Autor Subiect: Tutorial - schimbare placute de frana  (Citit de 11544 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Tutorial - schimbare placute de frana
« Răspuns #10 : 06.Apr.2009, 01:30:15 p.m. »
ia uite ce am gasit pe net:

Offline Laurentiu

« Răspuns #11 : 06.Apr.2009, 02:41:34 p.m. »
Eu nu desfac aerisitorul ca sa nu intre aer in instalatie.
Desfacind doar aerisitorul, nu intra aer in instalatie. Aerisitorul fiind mai jos decit pompa de frina si lichidul "in cadere libera" NU va intra aer pe instalatie. Presiunea din spatele pistonului apasat va invinge presiunea atmosferica lasind sa iasa lichid in exterior (usureaza foarte mult impingerea pistonului) nelasind aerul sa intre in instalatie.

Aerul intra pe instalatie in acest caz doar daca se actioneaza pedala de frina dupa care este lasata libera - dupa purjarea lichidului in exterior, la revenirea pedalei, va absorbi aer.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
« Răspuns #12 : 06.Apr.2009, 10:00:55 p.m. »
Ok, atunci macar sa foloseasca o cheie inelara cand desface aerisitorul, ca sa nu-l strice. Ideea e ca nu se strica nimic nici daca nu-l desface si mie mi se pare mai simplu sa nu-l desfac, dar e ok si daca il desface, doar ca trebuie sa fie un pic atent.

Am cautat si poze, dar se pare ca nu am facut cand am schimbat placutele. Oricum noi a trebui sa curatam si pistonasul de la etrier si sa-i schimbam garniturile, asa ca am demontat tot etrierul, deci nu stiu cat de mult ar fi ajutat pozele...
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

razak

• Vizitator
« Răspuns #13 : 06.Apr.2009, 10:06:45 p.m. »
in curand o sa le schimb si eu, m-am saturat sa fac pe ratb-ul cand pun frane. o sa incerc sa le schimb singur, si cu ocazia asta o sa fac si etrierii rosii :) sa vedem ce vopsea termo rezistenta gasesc, cele de la Dupli Color parca n-au o putere de acoperire prea mare.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #14 : 06.Apr.2009, 10:50:38 p.m. »
Merge cu orice fel de vopsea.Oricum dupa juma de an o sa inceapa sa se innegreasca.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 06.Apr.2009, 11:02:20 p.m. »
...macar sa foloseasca o cheie inelara cand desface aerisitorul...
Indiferent ce fel de cheie foloseste (fixa, inelara sau tubulara), trebuie sa fie de calitate si nu chinezarie.

La stringerea lui, nu fortati. Etansarea se face pe con asa ca nu trebuie strins la refuz.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #16 : 06.Apr.2009, 11:14:52 p.m. »
nu va mai dati cu presupusul sau din experientele anterioare cu alte masini... in poza atasata de mine este explicata exact procedura de inlocuire a placutelor de frana la SX4

Offline Laurentiu

« Răspuns #17 : 07.Apr.2009, 08:40:22 a.m. »
nu va mai dati cu presupusul sau din experientele anterioare cu alte masini...
  :-O Au astea mai noi ceva in plus sau in minus ?
  • Suzuki SX4

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #18 : 07.Apr.2009, 08:57:01 a.m. »
Probabil ca nu au, dar din moment ce exista o poza din manualul de service pentru SX4 unde scrie ce si cum trebuie facut pentru o anumita operatiune nu vad de ce trebuie sa ne contrazicem atata. Dar na, fiecare face cum vrea.

Offline danker

« Răspuns #19 : 07.Apr.2009, 09:11:58 a.m. »
in curand o sa le schimb si eu, m-am saturat sa fac pe ratb-ul cand pun frane. o sa incerc sa le schimb singur, si cu ocazia asta o sa fac si etrierii rosii :) sa vedem ce vopsea termo rezistenta gasesc, cele de la Dupli Color parca n-au o putere de acoperire prea mare.
- Cand o sa faci operatiunea sa urci si niste poze, sa vada si ochiu' nostru ce ai trebaluit pe acolo... ;)
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !