Autor Subiect: Suzuki cumparat din Ungaria... merita?  (Citit de 29110 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Gen: Bărbat
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
Re: Suzuki cumparat din Ungaria... merita?
« Răspuns #150 : 05.Mai.2009, 10:40:36 a.m. »
Pai uite ca @Suzika zice altceva :-/  In fine, m-ar surprinde sa stea Suzuki asa rau la vanzari :-O

daca vreti dovezi fac poze cu anul de fabricatie inscris pe cartile de identitate!
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline Suzika

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 416
  • Gen: Femeie
« Răspuns #151 : 05.Mai.2009, 11:03:32 a.m. »
Of of...iar ajungem la discutii...:)
Daca citeai mai atent ce am scris ieri, ai fi vazut povestea cu matizul, cumparat in 2006, si cu anul 2007 trecut in Cartea de identitate ...
Nu este nevoie sa postezi nici o poza cu anul 2009 trecut pe carte de identitate,SUNT CONVINSA ca asa va fi, desi masina e produsa in 2008 ;)
SUZIKA SX4 1.6 GS AT :)

Offline hugbear

« Răspuns #152 : 05.Mai.2009, 11:20:32 a.m. »
daca vreti dovezi fac poze cu anul de fabricatie inscris pe cartile de identitate!
Pai mai bine faci niste poze la detaliile care difera de 2008: calandru, navi etc  :P
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline tribalro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 324
« Răspuns #153 : 09.Mai.2009, 02:49:53 p.m. »
am fost in ungaria recent sa vad cat m ar costa un swift sport negru :P si sa fac un drive test , daca tot imi fac reviziile la masina la ei .. carmo suzuki mathesalka
si masina tot de acolo mi cumparata.
tot respectu acelasi swift sport negru in oradea sau cluj e 14500 eu dar la prietenii de peste prut ii 18000 de euro .

Offline hugbear

« Răspuns #154 : 09.Mai.2009, 05:35:35 p.m. »
Prut??? in MD?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline tribalro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 324
« Răspuns #155 : 09.Mai.2009, 07:11:38 p.m. »
nu mai ungaria , asa zic eu la prietenii mei de peste prut,  la maghiari ;)
« Ultima Modificare: 09.Mai.2009, 08:45:43 p.m. de tribalro »

Offline Suzika

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 416
  • Gen: Femeie
« Răspuns #156 : 12.Mai.2009, 08:00:49 p.m. »
Ca raspuns la intrebarea de la care au plecat discutiile din acest topic, IN ACEST MOMENT, nu , nu se marita sa cumparam suzuki din ungaria.
Acest "moment", insa , nu va dura la nesfarsit :)
SUZIKA SX4 1.6 GS AT :)

Offline Martian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
« Răspuns #157 : 13.Mai.2009, 07:14:39 p.m. »
In momentul asta merita cumparate de la vecini modelele SX4 "low cost", ca sa zic asa. Respectiv de la GLX in jos. Asta pentru cine vrea o masina sub 10000 euro.

Offline Martian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
« Răspuns #158 : 29.Mai.2009, 10:24:32 a.m. »
Cumparare SX4 din Ungaria, din experienta proprie, nu sunt povesti auzite de la altii.  :)

1. Se contacteaza dealer-ul. Cu el discutati ce vreti sa cumparati si el va spune ce poate sa va vanda. Daca nu stiti limba maghiara o sa fie cam greu.
2. Pretul pe factura va fi cel fara TVA si alte. TVA-ul aferent Ungariei vi se va retine sub forma de garantie pana in momentul in care mergeti cu certificatul de inmatriculare din Romania. Atentie, toate platile se fac in HUF.
3. In schimbul a 32000 HUF dealerul se ocupa de inmatricularea provizorie, precum si RCA-ul international, valabile 1 luna.
4. Masina o primiti efectiv la 4-5 zile lucratoare dupa ce ati achitat-o integral. Atat dureaza la ei obtinerea numarului si certificatului de inmatriculare provizoriu.
5. Nu trebuie intocmite nici un fel de formalitati vamale. Certificatele EUR1, declaratiile vamale de import-export si alte prostii erau necesare pana la 1 ianuarie 2007.
6. In RO mergeti la RAR pentru CIV. Din exces de zel(parerea mea) iti fac aia si inspectia tehnica, si gazele si .... In fine, in cateva ore ai CIV-ul.
7. Factura originala trebuie tradusa.
8. Trebuie mers la finante unde dupa scandal de cateva ore si plimbat in 15 birouri reusesti sa convingi pe cineva sa-ti ia TVA-ul aferent Romaniei. Dupa 2,5 ani de UE, finantele de la noi habar nu au cum se procedeaza la achizitia de bunuri intracomunitara.
9. Alta hartogarie se face ca la orice auto cumparat de la noi.
10. Cu certificatul de inmatriculare romanesc(eventual si CIV) plus numerele si talonul provizoriu mergi inapoi la dealer si iti inapoiaza garantia(TVA-ul unguresc ca sa zic asa). Cu ocazia asta iti face si revizia de 1000 de kilometri(daca mergi cu masina, evident  :D ).

Cam asta ar fi, sper ca n-am scapat ceva important.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #159 : 01.Iun.2009, 10:08:26 p.m. »
pot fi sceptic sincer din multe privinte aici...sa o luam pe rand...
1.Comunicarea se face foarte greu cu dealerul daca nu stii maghiara sau daca nu ai un prieten care stie.Daca nu exista va trebui sa platesti pe cineva sa vina cu tine.
2.Corect
3.Corect
4.Nu ma pronunt ca nu stiu exact cum e la ei.
5.Corect...Vorbim de teritoriu U.E. deci nu mai e vorba de taxe vamale
6.Omologarea si ITP-ul pentru masina adusa din afara te costa aproximativ 100 euro.Daca iei din Romania,cartea vine direct de la Suzuki fara alte costuri suplimentare. (De mentionat ca pana acum ai facut 3 drumuri Romania-Ungaria si 2 drumuri nationale ca sa zic asa - unul cand te-ai dus sa discuti,unul cand te-ai dus sa o iei din Ungaria, al treilea cand te-ai intors, un drum  a RAR).
7.Facturile unguresti de masini vin cu packing list. Pe invoice nu scrie seria de sasiu.Designul facturilor unguresti este foarte ciudat si, chiar daca este vorba de o singura masina pe prima pagina sunt detalii despre vanzator cumparator banci etc... si codul de model al masinii (se termina pagina) dupa care inca o pagina (de fapt sfert) cu dotarile masinii si din nou codul de model si valoarea facturii.Dupa aceasta urmeaza packing-listul care este facut in aceeasi maniera..Tot pe doua pagini numai ca pe a 2-a apare seria de sasiu.Deci 4 pagini de tradus/legalizat dupa traducere.Cost estimativ 250 lei + mers la tradus + asteptat dupa notar.
8.La administratia financiara nu ma bag...:D
9.Care hartogaraie?
10.Inca doua drumuri Romania - Ungaria, Ungaria - Romania.
10.2 : Cine te-a sfatuit sa faci revizia la sx4 la 1000 de km?E cam hotie pe fata...Conform carnetului de garantie prima revizie trebuie facuta la 15.000 km sau 1 an de zile.Doar daca masina este condusa in regim sever (gen aglomeratie-Bucuresti sau daca ai drumuri foarte scurte [mai putin de 8 kilometri] si nu apuca motorul sa se incalzeasca) atunci este recomandat (si subliniez RECOMANDAT ) nu obligatoriu sa se faca un schimb de ulei si filtru la 7500 km sau la 6 luni. Deci chestia cu 1000 km e nu TOTAL deplasata.Eu personal recomand sa se verifice nivelul la ulei de catre proprietar la fiecare 2000 km pana in primii 10.000 (pana se lasa motorul) pentru securitatea lor personala.daca altii vor sa faca revizii la 1000 km, e treaba lor....

Toate cele bune
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension