Autor Subiect: Suzuki cumparat din Ungaria... merita?  (Citit de 29122 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline marius_rg

Re: Suzuki cumparat din Ungaria... merita?
« Răspuns #20 : 06.Apr.2009, 10:09:57 a.m. »
Deci nu tu vama, nu tu TVA...atunci ce e de stiut daca vrem sa luam din UE o masina?

Mersi pt info WayOfLife (ti-am trimis si PM)
SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi

Offline redippy

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #21 : 06.Apr.2009, 10:21:56 a.m. »
   O varianta ce merita luata in considerare pt SX in Ungaria este si cea second hand. Gasiti aici un site cu oferte:
http://www.hasznaltauto.hu
   Procedura e foarte simpla. Se plateste in jur de 25000 ft pt numere provizorii, iar de la 1 apr. cca 20000 ft pt identificare (in cazul in care dealerul nu are cunostinte ar fi bine sa se faca o programare inainte). Preturile sunt extrem de negociabile. Eu am obtinut saptamana trecuta pt un Audi A2 un minus de 50000 ft, minus 18700 ft identificare, plus 4 cauciucuri de vara pe jante de aliaj si un portbagaj Thule ( asta pt ca la bani chiar nu mai putea lasa vanzatorul, oferta fiind superioara  fata de multe masini de pe mobile.de)
SX4 1.6 4WD sunlight cooper

Offline marius_rg

« Răspuns #22 : 06.Apr.2009, 10:44:11 a.m. »
Poate si second ar fi de luat in considerare pt unii, dar eu vreau noua nouta :) de asta ma agit incercand sa gasesc un pret cat mai ok, ca sunt destui bani la mijloc si nu i-am facut usor.

Offline Suzika

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 416
  • Gen: Femeie
« Răspuns #23 : 06.Apr.2009, 01:19:25 p.m. »
Eu astept raspunsul celor de la noi, cred ca nici pentru ei nu este convenabil sa stie ca dealerii de acolo au cum sa faca asemenea oferte...
Oricum, ma gandesc foarte serios sa fac un drum in ungaria, mai ales ca firma de leasing mi-a spus ca mi-l poate acorda si pentru achizitionare in afara tarii, cu conditia ca tara sa fie in UE...
Trebuie doar sa stiu sa fac exact niste calcule, ca sa nu fie mai mare chinul decat economia.
SUZIKA SX4 1.6 GS AT :)

Offline marius_rg

« Răspuns #24 : 06.Apr.2009, 01:27:01 p.m. »
Teoretic ar trebui sa faca ceva in privinta asta si dealerii de la noi, dar ramane de vazut daca si cand :)

Suzika daca ai noutati sa ne tii si pe noi la curent, ca...cine stie cati o sa-ti urmeze exemplu.  :good:

Offline csaba

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Suzuki Ignis 1.3 GC spring green metallic
« Răspuns #25 : 06.Apr.2009, 07:34:01 p.m. »
pt.a incerca sa va dau o mina de ajutor am sa trimit un mail la CARMO SUZUKI sa vedem cum e cu tva-ul sau in cazul in care masina e pusa pe trailer se poate elimina taxa de inregisrare care e in jurul a 1000 euro si care este inclusa in pretul de achizitie .

Offline Suzika

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 416
  • Gen: Femeie
« Răspuns #26 : 06.Apr.2009, 08:44:46 p.m. »
Eu i-am anuntat pe cei de la suzuki.ro despre ce se intampla in ungaria, si astept sa vad ce raspuns imi vor da...Evident ca nu stiau nimic, desi in ungaria oferta este de la 1 aprilie...poate nici cei de la fabrica de acolo nu au procedat corect, pentru ca dealerii din ungaria sa faca asemenea reduceri, probabil ca fabrica le-a acordat aceste reduceri.In fine.Sper sa rezolve ceva ai nostri, nu vreau sa bat drumurile de aiurea...dar 2000 de euro nu sunt chiar bani putini.Nu sunt dispusa sa ii fac cadou nimanui.
Va tin la curent cu noutati.
SUZIKA SX4 1.6 GS AT :)

Offline marius_rg

« Răspuns #27 : 07.Apr.2009, 03:40:56 p.m. »
Se pare ca oferta ar fi mai veche de 1 aprilie, cel putin pe cateva site-uri din Ungaria asa reiese...
Árlista (2009. március 1.-t?l)

Am trimis si eu cateva mailuri pe la dealeri, dar deocamdata n-am primit raspuns. Sa vedem ce si cum o sa fie si la noi in tara, dar daca nu o sa scada in 1 max 2 luni atunci chiar ca suntem de ras.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #28 : 07.Apr.2009, 03:46:32 p.m. »
...pentru cele fabricate in UE tva-ul se plateste pe loc la achizitionarea agregatului.  :P

Corect, dar se recupereaza integral in momentul cand faci dovada imatricularii definitive in tara de bastina. Daca o imatriculezi pe "firma" nu mai platesti TVA deloc in RO.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline marius_rg

« Răspuns #29 : 07.Apr.2009, 03:50:44 p.m. »
...pentru cele fabricate in UE tva-ul se plateste pe loc la achizitionarea agregatului.  :P

Corect, dar se recupereaza integral in momentul cand faci dovada imatricularii definitive in tara de bastina. Daca o imatriculezi pe "firma" nu mai platesti TVA deloc in RO.

Atunci sa inteleg ca dupa inmatricularea in RO, primesti TVA-ul platit la unguri (adica 20 si ceva, nu mai stiu sigur) si achiti TVA-ul nostru, adica 19% ==> inca o reducere la pretul de achizitie, corect?