Autor Subiect: Tutorial - schimbare placute de frana  (Citit de 11548 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
Re: Tutorial - schimbare placute de frana
« Răspuns #20 : 07.Apr.2009, 09:31:55 a.m. »
Poza din manualul de service e foarte buna, dar manualul ala e facut pentru mecanici si sare peste anumite amanunte, cum ar fi partea cu apasatul pe pistonas si daca nu impingi pistonasul la loc, nu intra inapoi etrierul pe disc. Un mecanic va sti asta, pentru ca asa se face la orice masina, dar cineva care face treaba asta pentru prima data s-ar putea sa se prinda ceva mai greu.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline miocrl

« Răspuns #21 : 07.Apr.2009, 01:46:17 p.m. »
la un tutorial de genul acesta as avea nevoie de anumite informatii tehnice exacte:

- cum imi dau seama daca placutele trebuie schimbate? deci.. dimensiunea minima in grosime la care trebuie schimbate

- cat e dimensiunea minima a discului de frana  pentru care nu trebuie sa schimb si discul

De unde cumpar placute?

am gasit la sectiunea Ignis: linkul acesta ce m-a dus la placute de frana TRW la pretul de 181lei.

cred ca gasesc si mai ieftin

Andrei Suzuki ne spui de unde ai luat placutele?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #22 : 07.Apr.2009, 02:30:36 p.m. »
revin obsedant :) la poza mea... acolo spune ca la placutele de frana valoara standard e de 10.0 mm iar cea minima de 2.0 mm.

la discul de frana dimensiunea standard e de 22.0 mm iar limita de uzura e la 20.0 mm

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #23 : 07.Apr.2009, 02:32:28 p.m. »
Parca cu TRW vine si ea....
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Laurentiu

« Răspuns #24 : 07.Apr.2009, 02:41:18 p.m. »
... manualul ala e facut pentru mecanici si sare peste anumite amanunte...cineva care face treaba asta pentru prima data s-ar putea sa se prinda ceva mai greu.
Aici ai perfecta dreptate. Inca nu am ajuns sa inlocuiesc placutele de frina (masina este noua) dar, am depanat singur instalatia de frina la Dacia 1100 si Oltcit - ambele masini au etrieri pe toate 4 roti.

- cum imi dau seama daca placutele trebuie schimbate? deci.. dimensiunea minima in grosime la care trebuie schimbate
Placutele de frina, au pe mijlocul lor un shantz. Este numit "canal de uzura". Cind acel shantz se apropie de suportul de metal al placutei, setul trebuie schimbat.
Indicat ar fi sa se inlocuiasca toate cele 4 placute odata indiferent daca o pereche este mai putin uzata.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #25 : 07.Apr.2009, 02:50:29 p.m. »
Nu e nevoie sa dai placutele jos sa vizualizezi canalul de uzura, iti poti da seama de cata "carne" mai au prin orificiul de control de pe etrier.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #26 : 07.Apr.2009, 07:28:38 p.m. »
Iar canalul de uzura nu are cum sa se aproprie de suportul de metal... Eventual ajunge sa dispara (este din ce in ce mai putin adanc, pana se pierde), atunci fiind cazul sa se schimbe placutele. Nu va uitati ca din cele doua placute de la o roata una este mai uzata decat cealalta, schimbati-le oricum.
Cu roata data jos, se poate vedea usor daca placutele sunt prea uzate. Cum a spus si Rexkroki, grosimea minima este de 2 mm, grosime ce corespunde cu "disparitia" santului de uzura.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline Laurentiu

« Răspuns #27 : 07.Apr.2009, 10:57:53 p.m. »
Iar canalul de uzura nu are cum sa se aproprie de suportul de metal... Eventual ajunge sa dispara ...
Voi incera sa dau mai multa atentie modului de exprimare.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #28 : 08.Apr.2009, 08:33:52 a.m. »
sunt sigur ca cine a inteles a inteles oricare dintre expirmari, nu iti fa griji; iar cine nu a inteles una mai mult ca sigur nu o intelege pe cealalta.

multumesc,
foarte multe informatii, dar inca nu am aflat ce tipuri de placute putem cumpara si un raport pret/calitate(rezistente, scartaietoare, moi)
« Ultima Modificare: 08.Apr.2009, 05:18:30 p.m. de hugbear »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline miocrl

« Răspuns #29 : 13.Apr.2009, 10:25:37 p.m. »
am fost azi la un magazin de piese si am primit o lista de preturi la placute  dupa cum urmeaza
producator| pret
ATE           | 285.3
SIMER       | 109.8
MINTEX     | 137.7
TEXTAR     | 197.1
FERODO   | 207

astep stfaturi, pareri, calitate pret.