Autor Subiect: De cate ori ati facut pana? Roata de rezerva, necesitate sau confort psihic?  (Citit de 12848 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AT

Daca faci pana in localitate sau pe drumuri intre localitati unde sunt vulcanizari, nu-i bai daca nu ai roata de rezerva si trebuie sa lasi masina pe cric sa te duci doar cu roata la vulcanizare.  Daca insa faci pana in concediu in afara tarii sau la noi pe Transfagarasan ori Transalpina sau undeva pe un drum forestier, parca este mai bine sa ai cu tine roata de rezerva.   
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Emilian Sohterus

Vezi poate nu mai gasesti acelasi model si umbli cu 3+1. :)
  Corect! Dar eu mă refeream, chiar dacă nu am spus-o, la cele de la dealer. Nu cred să schimbe modelul de iarnă aşa curând... am să mă interesez la cumpărarea maşinii! 
  • Suzuki Vitara S 1,4 Boosterjet AT allgrip

Offline wolfin

macar sa negociezi ca sa o primesti gratis  >:D<
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline zongor

Masina pe care am avut-o inainte, un Mitsubishi Outlander, am dat-o dupa 5 ani si +120k km cu roata de rezerva neatinsa.
Asa ca nu am de gand sa dau banii pe roata de rezerva pe care s-o car degeaba in portbagaj.
Iar pentru confort psihic am Suzuki Asistenta.
Desigur, cele de mai sus sunt valabile pentru New Vitara cu care nu fac decat soft offroad ocazional. In vremurile cand aveam un E12 incaltat doar cu gume second de la Autosoft sub podul Colentina, roata de rezerva era obligatorie.

Online Catalln

Pana ajungem sa avem strazi curate si fara "surprize" roata de rezerva este 110% necesara:
- acum 2-3 ani in urma, in 7 zile am facut pana de 2 ori (cauciuc taiat si inlocuit) dreapta fata si apoi stanga fata.
- acum 2 luni am coborat Tihuta noaptea cu stanga spate pe pana, fara sa imi dau seama, rezultatul caciucul flenduri, schimbat roata am plecat mai departe ~ 350Km.

PS Concluzia, mai am o pana de facut, dreapta spate, apoi pot sa renunt la roata de rezerva :).

• Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline enicky

mai am o pana de facut, dreapta spate, apoi pot sa renunt la roata de rezerva :).
              Probabil ca in prealabil ai renuntat si la senzorii de presiune. Mi se pare curios ca n-ai simtit(mai ales daca esti incarcat), pentru te "trage", dar si demareaza mai greu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

Nu cred ca a renuntat ca ar fi stat tot timpul cu ecranul pe alarma ceea ce-i enervant! Nu pricep de ce n-a actionat sistemul TPMS!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Online Catalln

mai am o pana de facut, dreapta spate, apoi pot sa renunt la roata de rezerva :).
              Probabil ca in prealabil ai renuntat si la senzorii de presiune. Mi se pare curios ca n-ai simtit(mai ales daca esti incarcat), pentru te "trage", dar si demareaza mai greu.

Nu eram cu Vitara :)
Eram cu maşina de serviciu de fiecare data :) si nu are TPMS.

Nu eram încărcat,  eram singur in masina, laptopul + ceva haine de schimb si trusa de igiena personala + roata de rezerva...  a statia si dashcamul.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Utilizator_Anonim

Am facut pana cu suzuka
Zeama de la kitul de reparatie e fix 0, gaura nu a fost mare dar a suflat afara toata zeama
Bine ca nu m am zgarcit cand am cumparat o si am luat rezerva cu cric
Eram la 1 noaptea pe dn
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline jante.otel

N-am mai facut pana de multa vreme. Cred ca niciodata cu S-Cross-ul de-l am.
Cu toate astea, am pusa bine rezerva si ce mai trebuie in caz de "nenorocire".
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972