Autor Subiect: De cate ori ati facut pana? Roata de rezerva, necesitate sau confort psihic?  (Citit de 12845 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Cand am facut 3 pene intr o luna....a fost doar ghinion.

Prima in Bg....surub de camion, a doua un holsurub in piata constitutiei si a 3 a o brida cu cui de cablu tv ..calea vacaresti.

Cu un an inainte mai facusem o pana..tot un holsurub...pe la herculane....am venit cu el in anvelopa....fara probleme..doar am bagat 2.8 ..ceva de genul

Partea buna sau nu...acum nu mai imi dau seama daca anvelopele au adunat ceva fiind seal inside
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Săndel

Până nr 2 pe dreapta față, la mai puțin de 1500 km.
Anvelope Continental.
Amănunte... mâine.
  • Suzuki SCross

Offline Săndel

La mai puțin de 1500 Km am avut două pene pe față.
Prima a fost pe stânga față, iar a doua dreapta față.
Nu am luat cuie, holzșuruburi, bucăți de fier beton, etc. nu se vedea nimic (nici un corp străin) în ambele cauciucuri.
Anvelope Continental de vară.
Am de gând să pun pe față All Season, asta în primă fază.
Probabil că am prins un lot de anvelope cu vicii de fabricație.
De rulat am rulat numai pe asfalt, cu viteză moderată.
Anvelopele peticite intenționez să le fac cadou domnului de la reprezentanță, cu fori și busuioc.
Oricum ... nu mă pot bizui pe anvelopele Continental cu care mi-a fost livrată mașina.
  • Suzuki SCross

The following users thanked this post: ntire2000

Online cristidav

Cum sa faci 2x pana conducand frumos pana in 100kmph si fara sa iei niciun cui surub etc ? Si la interval de 1500 km una de alta. Mi se pare aiurea...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline -alex-

Anvelope de vara continental, 5 pene pe 3 dintre roti in decursul a 5 ani, din care 2 au fost provocate de autofiletante din cele pentru gard de tabla sau acoperis, un surub normal de 6, un ax de la o masinuta de jucarie si o clema desprinsa de la o scara de aluminiu . 3 dintre pene cele cu suruburi au fost pe drumurile din bragadiru, axul de masinuta in curtea propie si clema de scara pe undeva prin pitesti.
Anvelope de iarna o pana in 7 ani provocata de o sarma otelita
Inafara de prima pana restul penelor au fost rezolvate de mine la fata locului cu snur.
Astea sa fie astea problemele noastre :)))
Inca mai am prin portbagaj suruburile scoase din roti...

• Vitara 1.6 benzina, All Grip

Offline ntire2000

La mai puțin de 1500 Km am avut două pene pe față.
Prima a fost pe stânga față, iar a doua dreapta față.
Nu am luat cuie, holzșuruburi, bucăți de fier beton, etc. nu se vedea nimic (nici un corp străin) în ambele cauciucuri.
Anvelope Continental de vară.

Continental, made in? (Hungary ori Poland?)
Uita-te pe ele si spune-ne de unde provin, sa stim de ce sa ne ferim.

PS: cu toate ca nu am facut pene, aceeasi senzatie de produs ieftin si prost am avut si eu cu anvelopele cu care a fost livrata masina; la 30k de km aratau ca dracu' de tocite' - si pe deasupra si neuniform .... si când zic neuniform e de parca n-ar fi fost rotunde .... adica pe exterior aveau diferite grade de uzura pe circumferinta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Săndel

@cristidav
La aproximativ 1050 km parcurși a fost prima pană, apoi a doua la aproximati 1450km.
Zonele unde am făcut ambele pene erau asfaltate și în localități rurale, deci rulam cu viteze mici.
Cu mașina veche am parcurs 180.000km din 2016 până în 2024.
Doar 3 pene la activ în 8 ani, dar niciuna de gravitatea ultimelor două.
Mă duc să identific unde au fost fabricate anvelopele buclucașe.
  • Suzuki SCross

Offline wolfin

Legatura fiind?

Intre pene si continental..sau locatie.

Cand am facut pana mi am adus aminte in ce tara bananiera traim. In cartier la mine au montat niste burlane..au lucrat la fatada unei cladiri...recent.

Pe acolo treceam zilnic...intr o zi am adunat de pe jos 6..7 negrese si autofiletante

Le am.returnat mesterilor....cu rugaminte ca data viitoare nu mai sunt dragut.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Săndel

Gravitatea penelor:
Prima pană: tăietură, ruptură, fisură de aprox. 20 mm pe calea de rulare.
Așa am estimat eu dimensiune privind la vulcanizare din interiorul anvelopei.
Remedierea a constat într-un petic mare.
Cu o asemenea pană nu se putea circula.
Pana nr. 2: Tot o tăietură, fisură, ruptură de 5 - 6 mm, tot pe calea de rulare.
La 1km - 1,5 km trebuia să umflu roata la 1,4 - 1,5 bari pentru a mai merge încă 1- 1,5 km.
Necazul s-a produs Duminecă când vulcanizările erau închise.
Vulcanizări mobile erau la Piatra Neamț, amândouă vulcanizările mobile erau plecate.
În ambele cazuri a trebuit să folosesc altă mașină pentru a duce roțile la vulcanizare.
Din punctul meu de vedere, aceste două pene le consider grave.

O gravitate medie sau minoră este atunci când intră în anvelopă un holzșurub și poți merge de la o stație de benzină la alta fără implicații majore.

• Suzuki SCross