47:54 p.m. »
De-a lungul timpului suntem pusi in situatia de a rezolva diverse probleme ce necesita aplicatii soft. Si-atunci incep cautarile pe net. Dupa lungi sapaturi, incercari si comparatii, gasim softul ideal.
Sau pur si simplu dam intamplator peste cate un softulet care ne uimeste prin simplitate, utilitate, ergonomie etc.

Ma gandeam sa facem o colectie cu aplicatiile care ne fac viata mai usoara. Ma refer in primul rand la micile (sau marile) softuri care v-au facut sa ziceti "Uau! In sfarsit!!!", aplicatii de orice fel - de Linux, de Windows, de Mac, de Android, de web - merge orice, atata timp cat v-au castigat ca fani.

Ca sa exemplific, saptamana asta m-am "impiedicat" (cautand cu totul altceva) de Zim - "a desktop wiki". Pen' ca memoria mea nu face fata provocarilor informationale moderne, am incercat de-a lungul timpurilor diverse aplicatii care sa simuleze clasicele PostIt-uri. Nici una insa nu m-a facut sa zica "Asta e!". Pana acum.

Zim e usor de instalat (pe Linux, Win si Mac) si de utilizat, fara sa omoare utilizatorul cu setari si interfete greoaie si complexe. Insa magia e sub capota. Are o groaza de functionalitati simpatice si utile (built-in si plug-in) dar ccea ce m-a facut sa WAW! e ca are propriul server http care, combinat cu markup-ul simplu, te lasa sa-ti faci propriul site static in doi timpi si trei miscari si fara sa-ti otravesti neuronii cu html (homesite-ul lui Zim e scris in Zim, how cool is that :)).

Un scurt rewiew:

Acu' e randul vostru!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline hugbear

Re: Aplicatii care v-au dat pe spate
« Răspuns #1 : 10.Iun.2014, 08:41:37 p.m. »
Cam timizi!

O sa continui tot eu:
PAC Manager e un manager GUI pentru conexiuni SSH. Este echivalentul pentru Linux al lui PuTTY. Cool feature: se pot defini "clustere" de terminale, catre care se pot trimite comenzi simultan.

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 10.Iun.2014, 09:04:23 p.m. »
Cam timizi!

Era pe vremuri un domn pe aici care zicea mereu: "desi vorbesti pe inteles, eu nu te pot pricepe". Chiar daca am un Linux prin preajma de vreo 20 ani (in versiuni succesive, fireste), singura aplicatie care imi este familiara este "mc". Asta ca seamana cu Total Commander. Sunt utilizator de Norton Commander din 1990, si inca ii folosesc nepotul...

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online NicNic

« Răspuns #3 : 10.Iun.2014, 09:29:31 p.m. »
Zim e usor de instalat (pe Linux, Win si Mac) si de utilizat, fara sa omoare utilizatorul cu setari si interfete greoaie si complexe.
...
(homesite-ul lui Zim e scris in Zim, how cool is that :)).

Acu' e randul vostru!

Am citit cate ceva despre Zim si pare foarte util. Simplu de util!

Doar ca nu inteleg cum arata varianta pentru OS-X. Si de unde o pot lua free. Are cineva un "hint"?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online NicNic

« Răspuns #4 : 10.Iun.2014, 09:31:39 p.m. »
PS.: Daca ar fi ceva si pentru Android .... :good:
Desteapta-te romane!

Offline shpeedy

« Răspuns #5 : 10.Iun.2014, 10:14:25 p.m. »
Doar ca nu inteleg cum arata varianta pentru OS-X. Si de unde o pot lua free. Are cineva un "hint"?

Asta sau asta nu ajuta ?

PS.: Daca ar fi ceva si pentru Android .... :good:

Astea sau asta nu 'e' bune ?  :-/

Referitor la subiectul topicului, eu sunt recunoscator cui s-a gandit sa faca 'portable apps'; de exemplu, portableapps.com sau Liberkey. Nu de putine ori  m-au ajutat cand am fost nevoit sa lucrez pe un calculator fara drepturi de admin...  ;)
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Online NicNic

« Răspuns #6 : 10.Iun.2014, 11:50:30 p.m. »
Multumesc pentru optiunile aratate..
Insa, inainte de toate, caut ceva free.
Apoi, ceva simplu, un executabil sau un .dmg ...., usor de instalat, pe masura cunostintelor mele.
Oare exista?
Desteapta-te romane!

Offline Leutz

« Răspuns #7 : 11.Iun.2014, 07:03:11 a.m. »
Cam timizi!

Eu unul nu m-am bagat, pentru ca sunt ultraconservator in privinta asta. Pentru post-it pe ecran folosesc chiar ... "post-it". La fel si cu cartile, notitele de tot felul. Nimic nu-i mai placut si mai comfortabil decat batrana foaie de hartie  :D.

Insa pentru ca ai pomenit mai sus, @hugbear ... stii vre-un website builder bun, simplu si free?
« Ultima Modificare: 11.Iun.2014, 07:08:38 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline fireburn

« Răspuns #8 : 11.Iun.2014, 09:44:43 a.m. »
Insa pentru ca ai pomenit mai sus, @hugbear ... stii vre-un website builder bun, simplu si free?

Joomla

Offline hugbear

« Răspuns #9 : 11.Iun.2014, 06:09:41 p.m. »
singura aplicatie care imi este familiara este "mc". Asta ca seamana cu Total Commander. Sunt utilizator de Norton Commander din 1990, si inca ii folosesc nepotul...
Atunci ai sa fii la fel de incantat ca si mine de DoubleCommander  :prty: ! Si eu sunt fan TotalCommander pe Windows (atat cel simplu cat si in "distributia" polonezilor de la Total Commander Ultima Prime, un bundle cu pluginuri si utilitare FOSS) desi marturisesc ca, la vremea lor, am preferat DOS Navigator in detrimentul lui NC. Din pacate Ghisler nu a scos (si nu va scoate) TC pentru Linux, asa ca un conational de-al lui a facut DoubleCmd, free . Pomenisem mai demult si de TC pentru Android.
Uite un screenshot cu Double Cmd:

Nimic nu-i mai placut si mai comfortabil decat batrana foaie de hartie .
Cum nu se poate mai adevarat! Doar ca ajunsesem sa-mi trebuiesca un arhivar cu licenta doar ca sa-mi tin ordine in bucatile de hartie rupte de prin caiete, agende, calendare etc :D .
In primul rand n-as zice ca ma pricep prea mult la site-uri (adica... spre deloc! :D ) asa ca opinia mea trebuie luata cum grano salis.
In al doilea rand sunt doua mari categorii de site-uri, cu filosofii total diferite (si in consecinta si cu utilitare total diferite): site-urile statice si cele dinamice.
  • Pentru site-urile statice (adica cele ale caror pagini au continut static, determinat clar la momentul editarii de catre autor) ai optiunile:
    • editare off-line (adica pe compul de acasa) cu un editor HTML; de preferat e unul WYSIWYG, altfel incaruntesti prematur descalcind HTML si CSS...
    • editare on-line cu un website builder; io m-am jucat vreo juma' de ora cu Wix, doar asa, sa vad ce-i aia.
  • Site-urile dinamice (adica cele care afiseaza pagini al caror continut e generat dinamic, la fiecare accesare - cum e si forumul de fata) sunt de fapt aplicatii web, scrise in diverse limbaje de programare dintre care cel mai popular este din pacate unul dintre cele mai toxice limbaje (PHP); din fericire exista alternative (Python, Lua, REBOL/Red, ba chiar C si C++ pentru voinicei).
Pentru testare, fie iti instalezi un server pe comp (cu caveat-ul ca tre' sa-l configurezi) fie folosesti un hosting free (de ex. xhost.ro).

Pentru ca o aplicatie web presupune cunoasterea in amanunt a diverselor laturi ale site-ului (un limbaj de programare, protocol HTTP, metalimbaj HTML, CSS, instalare/configurare/administrare webserver, CGI, JavaScript, baze de date etc), au fost dezvoltate aplicatii web dedicate, in functie de scopul final al site-ului: forum, portal, CMS, Wiki etc - Joomla, Drupal, SMF, Zim samd.

Asa ca ar trebui sa te decizi intai ce gen de site vrei sa builduiesti...
« Ultima Modificare: 11.Iun.2014, 06:23:53 p.m. de hugbear »