Autor Subiect: De cate ori ati facut pana? Roata de rezerva, necesitate sau confort psihic?  (Citit de 12849 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Ai pus roata în poziția corectă, șurubul e un fluture cu șurub și nu e așa lung. Vezi că sunt detalii despre șurub și o soluție after-market  pe aici pe undeva: http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5783.0#gsc.tab=0
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline Lerua07

Eu am constatat ca roata de rezerva normala, fiind suficient de grea, sta foarte bine (am fixat-o, ptr a elimina eventualul joc fata-spate, cu un set de triunghi reflectorizant) in locasul destinat si fara sa fie fixata cu un surub  :happy:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline NicNic

Si eu care ma pregateam sa raspund pe topicul de polemici, la off-topic ...  :D

Asadar, SUVI a suferit numai odata de cauciuc intepat cu un cui. Nu s-a dezumflat brusc, ci abia dupa ce a inceput sa rugineasca intrusul si prin rugina se pierdea aer.

In rest, am experiente multe cu cauciucuri taiate in sine de tramvai, jante indoite si prezoane rupte in dalele sinelor (aveam drum pe Virtutii, zi de zi prin anii '90). Asa ca SUVI imi pare a fi un mic tanc, din acest punct de vedere.   :good:
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

Cred ca am cel putin 8(opt) ani, de fapt peste, de cand n-am mai facut o pana(sa nu vorbesc intr-un ceas rau!): 6 ani cu focusul nici n-am scos rezerva si 2 cu vitara. Nu-mi mai amintesc inainte de 2009. Rezerva de acum este normala si cu anvelopa allseason. Daca reusesti sa mergi la o distanta mai mare de 30cm de bordura si nu mergi pe liniile de tramvai decat paralel cu ele si doar le "tai"(traversezi) in unghi cat mai mare, se pot pastra ok cauciucurile.
       N-am considerat ca daca am  "rezerva" voi avea si moralul ridicat, roata de rezerva este o necesitate precum este asigurarea. Prefer sa nu folosesc niciuna din ele, dar sa le am pe ambele. "Mie nu mi se poate intampla" sau "tocmai mie sa mi se intample" nu le cunosc !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: SuViPa

Offline ...

Teoretic nu pot spune ca am facut pana, dar ieri spre casa am observat "individul" din imagine infipt bine-mersi pana la saiba in unul dintre santurile anvelopei dreapta spate, fara ca aceasta sa scape aer. 40 de lei mai tarziu, anvelopa mea avea montata o ciuperca pe interior, cica snurul de 15 lei ar fi reprezentat doar o solutie temporara, ca si kitul de pana, dealtfel. I don't know, I'm not a tyre doctor. Macar n-a trebuit sa folosesc rezerva temporara.

Offline enicky

Mergi mai pi shentru, toate "minunile" si "indivizi" de teapa celui din imagine s-aduna spre bordura. Bine ca l-ai vazut, dar oricum avea viata lunga.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ...

Nu stiu cat viata avea, dar iesea in afara rotii cu cca. 1 cm si facea zgomot, nu a existat alta cale decat indepartarea cu forta. Banuiesc ca l-am luat intr-o zona cu pietris, nevoit fiind sa ocolesc masinile parcate nesimteste pe carosabil, precum si o zona cu gropi in jurul unui capac de canal. C-asa-i in tenis.

Offline Emilian Sohterus

Pana in 2009 am avut o dacie cu roata de rezerva; care, intre noi fie spus, si-a facut treba cu prisosinta . Din 2009 am trecut pe un opel astra h van, pe care am dotato cu 4 roti de iarna. Cand le schimbam (arna-vara) puneam una dintre cele schimbate ca roata de rezerva. In consecinta, la achizitionarea noului autoturism voi lua o roata de iarna ca rezerva. Urmatoarele trei vor fi cumparate la toamna.
  • Suzuki Vitara S 1,4 Boosterjet AT allgrip

Offline enicky

Urmatoarele trei vor fi cumparate la toamna.
    Vezi poate nu mai gasesti acelasi model si umbli cu 3+1. :)

Offline sx4fan

Cu sx4 in noua ani si 215000 km am facut pana de patru ori.
SX4 4WD 1,9DDIS;  SX4 S-CROSS 1,6DDIS LUXUS