Autor Subiect: Incuierea automata a portierelor  (Citit de 5726 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline coby

Incuierea automata a portierelor
« : 17.Apr.2014, 09:29:22 p.m. »
Azi am descoperit o chestie care n o stiam pana acuma  :-)) la sx4 : daca ies din masina si plec fara s o inchid , se inchide singura dupa un minut in care nu e prezenta cheia . F faina treaba si eu am descoperit o ( nu ca as fi avut nevoie ) abia dupa 4 ani  :-))
auto si moto

Offline Nick666

Re: Incuierea automata a portierelor
« Răspuns #1 : 18.Apr.2014, 07:39:05 a.m. »
Prima data cand am vazut ca se inchide singura am crezut ca s-a stricat ceva ...
1.5 GLX AC 2009

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 18.Apr.2014, 09:30:30 a.m. »
La mine se inchide singura usa dupa un anumit timp doar daca e descuiata din telecomanda si nu e deschisa efectiv. Despre acest lucru scrie parca si in manual.
Dar sa se inchida singura dupa ce ies din ea cu cheia in buzunar nu s-a intamplat.

Offline coby

« Răspuns #3 : 18.Apr.2014, 11:05:45 a.m. »
Da , descuiata nu deschisa larg usa ... oricum e o treaba buna pt uituci :)
auto si moto

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 18.Apr.2014, 05:17:40 p.m. »
E vorba de cheia normala sau de keyless?

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 18.Apr.2014, 09:42:49 p.m. »
E vorba de keyless.

Dar revin pentru a nu lasa loc de dubii. In cazul meu treaba sta in felul urmator: daca masina a fost parcata cu usile inchise si incuiate si le descui din telecomanda sau apasand pe buton dar nu le deschid, dupa un anumit timp se incuie automat la loc. Daca insa am condus masina, am oprit motorul si am iesit din masina cu cheia in buzunar, am inchis usa fara sa o incui, aceasta nu se incuie automat oricat timp as astepta. Si maine dimineata e tot descuiata.
Am facut aceasta precizare pentru ca din postarea lui @coby am inteles ca in cazul lui daca iese din masina si nu incuie usa din telecomanda aceasta se incuie singura dupa un anumit timp.

Offline coby

« Răspuns #6 : 19.Apr.2014, 12:45:31 a.m. »
Eu intr o seara am mers sa i au plasele de cumparaturi din masina nevestei ca e a ei sx4 si mi a deschis din casa cu telec ( este keyless pt precizare ) si pana m am impleticit eu prin curte sa ajung la masina , pe cand sa pun mana sa deschid haionul , masina face click si ciuciu - a trebuit sa fac cale intoarsa sa aduc si cheia  :-)) , o sa incerc sa vad daca functioneaza si daca i deschid usa si o inchid fara s o incui sa vad daca se autoinchide .
Nevasta mea s a speriat ca s o bulit ceva la ea  :-))
auto si moto

Offline Nick666

« Răspuns #7 : 19.Apr.2014, 07:35:14 a.m. »
E vorba de keyless.

Dar revin pentru a nu lasa loc de dubii. In cazul meu treaba sta in felul urmator: daca masina a fost parcata cu usile inchise si incuiate si le descui din telecomanda sau apasand pe buton dar nu le deschid, dupa un anumit timp se incuie automat la loc. Daca insa am condus masina, am oprit motorul si am iesit din masina cu cheia in buzunar, am inchis usa fara sa o incui, aceasta nu se incuie automat oricat timp as astepta. Si maine dimineata e tot descuiata.
Am facut aceasta precizare pentru ca din postarea lui @coby am inteles ca in cazul lui daca iese din masina si nu incuie usa din telecomanda aceasta se incuie singura dupa un anumit timp.
Exact la fel  si la mine , si n-am keyless.
1.5 GLX AC 2009

Offline hugbear

« Răspuns #8 : 19.Apr.2014, 09:12:23 p.m. »
Caracteristica asta a sistemului de asigurare al masinii e descrisa in manualul de utilizare primit odata cu masina (in limba romana). Nu depinde de existenta keyless-ului, depinde de existenta telecomenzii si e implementata ca si protectie antifurt in cazul descuierii accidentale de la distanta.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline coby

« Răspuns #9 : 21.Apr.2014, 10:49:54 a.m. »
Am facut si experimentul : ies din masina inchid portiera fara s o incui si am plecat , am revenit dupa 15 min si masina tot deschisa a ramas , deci inchiderea automata functioneaza numai daca accidental deschizi din telec , masina fara sa actionezi deschiderea propriuzisa a portierelorsau hayonului .... m am bucurat degeaba  :D , cam ciudat sistemul asta ; la alta masina in schimb , indiferent ca am deschis portiera si am inchis o fara s o armez dupa cca 1 min se inchide automat . Pe undeva s a facut rabat la sistemul de la suzi .
auto si moto