Autor Subiect: Suzuki cumparat din Ungaria... merita?  (Citit de 29118 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline csaba

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Ignis 1.3 GC spring green metallic
Re: Suzuki cumparat din Ungaria... merita?
« Răspuns #100 : 19.Apr.2009, 04:54:19 p.m. »
daca citesti postul meu anterior vei afla ce este important din mail

Offline Martian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
« Răspuns #101 : 19.Apr.2009, 05:46:23 p.m. »
Multumesc Csaba, deci cu doamna Schmidt Renata de la Suzuki Romai trebuie sa luam legatura.

Offline sfichiu

« Răspuns #102 : 19.Apr.2009, 10:33:50 p.m. »
hristos a inviat!!................sunt interesat si eu de cumpararea unui Suzuki SX4 din Ungaria 1,6,4X4.Daca mai apar noutati acu de dupa Pasti cu privire la preturi si la simplificarea formalitatilor de cumparare,m-ar bate gindu de-o incursiune in Ungaria.....stau pe faza daca mai merge cineva si cunoaste maghiara,ma alatur.....
  • VITARA S ,Matiz

Offline vimp

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 56
« Răspuns #103 : 20.Apr.2009, 08:15:19 a.m. »
sal,
Daca e vorba de self motors- bacau, nu cumpara de la ei. Am cumparat eu si am avut o multime de probleme ulterior, mergi la un dealer autorizat de suzuki
Stiu ca ei nu sunt autorizati, eu am fost la ei doar sa vad un SX4 nu sa il cumpar (deocamdata :) )

Offline csaba

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Suzuki Ignis 1.3 GC spring green metallic
« Răspuns #104 : 20.Apr.2009, 07:26:12 p.m. »
cine citeste atent (Martian) gaseste informatia

Offline Suzika

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 416
  • Gen: Femeie
« Răspuns #105 : 21.Apr.2009, 06:16:47 p.m. »
i'm back...:)

Am primit urmatorul mail, de la un prieten din arad, care va merge cu mine in ungaria, sa ma ajute la negocieri, tradus, etc.
"este vorba de un Ford Fiesta de 1,5  D  cu  climatronic si dotari full si  a castigat  cam 3000 de euro la pret   nu a platit -- AFA-- ( TVA -ul Unguresc) si -- nici  registratio ado-- (taxa de prima imatriculare)  care au fost scazute din pretul de catalog . A asteptat 2 luni pana la livrare .La prima intalnire a platit un avans de 250 000 de ft bani  jos . Inaite de preluarea masinii a platit cu virament bancar printr-o banca care are filiale in ambele tari  ex OTP , unicredit  ( si asa a durat o saptamana ). a facut plata sumei catre salonul auto in ft a fost mai avantajos schimbul "

Inca nu am vorbit cu persoana care a cumparat fordul, pentru ca nu s-a intors din vacanta de Pasti.Vom ave EXACT informatiile legate de transport, trailer sau pe roti, certificat euro1, inmatriculare in tara, taxe, plata TVA, etc.Cum aflu , va informez, si, daca suntem mai multi, poate mergem impreuna in ungaria.Asta, desigur, daca nu se intampla vreo minune si scad preturile si la noi.

Faptul ca si la ford(si sunt sigura ca si la altele) , nu numai la suzuki ,se intampla asta, ma face sa gandesc ca cei de la suzuki romania sunt absolviti de orice vina; practic, cei din ungaria au luat niste hotarari la nivel inalt , de a comercializa masinile cu asemenea discounturi.

:)
SUZIKA SX4 1.6 GS AT :)

Offline vimp

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 56
« Răspuns #106 : 21.Apr.2009, 06:50:28 p.m. »
Eu ma astept ca in curand sa scada si la Suzuki Romania ceva preturi.
Vedeti ca la unii producatori au aparut (pe bune, nu baliverne ca pana acum ceva timp) preturi mai joase, macar la ceva modele.

Offline Martian

• Newbie
  • *
« Răspuns #107 : 21.Apr.2009, 07:40:38 p.m. »
L-am rugat pe un prieten sa dea un telefon la reprezentanta cu care a luat si csaba legatura.
Si am aflat ca:
1. Se factureaza fara tva si taxa de prima inmatriculare
2. Se retin 478000 forinti pana la confirmarea faptului ca masina a fost inmatriculata in Romania(asta stiam deja de la csaba, multumim inca odata).
3. Se da un avans de 10% (se poate plati si prin virament bancar), moment in care ei "pleca" dupa masina la fabrica. Atentie, fabrica produce o perioada un anumit model, dupa care se trece la altul. Asa ca, s-ar putea anumite modele sa nu le poata procura decat peste... 2 luni sa zicem.
4.De formalitatile necesare pentru export se ocupa tot ei pentru inca 36000 forinti.

Offline Suzika

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 416
  • Gen: Femeie
« Răspuns #108 : 24.Apr.2009, 01:09:45 p.m. »
       Lucrurile au devenit foarte clare (din pacate pentru cei de la suzuki romania...)
       Eu astept sa fac rost de toti banii, si plec in ungaria.
       Pentru masinile aflate pe stoc, nu e nevoie de asteptat 2 luni; este posibil sa se plateasca avansul(care variaza de la dealer la dealer,500-1500 euro) prin virament bancar, si sa mergem doar o singura data, sa ridicam masina; sau, cel mai bine, sa mergem acolo, NEGOCIEM pretul ( se mai pot negocia 500-800 euro), platim rezervarea, si apoi mai facem un drum pentru a lua masina.

Va anunt inainte sa plec:)
SUZIKA SX4 1.6 GS AT :)

Offline Martian

• Newbie
  • *
« Răspuns #109 : 24.Apr.2009, 01:56:20 p.m. »
Suzika, tu cu ce dealer ai luat legatura?