Autor Subiect: De cate ori ati facut pana? Roata de rezerva, necesitate sau confort psihic?  (Citit de 12859 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

nu am reusit nicicum sa scot roata cu pana de pe prezoane. ... trebuie date niste ciocane bune in gume sa se miste putin.
Diferenta de diametu ffff mica dintre gaura centrala a jantei si butuc + rugina acumulata in timp, face imposibila scoaterea la mina a rotii de pe masina.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline tase33a

tot ce e posibil, mersi de sfat  :good: . la urmatoarea schimbare a rotilor vara-iarna am sa curat eventuala ,,rugina acumulata in timp"

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
  • Gen: Bărbat

Pentru scoaterea rotii ar fi util sa avem la noi spray si ciocan. Nu ca eu le-as avea...
Grow up.

Offline Laurentiu

Pentru scoaterea rotii ar fi util sa avem la noi spray si ciocan.
Cred ca o ungere cu putina vaselina a "contactului" dintre janta si butuc, ar preveni formarea ruginii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline LTD

thassos, 2012, in virf de munte... o taietura de vreo 3 cm in cauciuc... probabil de la un colt de piatra... cu acel kit probabil as fi privit muntii din acelasi loc, mult si bine...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline cristidav

Si daca suntem al naibii de ghinionisti si se sparge a doua roata tot in munti ? :D (in aceeasi zi, acelasi loc)
Mai purtam o roata pe capota ? :))
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline shpeedy

@cristidav: daca ai - de maniera curenta - asemenea trasee, n-ar fi rau sa mergi si pregatit cu anvelope corespunzatoare (cu pereti laterali intariti)...  ;)

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline fireburn

Eu am avut "deosebita" placere sa fac pana dubla dreapta si sa ma uit ca "vitelul la poarta noua".
Norocul a fost ca eram la vreo 30-40 Km de destinatie si s-a incumetat o cunostinta sa gaseasca si sa-mi aduca inca o roata.
Ca sa fie meniul complet era si seara. Bine, nu eram in jungla.
Nu eram cu SX4, aveam matiz atunci :)

Concluzia este ca te orientezi (daca poti) in functie situatie.

Offline NicNic

Corect. Te orientezi functie de situatie.
Poti sa ai si 2 roti de rezerva si sa faci 3 pene, in teorie.

Am mai spus ca am avut pana dubla de 2 ori. Si de fiecare data, am avut doar o roata de rezerva, care m-a ajutat numai pe jumatate. Restul l-au facut colegii pe care i-am sunat si mi-au adus inca o roata de schimb ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cristidav

Nu fac asa ceva, nu exagera :D Cum spuneam, cuiul lasat de badea X din satul Y :))
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )