Autor Subiect: Tutorial - schimbare placute de frana  (Citit de 11545 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Re: Tutorial - schimbare placute de frana
« Răspuns #50 : 28.Sep.2009, 03:53:30 p.m. »
da
inainte de a bascula etrierul, baga surubelnita intre placuta si disc si fa loc - indeparteaza-le

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #51 : 28.Sep.2009, 04:56:07 p.m. »
Pai nu intre placuta si pistonas?
Daca bag intre placuta si disc nu risc sa zgarii discul?
SX4 1.5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #52 : 28.Sep.2009, 06:54:34 p.m. »
Problema e ca imi e foarte foarte greu sa imping pistonasul.
Daca vei desface putin aerisitorul, vei putea impinge mai usor pistonul.

Ar mai fi o metoda destul de simpla: dintr-o bucata de platbanda lata de vreo 4-5 cm, groasa de 4-5 mm si lunga cit tin "ghearele" etrierului, se face o gaura centrala si se sudeaza o piulita. Prin piulita se va infileta un surub realizind astfel o presa de impins pistonasul de frina. Daca pistonul de frina are gaura pe interior, intre surub si piston se poate intercala o cheie, un lemn de esenta tare etc pe care sa poata presa surubul.
« Ultima Modificare: 29.Sep.2009, 02:16:19 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline emanu900

• Full Member
« Răspuns #53 : 29.Sep.2009, 03:55:39 p.m. »
Gata, s-au schimbat dar nu eu personal ci de unde le-am luat. Mesterul a facut un fel de "presa" cu zice d-l Laurentiu (si sper sa se si vada cumva in poza) cu ajutorul careia a bagat pistonasul inauntru. S-au schimbat de asemenea si tablitele suport ale placutelor din etrier - chestiile acelea mai argintii - aurii (vin la pachet cu placutele).

Placutele astea TEXTAR se pare ca sunt nitel mai dure (dar nu foarte) intrucat sclipesc palid cand te uiti la ele (fata de TRW-uri care sunt mate, deci mai moi si care de altfel mi-au cauzat niste santuri fine-pronuntate pe discuri, sper sa se mai indrepte).

Numai bine,
« Ultima Modificare: 29.Sep.2009, 11:31:38 p.m. de cristyyy2003 »
SX4 1.5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #54 : 29.Sep.2009, 07:14:18 p.m. »
Placutele astea TEXTAR se pare ca sunt nitel mai dure...fata de TRW-uri care sunt mate, deci mai moi si care de altfel mi-au cauzat niste santuri fine-pronuntate pe discuri, sper sa se mai indrepte).
Daca placutele moi ti-au facut santuri in disc, atunci astea mai tari, le vor face si mai adinci.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline emanu900

• Full Member
« Răspuns #55 : 29.Sep.2009, 08:52:35 p.m. »
Stiu, logic (n-am mai scris :) ) dar datorita faptului ca sunt mai tari o sa imi toceasca discurile uniform astfel incat sa dispara santurile (bine, asta daca nu o sa imi intre mai multa mizeria intre ele si discuri si va accentua problema, hope not :D ). O pereche de discuri schimbate la 120.000- 140.000 eu zic ca e ok. Nu ma astept sa tina mai mult.

Ca un mic off-topic:
Prima:cand s-a ridicat masina masina pe elevator am observat ca rezervorul are 2 compartimente (stanga - dreapta): o parte mai mica ca volum si cealalta sa zicem aproape dubla. Probabil din cauza asta este efectul acela de afisare inexacta a cantitatii de carburant (in speta prima jumate coboara greu si a doua se duce de zici ca ai consum dublu, or fi 2 plutitoare?  :dknw:).
A doua: am masurat si garda masinii in 2 puncte: primul de la nivelul soselei pana la scut (180 mm) si cel de-al doilea la prag (190 mm), asta asa ca fapt divers :)
« Ultima Modificare: 29.Sep.2009, 09:41:18 p.m. de emanu900 »
SX4 1.5 SE

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #56 : 29.Sep.2009, 10:14:35 p.m. »
Eu stiu ca garda la sol se masoara din punctul cel mai jos al masinii.Care o fi ala...
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline emanu900

• Full Member
« Răspuns #57 : 30.Sep.2009, 12:20:24 a.m. »
Pai ochiometric am luat scutul, partea din fata fiind cea mai grea la masina asta  :)
SX4 1.5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #58 : 05.Ian.2011, 11:44:33 a.m. »
Un tutorial cit se poate de explicit pt inlocuire placute si discuri de frina:

http://www.2carpros.com/articles/how-to-replace-front-brake-pads-and-rotors-fwd

Laurentiu, chiar daca trimiterea ta e subtila ea tot poate genera o discutie in afara topicului. Te rog sa eviti sa folosesti astfel de "trimiteri".
Multumim.
« Ultima Modificare: 09.Ian.2011, 08:37:13 p.m. de SuzukiClub »
  • Suzuki SX4

Offline B100UKA

« Răspuns #59 : 05.Ian.2011, 03:02:04 p.m. »
Eu personal chiar aveam nevoie, cum se incalzeste putin ma apuc de treaba, trebuie sa ma intalnesc si cu @danker inainte sa intru in posesia sabotilor de la @andrei_suzuki, o sa am o gramada de treaba... #:-S
« Ultima Modificare: 09.Ian.2011, 08:38:19 p.m. de SuzukiClub »
Suzuki SX4 1,6 GS 4W 2008 - Sunlight Copper
Suzuki Wagon R+ 1,3 2003 - Special Edition
 武士の伝説の息子